Változik a szabályozás egy Kásler Miklós miniszter által kiadott határozat miatt.

A Telex cikke szerint december elsejétől ismét bevezetik az ország iskoláiban azt a szabályt, hogy a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. 

Kásler határozott: decembertől csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be a szülők az iskolákba

Fotó: Facebook/Magyarország kormánya

A lap egy levelet is közölt, melyben az Oktatási Hivatal tájékoztatta az új rendelkezésről az iskolaigazgatókat. 

"A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be"

- idézi a levélben írtakat a lap.

Az új szabályozás szerint a gyerekekkel december 1. után csak egy szülő mehet be. A diákoktól, tanároktól és az iskola egyéb dolgozóitól nem kérnek védettségi igazolást, ez csak a szülőkre és más külső személyekre vonatkozik. Az iskolaigazgató ezen kívül azoknak adhat engedélyt igazolvány nélküli belépésre a cikk szerint, akik a hivatalos megfogalmazás szerint "a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény" következményeinek elhárítását végzik – fogalmaz a Telex.

A szigorításról a határozatot Kásler Miklós oktatásért is felelős emberi erőforrás-miniszter hozta meg.

Forrás: telex.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Nem magyarázunk el már neked semmit, mert mint halottnak a csók. Szidod az összes orvost, virológust, immunológust, Merkelyt, majd beposztolod egy olasz kardiológus videóját, aki oltásellenes, és mellesleg Tamasi osztotta meg az oldalán, aki köztudottan szintén nem virológus, plusz konteós. Mégis milyen magyarázatot vársz ezek után?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
@KisTehen: haha , ez jó , elvégre már nem iskola kötelesek ...
ila51
ez olyan mekkmesteres tanács volt...hát nem a szülő indítja el a lurkót ?
simmering73
Ez is inkább maradt volna a kihantolt sírnál.
Pálinkás Pál
ez a rendelkezés csak az oltás zsarolás szerves része...mivel a gyermek otthonról érkezik, ahol bizony össze van zárva az " anarchista " szülőkkel..nos tehát, valami oltásnyomi../ akár division,akár kisboci /...magyarázza már el érthetően, mennyivel akadályozza ez a rendelet a " vírus " terjedését...arról nem beszélve hogy mostanában már az oltottak felé billen a mérleg nyelve fertőzöttség terén...tehát a terv az, a bárcások szabadon, ellenőrzés nélkül hurcolják a vírust világszerte...nehogy már apadjon a profit, és ne legyen szükség a 32. emlékeztető oltás felvételére...
Pági
Röhej ez az oltottsági bizonyítvány! A világon semmit sem jelent, sőt a csalás melegágya. Akinek van, ugyan úgy beteg lehet, a felmutatás pillanatában .
kissé felnőttem
addig meg nem lesz virus ugye okostojás?ki lesz tiltva éppúgy mint a sportpályákon ? hát sötét gazember vagy öreg. most sincs ugye csak tévedésből halnak lassan 100- as nagyságrenddel??? te meg csontokat kutatsz orvos nővér takaritó személyzet technikai szemézet meg alig -alig azok is kiguvadva fáradtan mert úugy gondolod minden olyan sima
Emmersson71
Mátyás király kész van már, Miki bá' ?!
kereső
Miért védik rendőrök a koszos körműt- luxus lakókocsiból, miközben a vidékről felvezényelt ápoló/nőket/ a Hős utcában helyezték el, egy lakatanyában, ahol pihenésre sincs lehetőségük. Jó néhányan nem is vállalták a beköltözést, inkább ingáznak.
justhpeter
Vagyis, ha én ma déltől otthon összezárva vagyok a gyerekkel, holnap reggel elvihetem az iskola kapujáig, de nem mehetek be, csak a velem összezárt gyerek. Ez a hülye tehát okkal lehetet miniszter, hiszen ez a követelmény a NER káderpolitikában. A tőle hülyébb már csak miniszterelnök lehet.
division
@Pálinkás Pál: Nem magyarázunk el már neked semmit, mert mint halottnak a csók. Szidod az összes orvost, virológust, immunológust, Merkelyt, majd beposztolod egy olasz kardiológus videóját, aki oltásellenes, és mellesleg Tamasi osztotta meg az oldalán, aki köztudottan szintén nem virológus, plusz konteós. Mégis milyen magyarázatot vársz ezek után?
Pálinkás Pál
@division: aha..tehát a te kardiológusod / merkely/ az tuti..az enyém aki a WHO szakérrője, prof. perrone, az meg konteós kardiológus..?..te meg az oltás miatt veszélyeztetett hülye vagy
division
@Pálinkás Pál: Merkely is hülyeségeket beszélt legutóbb, nekem messze nem ő az, akinek a szavára hallgatnék, de Perrone sem tartozik azok közé. Suszter maradjon a kaptafánál.
division
@Pálinkás Pál: Perrone amúgy francia, csak elírtam. Mindenesetre én is tudok erről linket betenni:
www.szoljon.hu/orszag-vilag/virustagado-dokumentumfilm-borzolja-a-kedelyeket-az-interneten-3056881/
New Dawn
@Pálinkás Pál: Látod, két oldal van. A tudomány, és a vírustagadók, oltásellenesek. Amikor olyat állít valaki, hogy a beoltott embereket kell karanténba zárni, azt vagy pénzért mondja, vagy komoly gondok vannak az agyával, de mivel Perronne orvos azt gondolom a pénz motiválja inkább amit kap érte. Ennyi erővel az influenza elleni védőoltással beoltottakat is be kellene zárni, nem? Agyrém már az egész.
New Dawn
@Pálinkás Pál: Szerintem meg kellene békélni a két tábornak egymással, olvasgatom itt néha a híreket, ahogy egymást szapulják az emberek (főleg te meg division), és már szinte az ember azt érzi, meg tudnátok ölni egymást.
Pálinkás Pál
@New Dawn: ásd bele magad mélyebben..konkrétan az mRNS oltásról beszél, nem a hagyományosról, mint a kínai..
New Dawn
@Pálinkás Pál: A kínai elvileg semmilyen védettséget nem ad a legtöbb embernél, nem növeli meg az antitestek számát, az mRNS viszont igen, plusz abban semmiféle vírus nincs, se gyengített, se elölt. Én nem akarok vitába szállni senkivel, mint írtam is, nem szeretem az ilyen ölre menő csatákat, bennem van két Moderna, most voltam orvosnál mert fáj a mellkasom meg köhögök, de tiszta szerencsére a tüdőm, plusz csinált egy gyorstesztet is covidra, ami negatív. Nem kizárt, hogy influenza kapott el, azért is irkálok most egy kicsit, mert a hétre kiírt hogy kúráljam magam:-)
Pálinkás Pál
@New Dawn: nos...valamit érts meg, mindenkinek legyen magánügye,hogy oltatja-e magát...engem nem érdekel, de nehogy már hátrányosan megkülönböztessük az oltatlanokat, amikor az oltott legalább ugyanúgy fertőz..sőt, mivel nem tesztelik,ő bátran terítheti a vírust szerteszét..és ami a fő, amit Európában a politika akar, az színtiszta nácizmus... tudod..bizonyos csoportot nem engedek boltba, nem utazhat, nem mehet szinte sehová...nem ismerős??? mert nekem igen ,a zsidók ellen alkalmazták,és gettónak hívták...nos ,ahogy nézem,errefelé megy a dolog..lásd a német terveket../ mondjuk nekik ebben nagy gyakorlatuk van!! /
New Dawn
@Pálinkás Pál: Abban egyetértek maximálisan, hogy tesztelni kellene, és aki pozitív, az maradjon otthon, ha oltott, ha nem. Valamelyik országban (utána kellene néznem) most hetente egyszer tesztelik majd a gyerekeket az iskolákban, ez lenne a normális, szűrni kellene a coviddal fertőzött embereket. Most beszéltem egy debreceni haverral, ritkán látni olyan erős, nagydarab embert, plusz még csak 45 éves, mondhatni azt sem tudja mi az a betegség, és most hátfájással elment az orvoshoz, meg nem érez ízeket, nincs szaglása, de se megfázva nincs, se láza, se semmi, a feje fáj még egy kicsit. Tesztelték, pozitív. Én azt látom, hogy a covidos emberek zöme lázzal, fejfájással, íz és szaglásvesztéssel küszködnek, miközben nincsenek is megfázva, és több embernek nem is jött vissza már utána, és ez a nagy baj. Nekem is volt már sima náthám, volt hogy elég keményen, de egy hét alatt a legtöbbször elmúlt, a szaglás, íz érzékelés max. 2 hét alatt visszajött, itt viszont már van akinél fél év is eltelt úgy, hogy nem tért vissza. Remélem barátom nem jár így.
Pálinkás Pál
nos, nem tudom, nekem közel -távoli környezetemben nincs senki aki csak hírből is találkozott volna ilyennel..de.. aki beteg,maradjon otthon, ne a többieket szívassuk..és most erősen arrafelé tart a dolog..
Lepényleső
Köznevelés? Nem félrevezető e kifejezés?
moareka
A védettségi igazolvány két tavaszi oltás után,-finoman- mehet a levesbe, s mindenkinek akkor küldték ki, már régen nem védett a legtöbb, aki kettőt kapott, pláne,ha kínait... most akkor kit és mit ér a védettségi igazolvány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.