A múlt héten az Európai Bizottság levelet küldött a magyar és a lengyel kormánynak, hogy rákérdezzen bizonyos ügyek állására, illetve régóta kritizált helyi szabályozásokra – írta meg a 444.hu.

Brüsszeltől kapott levelet a magyar kormány, rengeteg korrupciós ügy szerepel benne

Fotó: François WALSCHAERTS / AFP / POOL

Rossz közbeszerzési szabályok, átláthatatlan vagyonkezelők, tétova ügyészség, az OLAF kéréseire nem reagáló NAV – többek között ezek a problémák szerepelnek abban a bizottsági levélben, amellyel útjára indították a mechanizmust, amivel megvonhatják az EU-s támogatásokat

A cikk szerint a levelek azért különleges jelentőségűek, mert az „uniós költségvetés védelmét szolgáló általános feltételrendszerről” szóló EU-rendeletre hivatkoznak. Ez az a rendelet, amit tavaly még jogállamisági mechanizmusnak kellett nevezni, és az a lényege, hogy el lehet venni vele az EU-s pénzeket az olyan kormányoktól, amelyek veszélyeztetik a demokratikus rendet.

A két levél kiküldése azt jelenti, hogy az Európai Bizottság elég sok munkát előre elvégez, hogyha a Bíróság rendben találja a rendeletet, akkor gyorsan javasolhassa a szankciók kivetését.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Az igeeen! Levelet küldtek! Legközelebb videóüzenetben fogják morcolni a szemöldöküket! Téééényleg, egyre keményebbek otta zunijjóban :P
Orbán meg röhögve szotyizik a Karmelitában...
Aki Én
Nyilván mindenki hazudik, megint csak a fidesz nem.
Aki Én
Nyilván mindenki hazudik, megint csak a fidesz nem.
ómió
Rengeteg korrupciós ügy szerepel benne? Talán még Kirikiadis efftársnő csuszikapénzéé is?
Béla333
Remélem a 4-es metró közös lopkodásaival kezdenek.
Had hulljon a férgesse!!!
jesz
tessék visszaírni, hogy mikor számolnak el a kifosztott, vérrel lepusztított gyarmataikkal? Úgy könnyű, hogy a megszeppent, volt szovjet blokklakó nem mer visszaugatni..
Lepényleső
...ha mást nem csináltak 2010 óta,benne mi más is állhatna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.