Magyarország európai összevetésben is az egyik legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra, mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból – jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

A tárcavezető a V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. ecseri beruházásának átadásán vett részt, ahol hangsúlyozta, hogy a pandémia során egyszerre kellett életeket és munkahelyeket menteni, amelynek módjáról komoly viták voltak, de mára bebizonyosodott, hogy "emberéleteket oltással, munkahelyeket pedig beruházással lehet megmenteni".

"Minél többen oltakoznak, annál nagyobb biztonságban van Magyarország, annál kisebb lesz a kockázata annak, hogy a szomszédos államokhoz hasonlóankorlátozásokat kelljen elrendelni, s hazánk annál nagyobb előnyre tehet szert a lezárásokra kényszerülőkkel szemben"

- mondta a miniszter. 

Kiemelte, hogy a magyar válságkezelés európai összevetésben is rendkívül sikeres volt, ugyanis a gyors oltási kampány nyomán két hónappal a többi ország előtt sikerült újranyitni a gazdaságot, amelynek teljesítménye már idén nyárra elérte a járvány előtti szintet. Miközben szerinte ez a világgazdaság vonatkozásában csak a jövő év végén fog bekövetkezni.

Szijjártó Péter közölte, sokan azt próbálták elhitetni, hogy úgyis tömeges munkanélküliség fog kialakulni, ezért szociális alapon minél több pénzt kell szétosztani hitelből. A kormány azonban ehelyett kitartott azon politikája mellett, miszerint segély helyett munkát kell adni az embereknek, és meghirdette "minden idők legsikeresebb beruházásösztönzési programját". Ennek nyomán pedig beruházási és foglalkoztatási rekord is született, miután 1700 milliárd forintnyi fejlesztéssel 270 ezer munkahelyet őriztek meg.

Forrás: MTI

Címlapkép: Attila KISBENEDEK / AFP

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a magyar válságkezelés európai összevetésben is rendkívül sikeres"

Soha nem látott csúcson a temetkezési ipar!!!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyuggerpasi
És ilyen őrült gazemberek vezethetik az országot! De erről pedig az akciómentes "töketlen" ellenzéki politikusok tehetnek.Nincs hívó szó,nem mozgolódnak az emberek.
Aki Én
@ómió: Mondom, te vagy a bizonyíték, hogy a magyar eü romokban.
ómió
@Aki Én: Még mindig nem oldották fel a leszíjazottságodat? Megértem őket!
xenomorph
@134.bátor: november 23., 11:16

Szerintem is. Minimum háromszoros tényleges életfogytiglan.
division
@xenomorph: Ebben igazad van Pali, nem jól kezelte a kormány sajnos a járványt.
Emmersson71
Összes elhalálozás: 33,704
Mai elhalálozás: 185
Mai új fertőzöttek: 12,165

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.