Az áremelés a karácsonyfaárakat sem kerülte el. 

Drága mulatság lesz idén a karácsony: ennyibe kerül majd egy fa

Fotó: Frederick FLORIN / AFP

Idén várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a karácsonyfa ára, elsősorban a szállítási- és a munkabérköltségek növekedése miatt. Mindezt a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közölte kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a legnépszerűbb fajta, az import nordmann fenyő az árfolyamváltozás miatt akár 20 százalékkal is drágulhat, méterenkénti ára így elérheti a 7000-8000 forintot.

A lucfenyő méterenként 4000-5000 forintba, az ezüstfenyő 5000-6000 forintba kerül majd, de egyre több helyen darabárat határoznak meg az eladók.

Importként, külföldi országokból pedig főleg nordmann fenyő érkezik, nagyrészt Dániából, a behozatal mennyisége 500-600 ezer darabot tesz ki.

Forrás: Blikk.hu, MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
12 éve műfenyő. Egyszeri beruházás, tiszta haszon.
jesz
a budaörsi osan parkolójában van egy óriási elzárt terület, ahol eszméletlen mennyiségű, kulturáltan becsomagolt gyönyörű fa vár a boldog gazdira...

Az osan mindig ráérez, mi fog fogyni...
division
@simmering73: Azért az nem az igazi amikor gyerekek is vannak, meg valahogy én sem vagyok a híve, nejem pláne. Egy évben csak egyszer kell fenyőfát venni, akkor az legyen olyan amilyennek lennie kell.
Emmersson71
@division: Néhány fenyőgally a műfenyő mellett és pár fenyőillatú illóolajos párologtató csodákra képes :)
Már én sem vacakolok élő fával...
magyar1
Nordman fenyő 5-6 százezer db sznob van. Kb. 25 éve nem veszek fát. Van ugyan műfenyőm, nagyon szép de már azt sem díszítem fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.