A magyar miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozóján az Európai Uniót hibáztatta.

Orbán ismét pénzért kuncsorog – elképesztő nyomástól retteg
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Soha nem volt még az Európai Unió ilyen migrációs nyomás alatt, sosem érte a nyomás egyszerre három irányból, ami óriási kihívás az egész EU számára

– mondta a magyar miniszterelnök a visegrádi országok (V4) kormányfőinek csúcstalálkozóján, kedden Budapesten.

Megjegyezte:

köszönetet kell mondani Andrej Babis cseh miniszterelnöknek és "a cseh barátainknak", amiért határőröket küldtek a magyar határra, és több mint négyezer illegális határátlépőt a cseh határőrök tartóztattak fel Magyarország déli határainál.

Orbán Viktor elmondta:

a balkáni útvonalon, amelyen eddig az idén 100 ezer illegális migránst állítottak meg a magyar határon, jönni fognak az Afganisztánt elhagyók is. Naponta 30-35 ezer ember hagyja el Afganisztánt, és az Európai Uniónak azzal kell számolnia, hogy a balkáni útvonalon a nyomás nőni fog 

Brüsszel elhibázott politikát folytat, "gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást", csak a határ fizikai megvédésére nem ad pénzt.

A miniszterelnök azt mondta, Magyarország mindig is egy tisztességes megállapodást ajánlott az uniónak:

úgy lenne korrekt, ha a költségeket legalább elfeleznénk, a költségek felét álljuk mi magyarok, de a másik felét adják ide Brüsszelből, tekintettel arra, hogy nemcsak magunkat, hanem egész Európát is védjük.

Hangsúlyozta:

azt javasolják az Európai Uniónak, hogy ne támogasson egyetlen olyan országot sem, amelynek direkt vagy indirekt köze van az EU külső határára, így a lengyel határra nehezedő migrációs nyomáshoz.

A Visegrádi Csoport tagjai továbbra is éberen figyelik a helyzet eszkalálódásának és egy belarusz provokációnak a lehetőségét a Lengyelországgal, Litvániával és Lettországgal közös határszakaszoknál, valamint a továbbiakban is szorosan figyelemmel kísérik a kialakult helyzet térségünk biztonságára gyakorolt lehetséges hatásait.

Egyben felszólították a belarusz rezsimet, hogy a nemzetközi joggal összhangban azonnal hagyjon fel a kifogásolt intézkedésekkel, és tartsa tiszteletben az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat.

Egy demokratikus, független, szuverén, virágzó és stabil Belaruszt a továbbiakban is támogatni fogunk.

A belarusz nép hangját és akaratát nem lehet elhallgattatni

– zárul a közlemény.

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Hány migránst hoztál be eddig, nyomorult dagadt?! Erről ugass, ne a markod tartsd már megint!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@Gauntlet: Lényegesen jobban élek, mint az ellenzéki kormányok alatt.
Béla333
Keresi, hogy mit lehetne még ellopni...
ómió
Pedig a posztkomcsi "junijót" kár hibáztatni! Az "csak" Internacionalisztánt akar, amihez elengedhetetlenek a migráncshordák!
telegdilaci
@Emmersson71: Ez egy hihetetlenül aljas gerinctelen pondró,kuncsorog a pénzért Ő meg el lehetetleníti az önkormányzatokat,ellopja tőlük a bevételeiket! oldják meg a saját feladataikat,működtessék a településeiket,üres kassza mellett!
ómió
@Emmersson71: Köszi az "efftársi tényeket"! Azokkal sosem éltem: se reggel, se éjjel, se este! Talán nem is véletlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.