Fogynak a helyek az intenzív osztályokon, ugyanis egyre nagyobb terhelést helyez a magyar egészségügyre a súlyos tünetekkel küzdő koronavírusos betegek kezelése a szakember szerint – írja az atv.

Összeroppanóban a magyar egészségügy – fogynak az ágyak, egymást hívogatják az orvosok
Kép: Pixabay

Az intenzíveken óráról órára változik a telítettség, így már nem elégségesek a naponta egyszer leadott Excel-táblázatba gyűjtött adatok.

A páciensek ellátására fordítható időt emésztik fel azok a telefonhívások, amelyek során a szervezést lebonyolító orvosok egymást csörgetve próbálnak rájönni, melyikük hogy áll a saját intézményi kapacitásaival

– fogalmazott Lovas András aneszteziológus és intenzív terápiás orvos.

Lovas szerint sokat segítene, ha minden intenzív osztályos ágy egy egyedi QR-kóddal rendelkezne, amivel percről percre frissíteni lehetne, hogy hol vannak még szabad ágyak.

Ennek megállapítása nem hogy napra, de percre kész és nyilvános adatokat kíván”

– tette hozzá.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jó ötlet a járvány kórház, csak ahhoz szakszemélyzet is szükségeltetik! Az meg már így sincs elég!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@KisTehen: Az eszközöket széthordták a haverok a magánklinikáikra, a személyzetet úgyszintén. A többi meg felmondott megbecsülés hiánya miatt.
Nessy
@KisTehen: Azért kell már "átvezényelni" a szakrendelőkből is asszisztenseket, akik soha nem álltak betegágy mellett, és orvosokat minden osztályról, akár bőrgyógyász, akár urológus. Még vidékről is. Miközben az általuk eddig ellátott nem covidos betegek, várhatnak a jószerencsére.És az eddigi két hónapos időpont, három, vagy több hónapra növekszik. Ez már a tavasszal is így történt, és még azt a restanciát sem sikerült feldolgozni.
ómió
Összeroppanóban? "Kivívnátok", mi, efftársak!?
kereső
@Macskaszem: De igazgatója van- ez a lényeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.