Páratlan pénzeső figyelhető meg a nyugdíjasoknál: a magyar kormány a novemberi nyugdíjprémium mellett jövő februárban már biztosan plusz egy hónappal jutalmazza az időseket. Több mint egymillió embernek nagy segítség ez, de szigorítások nélkül nem fogja bírni a kassza – módosulhat a nők kedvezményes nyugadalmazási feltétele is, nyilatkozta Farkas András nyugdíjszakértő a Forbesnak.

Választási feketeleves – hátba szúrhatja a nyugdíjasokat a kormány?

Fotó: pixabay.com

A gazdasági folyóiratot idézve a Hírklikk azt írja:

a kormány a választási év előtt alaposan rákapcsolt a nyugdíjasoknak kedvező intézkedésekre: novemberben garantált plusz 80 ezer forint, februárban pedig egyhavi juttatásnak megfelelő összeg üti a nyugdíjasok markát.

Ezek az intézkedések azonban már rövid távon meg fognak érződni a nyugdíjkassza így is feszülő derékszíján. A hosszú távú, strukturális problémák elkerülése miatt, később szigoríthat is a kormány: akár a nők kedvező nyugdíjba vonulási feltétele is veszélybe kerülhet. Miközben a többség bizony az államtól várja azt is, hogy ne szegényedjen el öregkorára.

Forrás: hirklikk.hu/forbes.hu

Címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ilyen marhasáágokat nem is tudom ki és miért ír. MMégis kitől várja azt, hogy ne szegényedjen el öregkorára? A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a manyupot elvette az emberektől. Gyorsan megtanította őket, ha külön takarékoskodsz és még jól is jársz, akkor az állam bármikor mindezt elveheti tőled. Utána meg hülyét csinál a nyugdíjasokból és megteheti.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
hát ez az a cikk, amire bátran mondható, hogy nesze semmi, fogd meg jól..

Szarok a szigorításokba, küldjék ami jár...így is folyamatosan becsapnak, ráadásul az induló nyugdíjból is levettek...az egyre soványabb a maradék is erősen inflálódik, és ott a 27% is...
Lassan a régi nyugdíj szart sem ér...

és akkor még a cím is azt kérdezi, hogy hátbaszúrhatja a nyugdíjasokat a kormány?
baszki, már régóta hátba vannak szúrva...az egészségügyi ellátásról nem is beszélve.
lusta
Ilyen marhasáágokat nem is tudom ki és miért ír. MMégis kitől várja azt, hogy ne szegényedjen el öregkorára? A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk a manyupot elvette az emberektől. Gyorsan megtanította őket, ha külön takarékoskodsz és még jól is jársz, akkor az állam bármikor mindezt elveheti tőled. Utána meg hülyét csinál a nyugdíjasokból és megteheti.
Havanagi
"Páratlan pénzeső figyelhető meg a nyugdíjasoknál."Hogyne, papagáj kommandó.Arról cikkezzetek már,hogy mennyit lopott el ez a kormány a nyugdíjasoktól.Januártól megint 3%? Megint hitelezünk ennek a tolvaj kormánynak?Majd novemberben közli az inflációt,amit mindig szándékosan alábecsül.Na, ezeket a faragásokat minden évben megspórolta és most kegyesen oda adja egy részét.Ez a nagy pénzeső?Csak a hülye nem látja mi megy ebben az országban.
kissé felnőttem
a pénz elköltésével viktor nem lesz gondunk de hogy ki szavaz rád hát ne számits rám sem
penege
választási cikk... kérdőjellel, semmi konkrétum.. sok Orbánfóbiás ugrik rá...
lampa laz
Utálom az ilyen cikk címeket, mert leginkább arra jók, h még inkább utálja meg a fiatal generáció az idős embereket. Naponta olvasni erről a "qurva nagy" prémiumról ami egyáltalán nem az. Lehet összehasonlítani egy nyári bulifesztivál költségeivel, ugye így már nem is olyan sok ez a pénz.
vacsi
@lampa laz: Így igaz! Ezt a qrva nagy pénzt egy átlagnyugdíjas 2-3 Tesco-látogatással elköltötte.
Rizikó
Az ellenzék vezetése akár gyilkossággal is vádolható lenne!
Kb ennyit a cikk tartalmáról!
Nessy
@lampa laz: Szeretném látni az álomtitkárok ábrázatát, ha év végén több százezres jutalom helyett 80 ezer forintot kapnának Ugyanis neki is annyiba kerül az élelmiszer, mint egy nyuggernek!
vacsi
@Nessy: Több százezres?! Hol élsz Te?
lampa laz
@Nessy: Az államtitkár uraknak még a cipőjük vagy inkább a zoknijuk is többe kerül mint a mi prémiumunk. Nagyon szomorú ez, mégis úgy adják elő mintha valami fantasztikus dolgot valósítottak volna meg ezzel, pedig csak 4 évente szúrják ki az idősek szemét ilyen alamizsnával a szavazataikért. Választásokig többször az eszünkbe fogják ezt vésni, h ne feledd öreg.
Nessy
@lampa laz: Hát igen! Ennyire becsülik a választóik szellemi képességeit! A hülyéknek kétszer, a komplett hülyéknek többször kell valamit elmondani, hogy felfogják! Értelmes embernek elég egyszer!
vacsi
@Nessy: Gondolom, a "komplett hülyéknél" rám is gondolsz. Viszont arra még nem kaptam senkitől választ, hogy helyettük ki jöhetne szóba...
ómió
Izmosabb megszorításokat - tudjátok, amiket ti tennétek(!) - tessetek hazudni, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.