A kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet – derül ki a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevén beadott törvényjavaslatból.

A kormány salátatörvénybe csomagolva meghosszabbítja a veszélyhelyzetet – mi lesz a választással?

Fotó: pixabay.com

"A javaslat célja a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályának 2022. június 1-jéig történő meghosszabbítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében"

- áll a parlament elé terjesztett törvényjavaslatban, amely több törvénymódosítási javaslatba csomagolva jelent meg a Parlament elektronikus iromány-rendszerében.

Mint a napi.hu idézi, az Mfor.hu – amely kiszúrta a módosítást – által ismertetett érvelés szerint a járvány nem tűnt el, a járvány okozta nehézségek sem, valamint a jövőben és a jelenben is gondot okoznak az új vírusmutációk.

A határidő most január 1-én járt volna le, ezt hosszabbítják meg most 5 hónappal.

Viszont így a veszélyhelyzet és a vele járó különleges jogrend megmaradhat a választásokig.

Az erősen DK-közelinek mondott Nyugati Fény azt idézi az úgynevezett salátatörvényben elrejtett javaslatból, hogy

a különleges jogrend fenntartása nem befolyásolja a választások kitűzését.

Forrás: napi.hu/nyugatifeny.hu

Fotó: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Lopni megyünk,lopni...
Miért a vészhelyzet, meg a különleges jogrend? Hiszen a kormány nem tesz semmit a járvány megfékezésért, csak a tökét vakarja nagy elánnal. Meg bebetonozza még jobban orbán hatalmát, miközben lop ezerrel.Erre kell? Erre- a járvány csak ürügy ennek a kormánynak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@simmering73: 14:06

Igen, politikailag is és anyagilag is.
csak úgy....
@Yoda69: spanyolországgal érvényes kiadatási egyezmény van,oda nem menekülhet.
CsipkeRózsa
@csak úgy...: 14:14

A + 1 év, nagyon sok, egy kirabolt ország maradna utánuk.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: tudom,hogy sok de talán jobban megéri mint egy ismét elcsalt választás (ami +4 év) ! 1 év alatt sokaknak megjön ám az esze,föleg ha kiderül,hogy nincs már krumplira sem pénz az állam cassába!
xenomorph
Ha valamilyen mondvacsinált érvelés mentén megpróbálnák korlátozni a választásokat, akkor annak lesznek következményei és nem csak országos, hanem Európa szinten is.

Sajnos, ezek már annyira romlottak és olyan sok a vesztenivalójuk, hogy elképzelhető, hogy irányított módon pont a választásokra éri el az ötödik hullám a csúcspontját.

Két oka is lehet ennek a feltételezésnek:
Az eddigi béna járványkezelés nem is volt annyira béna, az ő szempontjukból. Így nézték meg, hogy bizonyos intézkedéseknek, vagy éppen ellenkezőleg, hogy bizonyos intézkedések elmaradásának milyen hatása van. Így már tudnak tervezni, tudják irányítani ezt a jövőre nézve.
Visszamondják a kínai, az orosz vakcinát és a Pfizert is? Ez ki szerint normális intézkedés a negyedik hullám csúcspontjának közelében?

Az oltás nyilvánvalóan nem szab gátat a járvány terjedésének, mert az oltottak is fertőznek (ezért hülyeség, hogy csak az oltás a megoldás) és azt senki nem tudja megmondani, hogy mikor kerül elő egy olyan erős variáns, amire nem lesznek hatással a jelenlegi oltások.
ómió
Nem betojni, efftársak! A 3x-os gázárra feltétlen voksolhattok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.