A veszélyhelyzet 2022. június 1-ig való kitolása mellett több más intézkedés hatályát is meghosszabbítaná a kabinet a frissen benyújtott salátatörvény alapján. Tovább lesznek érvényesek a lejáró iratok, marad a nyelvizsganélküliek amnesztiája, változhat a védettségi igazolvány.

Jöhet az új védettségi igazolvány Magyarországon – íme a salátatörvény többi javaslata

Fotó: pixabay.com

A magyar kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet – derült ki a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által, néhány perccel szerda éjfél előtt a parlament honlapjára felkerült salátatörvény-javaslatból.

Mint a napi.hu írja, többek közt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos hivatalos okmányok és a diákigazolványok 2022. június 30-ig lesznek érvényesek – ez alól kivétel a védettségi igazolvány, amely a lejáratáig marad érvényes. A javaslat úgy fogalmaz, hogy a Magyarországon kiállított, 2020. március 11. – 2020. július 3. között, vagy 2020. november 4. – 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmányok – köztük a műszaki érvényességi időt is – érvényességi idejét 2022. június 30-ig eltolják

Az a hallgató, aki 2020. szeptember 1. – 2021. augusztus 31. között sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól és megszerezheti oklevelét.

A rendelkezés lehetőséget ad a kormánynak a védettségi igazolvány érvényességi idejének rugalmas kezelésére, feltüntetésére, oltottság esetén is, lehetőséget ad az érvényesség rugalmas feltüntetésére, továbbá a gyógyultság esetén az adatátvétel lehetőségét biztosítja.

A kormány rendeletben dönthet arról, hogy a vakcina típusa, valamint a dózisok száma is feltüntethető legyen a védettségi igazolványon – utóbbiakat a QR-kódban is elégséges feltüntetni. A javaslat lehetőséget ad arra, hogy a Kormány rendeletében mentesítést adjon a járványügyi intézkedések alól a védettségi igazolványok birtokosainak (például határátlépés esetén előírt kötelező karantén alóli mentesülés).

A további döntésekről itt olvashat.

Forrás: napi.hu

Címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán egyre többen kívánnak utazni Afrikába és környékére, a kipcsakok földjére, Kazahsztánba birkát enni, Ulánbátorba kumiszt inni . Ez normális?! Térj már vissza a valóságba te zavarodott elméjű pálinkaimádó pocakpogácsa! Magyarországon kb 10 millió ember él, hányan terveznek most utazást szerinted?! Van neked minimális fogalmad arról, hogy hogyan él a többség?! Ne keverd már a hétköznapi embereket a maldívozó Mészárossal, a szuperjachtozó Szíjjártóval, a falukat vásárló Rogán földesúrral! Te tényleg nem érted, hogy a többség egyszer sem fog Afrikában nyaralni?! Se idén, se jövőre, se azután. Az is kérdés, hogy idén több millió ember egyáltalán fog-e nyaralni. Ugyanis képzeld, gazdasági válság (is) van. Nem mindenkinek szórja a milliókat a kormány, nem mindenki mutyis haver. Nem tudni, hogy az ilyen kijelentéseidnek az arrogáns cinizmusosod vagy a realitástól elszakadt elméd az oka.
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154493589_464438641587528_2044436226502330643_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=zPqvMZC5E5kAX8pmpWS&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=926488cdb89a0ff58cc6d02db6b6f218&oe=61C5BABF
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Gauntlet: Egy jó honpolgár nem a védettségi miatt megy magát beoltatni, hanem az egészsége miatt.
telegdilaci
Kizárt hogy a Kormányon lévő korrupt,Maffiózókon kívül sokan lennének,a többségben szegénységben élők akiknek napi megélhetési gondjaik vannak,életükben még a Balatont sem látták még soha sehol nem nyaraltak,hogy azon agyaljanak lehet hogy sokan éppen most veszítik el a járvány miatt a munkájukat,hogy minden vágyuk Afrikába menni nyaralni,ezt csak az ilyen telhetetlen harácsoló közpénzből,meggazdagodottak tehetik meg mert már Minden nyaraló helyet meguntak,nem elég már az Adrián a LUXUS-Yachtozás,mi Afrikában akarunk nyaralni!
telegdilaci
@Eladott Ország: Ez egy futóbolond!
kereső
Minek kell erre költeni? Az EESZT-ből mindenki lekérheti magának az uniós igazolását.
kissé felnőttem
de nem 57,000 ft mint Gyöngyös tájékán?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.