A miniszterelnök-jelöltj a határzárnál tartott sajtótájékoztatót, ahol ismét bemutatta a Hódmezővásárhelyről már ismert „migránsszámlálót”.

A menekülteket segítő szervezet csalódott Márki-Zay Péterben, szerintük ugyanazt a retorikát viszi, mint az Orbán-kormány

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Márki-Zay az eseményen úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor már végrehajtotta a Soros-tervet”, mivel évente több tízezer embert telepít be Magyarországra, miközben nyilvánosan ennek az ellenkezőjéről beszél. Márki-Zay tisztázta, hogy az ellenzék győzelme esetén megmarad a kerítés, „az Orbán által betelepített bűnöző migránsokat” pedig ki fogják utasítani.

A Szeretlek, Magyarország! megkereste az egyik menekülteket segítő civil szervezetet, hogy mit gondolnak erről. A megkeresésre a Migration Aid reagált.

"Csalódott vagyok, hogy nincs egyetlen politikai áramlat sem Magyarországon. amely humánusan tud viszonyulni ehhez a témához. Ehelyett pusztán szavazatszerzési céllal a másik oldal is viszi tovább ugyanazt a retorikát, amit az elmúlt években az Orbán-kormány produkált"

– nyilatkozta a honlapnak Siewert András, a szervezet vezetője.

A Migration Aid szerint hiába állítja Márki-Zay, hogy fontosnak tartja az emberséges bánásmódot, a kommunikáció miatt az egész téma elment egy nagyon rossz irányba. Leginkább a szakmaiságot hiányolják belőle.

„Arról sem ártana vitatkozni, van-e a határzárnak bármilyen értelme a jelenlegi formájában. Az osztrákok például azért tartják fenn a határvédelmet, mert az ő nyilvántartásuk szerint napi 2-300 ember próbál átjutni illegálisan Magyarországról. Ha ebből indulunk ki, nem több puszta kommunikációs blöffnél, hogy a kormány megvédi az országot. Az másodlagos, hogy ezek az emberek a kerítésen jutnak át, vagy Románia felől, ahol továbbra is zöldhatár van.”

- tette hozzá a vezető. 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Szerintem jól csinálja Márki Zay. Ez egyszerű, érthető üzenet a legegyszerűbb embernek is. Orbit a saját fegyverével lehet legyőzni. Az ellenzék 12 évig finomkodott, sokra mentünk vele.
justhpeter
@KisTehen: Pontosan: Orbán és a nyomor.
ómió
Már a "Menekülteket Segítő Szervezet" se lát át rajta? Ez csak a duma! Migráncsfan ő az "efftársi javából"!
telegdilaci
Nincs ezzel semmi baj Senki nem akar menekülteket látni az Országban,akik a jobb élet reményében akarnak,a jóléti államokban,letelepedni! ezek között a menekültek között,többségében,fiatal életerős fiatal Emberek,akiket nem is értem mi elől menekülnek,látszik hogy ezeket szervezetten szállítják a nyugati határhoz,hogy lehet az hogy a Lengyel államhatárt ostromló menekültek,akik törtek zúztak,össze verekedtek a Lengyel határőrökkel,egyszer csak meggondolták,magukat,és Fehéroroszországból,visszarepültek,a hazájukba!
Lepényleső
Szerintük ha így van,- felmerülhet a kérdés; vajon hol lehettek amikor szövegértést oktattak az iskolában?
KisTehen
@justhpeter: majd jön gattyán és gatyába ráz benneteket :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.