A miniszterelnök-jelöltj a határzárnál tartott sajtótájékoztatót, ahol ismét bemutatta a Hódmezővásárhelyről már ismert „migránsszámlálót”.

A menekülteket segítő szervezet csalódott Márki-Zay Péterben, szerintük ugyanazt a retorikát viszi, mint az Orbán-kormány

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Márki-Zay az eseményen úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor már végrehajtotta a Soros-tervet”, mivel évente több tízezer embert telepít be Magyarországra, miközben nyilvánosan ennek az ellenkezőjéről beszél. Márki-Zay tisztázta, hogy az ellenzék győzelme esetén megmarad a kerítés, „az Orbán által betelepített bűnöző migránsokat” pedig ki fogják utasítani.

A Szeretlek, Magyarország! megkereste az egyik menekülteket segítő civil szervezetet, hogy mit gondolnak erről. A megkeresésre a Migration Aid reagált.

"Csalódott vagyok, hogy nincs egyetlen politikai áramlat sem Magyarországon. amely humánusan tud viszonyulni ehhez a témához. Ehelyett pusztán szavazatszerzési céllal a másik oldal is viszi tovább ugyanazt a retorikát, amit az elmúlt években az Orbán-kormány produkált"

– nyilatkozta a honlapnak Siewert András, a szervezet vezetője.

A Migration Aid szerint hiába állítja Márki-Zay, hogy fontosnak tartja az emberséges bánásmódot, a kommunikáció miatt az egész téma elment egy nagyon rossz irányba. Leginkább a szakmaiságot hiányolják belőle.

„Arról sem ártana vitatkozni, van-e a határzárnak bármilyen értelme a jelenlegi formájában. Az osztrákok például azért tartják fenn a határvédelmet, mert az ő nyilvántartásuk szerint napi 2-300 ember próbál átjutni illegálisan Magyarországról. Ha ebből indulunk ki, nem több puszta kommunikációs blöffnél, hogy a kormány megvédi az országot. Az másodlagos, hogy ezek az emberek a kerítésen jutnak át, vagy Románia felől, ahol továbbra is zöldhatár van.”

- tette hozzá a vezető. 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"Márki-Zay az eseményen úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor már végrehajtotta a Soros-tervet”, mivel évente több tízezer embert telepít be Magyarországra"

akkor ezek szerint, MZP még ennyit se fog beengedni?

vagy most csak hangemberkedik? :D
KisTehen
"Márki-Zay tisztázta, hogy az ellenzék győzelme esetén megmarad a kerítés, „az Orbán által betelepített bűnöző migránsokat” pedig ki fogják utasítani."

hüha, ez veszélyes játék a szavakkal ... nehogy a brüsszeliek fülébe jusson, mert még félreértik :D
KisTehen
"pusztán szavazatszerzési céllal a másik oldal is viszi tovább ugyanazt a retorikát, amit az elmúlt években az Orbán-kormány produkált"

némá, a libsik beszóltak a libsiknek :DDD
jesz
Csalódtak MZP-ben? nemááá...
...csak szólok, hogy nemsokára többen lesznek...
Yoda69
@KisTehen: Latom nagyon rakattantal a temara :)

MZP okosan csinalja. Igy legalabb el lehet hozni nehany szavazot a fideSStol. Mar korabban megmondta nem veletlenul kommunikal igy. Szavazat maximalas folyik a cel erdekeben: a diktatort es klienturajat LE KELL VALTANI es ELSZAMOLTATNI!!!
KisTehen
@Yoda69: "MZP okosan csinalja" csak nehogy súgjon valaki a brüsszelitáknak
Yoda69
@KisTehen: Akkor menj cirkuszba vagy a fideSS kongresszusra. Ott lathatsz eleget beloluk.
KisTehen
@Yoda69: cirkusz ... itt van az orrom előtt ... Ellenzéki Összefogás a produkció címe
kissé felnőttem
pinty meg a tök alsó az örökkön örökké belügyér ujabban eü misnistráns is na akkor szőkitsünk avagy örző védjünk? bejelentve vagy nélküle ja ahogy ocsóbb ?
justhpeter
Addíg tök mindegy mit mond Márki-Zay míg a szimpatizánsaival reggelente kezet tud fogni. Ám a kormányzáshoz ma egy kis gondolkodás is kellene. A fideSS-kdnp eggíg sem gondolkodott, miért 12 év után kezdené el. Az ellenzék gondolkodása jelenleg ott áll, hogy az eddigi képviselőiknek ismét helyük legyen majd a parlamentben. A választók között az orbánhívek abban bíznak, hogy egyszer majd ők is részedesnek Orbán jóságában, az ellenzékiek pedig az öüsszefogósdit kizárólag addíg fogják támogatni míg az "elszámoltatás" jelszava élni fog. Tartsa fel a kezét aki meg tudja mondani mi lesz tavasszal.
KisTehen
@justhpeter: én meg mondom neked

orbán lesz újabb 4 áévre
Macskaszem
Szerintem jól csinálja Márki Zay. Ez egyszerű, érthető üzenet a legegyszerűbb embernek is. Orbit a saját fegyverével lehet legyőzni. Az ellenzék 12 évig finomkodott, sokra mentünk vele.
justhpeter
@KisTehen: Pontosan: Orbán és a nyomor.
ómió
Már a "Menekülteket Segítő Szervezet" se lát át rajta? Ez csak a duma! Migráncsfan ő az "efftársi javából"!
telegdilaci
Nincs ezzel semmi baj Senki nem akar menekülteket látni az Országban,akik a jobb élet reményében akarnak,a jóléti államokban,letelepedni! ezek között a menekültek között,többségében,fiatal életerős fiatal Emberek,akiket nem is értem mi elől menekülnek,látszik hogy ezeket szervezetten szállítják a nyugati határhoz,hogy lehet az hogy a Lengyel államhatárt ostromló menekültek,akik törtek zúztak,össze verekedtek a Lengyel határőrökkel,egyszer csak meggondolták,magukat,és Fehéroroszországból,visszarepültek,a hazájukba!
Lepényleső
Szerintük ha így van,- felmerülhet a kérdés; vajon hol lehettek amikor szövegértést oktattak az iskolában?
KisTehen
@justhpeter: majd jön gattyán és gatyába ráz benneteket :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.