Magyarország rendkívül sokat profitált a Kínával folytatott, kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésből, ezért azt a továbbiakban is fenn kell tartani – közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután videokonferencia keretében kínai kollégájával, Vang Jivel egyeztetett.

Szijjártó: Kína kész tárgyalni a Sinopharm magyarországi gyártásáról

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy csak az elmúlt néhány hétben több mint 90 milliárd forintnyi kínai beruházás bejelentésén vagy alapkőletételén vett részt, és más kínai vállalatokkal is tárgyalások zajlanak magyarországi fejlesztésekről.

Ennek kapcsán tudatta: tavaly Kína volt a legnagyobb beruházó Magyarországon, idén pedig a második helyen áll Dél-Korea után. Elmondta, hogy Vang Ji gratulált a magyar válságkezelés eredményeihez, és felemlegette, hogy amikor Kína bajban volt a koronavírus-járvány első hulláma alatt, akkor Magyarország a segítségére sietett. A harmadik hullámban pedig Budapest számíthatott Pekingre a védőoltások mielőbbi szállítását illetően – tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a vakcinák ügyében is folytatódik az együttműködés, és Kína kész tárgyalni a Sinopharm oltóanyagának licensz alapú magyarországi gyártásáról.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Te , konkrétan eddig mennyit profitáltál az "együttműködésből? Tudod, ez nem hazai biróság- hanem Hága. Neked, orbánnak és Cecile asszonynak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Petya te má annyi elbaxszást csinyátá, hogy elhúzhatnál má a jó fészkesfenébe.
Yoda69
szijrago, elmentek a kurva anyatokba a kinai lottyotokkel egyutt. Miattatok haltak meg tobb mint 33 ezren es ezt a szart meg itt akarjatok gyartani, mergezni vele a magyar embereket? Ez mar mindennek a teteje.
VASTAGBŐR
a gyökér ... elmondja hogy hatástalan gyenge bla bla ... tudja mint azt is hogy egy gyökér ... eü-re biztosításokra rávert 222 milliárd hiányt többi gyökérrel ... 5 milliárdért teszteket selejtezget .. csótány ... külföldre maszkot lélegeztetőt ajándlkoz .. neked meg küld soros prospit ... menj inknább és csempéssz embert a szádban és végbeledben mint az alapító pókember józsi néni az ereszcsatornán ...

thepost.hu/index.php?id=28681&fbclid=IwAR21-DOktrkIQYxjCUlqbAp8GF1S22s-91DasoUnnvDTJys61YgqjR2E1Kk
VASTAGBŐR
@Yoda69: annál egy kicsit távolabb is mehetne ...
ómió
A végén majd még vakcinatúltengésünk lesz.
Nessy
Elhiszem, hogy Kína "kész tárgyalni"! Még egy ilyen "hozzáértő, szakembert", mint külügyérünk, nagyítóval sem találna! Még hitelt is ad majd, mint a neki épülő, saját embereivel felépülő Fudanhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.