Az International IDEA Intézet jelentése szerint továbbra is egyre jobban romlik a demokrácia helyzete Magyarországon minden lényeges szempontból, kivéve egyet: pártok ugyanis még indulhatnak a választásokon. A demokratikus fejlődés szempontjából 2010-től egy elveszett évtizedről írtak.

Forrás: szabadeuropa.hu
Feltöltő: Eladott Ország
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ide jutottunk. Szépen, apránként, tudatosan. Két Magyarország kellene, egyet meghagyni keletnek, egyet pedig európainak. Ez utóbbi köztársaság lenne, szabad, fejlődésében a mércét fokozatosan egyre feljebb állító. A másik mindaddig érdektelen, amíg a visszafejlődésben leli örömét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ide jutottunk. Szépen, apránként, tudatosan. Két Magyarország kellene, egyet meghagyni keletnek, egyet pedig európainak. Ez utóbbi köztársaság lenne, szabad, fejlődésében a mércét fokozatosan egyre feljebb állító. A másik mindaddig érdektelen, amíg a visszafejlődésben leli örömét.
Eladott Ország
2022-ben valami hasonló tábla kerülhet a Karmelita kolostor és a Sándor palota kapujára, ha onnan végre távoznak a politikai prostik. A kurva elköltözött itt a suszter lakik ne tessék kopogni. De kérem kopognom kell, mert az illem ezt kívánja meg, különben is cipőt hoztam javítani, mert én nem akarok egy cipőben járni velük!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/190089533_2959700587639060_599330609995514565_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zbVIsoy8O98AX9Bpx0S&_nc_oc=AQmOLWzk3H8-SeLugBlnwowDGjbzdVQRcFUZN3zAZHmREnoCY3nMva1ZyMsswygF6BE&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=069d4b0054a0122b7145e416b44482d7&oe=61C719B3
Orbán közhelyek táblára vésve a Karmelita kolostorban. Amit szeretek magamban az a szerénység.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/164527843_153216993337418_6183611608566691136_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=lbOStzsTCXkAX_8xx5p&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=58dd9ce106f1bca66bedc94693b917f7&oe=61C48B43
Nessy
@Nyírfa: A kolostor műemlék, mely a Várnak a része. A csoda erkélyét viheti Orbán Debrecenbe! Mondjuk a Nagy Templom oldalára!
Eladott Ország
@sgl: ma, 10:59 Bizony ebben az ellenzéknek is súlyos felelőssége volt/van! Olyanok mint a román cigányok, akik
Gucci, Armani, Boss cuccokkal házaltak, viszonylag jutányos áron. Kérdésre, hogy honnan van, pajkos mosollyal felelte, hogy leesett a teherautóról. Bizony az ellenzék is várta mi esik le a fidesz szekeréről, ma nekem, holnap neked, de homokszem került időközben a gépezetbe! Ismerjük a román bűnöző csúti cigány vezér klasszikus mondását, "fürkésztem és portyáztam..."
nemkati
@Nyírfa: ma 9:59
De hát már ma is 2 Magyarország van!
És hogy nézne ez ki földrajzilag? Lenne Kelet-Magyarország és Nyugat-Magyarország, mint Kore, Vietnám, vagy valamikor Németország? A diktátoré lenne Borsod és Szabolcs, a budai villanegyed, a dunántúli 0rbán-, Mészáros-, Tiborcz-birtokok meg demokrata kézre kerülnének, vagyis ebek harmincadjára? jajjajjaj, micsoda (szép) világ jönne!
Pági
@sgl: az elszámoltatást ugye nem gondolja komolyan? Ki tette volna meg? A Polt féle társaság?
Nyírfa
@Nessy: Ez érdekes lenne. Ballag Orbán Viktor, vállán erkélyével, hosszú útra indult a nehéz terhével. Lassulnak léptei, fogy a levegője, de biztatja magát, Viktor, csak előre. Lába megbicsaklik, térde rogyadozik, két kezével az erkélybe belekapaszkodik. Nyomja le a súlya, ledönti a földre, nincsen segítő egy sem körötte.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 10:57 ♦ A "magyar Kondukátor" 4 milliárdért épített dolgozószobája lehetne például múzeumi látványosság is. Ha ez a puritán, akkor milyen lenne a pazarló? Anno Ceausescu kivágatta a környékbeli parasztok cseresznyefáját, mert azt szerette és nem volt apelláta.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143048546_1913552998784855_8616872820769082722_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zqDoONoxcaQAX_E3JCT&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=5f6f6b41b5d1160af6b54534cfab0a16&oe=61C5BB78
Nyírfa
@nemkati: Csak engedd szabadjára a fantáziádat, és körvonalazódni fog, hogyan lehetséges. Természetesen önkéntes alapon jelentkeznének városok, települések, mely közigazgatás alá akar tartozni.
Azért ennyire ne vedd komolyan! Bár, én ,biztos, hogy benne lennék.
Nyírfa
@sgl: Mindig elsiklasz afölött, hogy sem kormányzati hatalom, sem ellenzéki politikus nincsen szavazók, azaz az istenadta nép nélkül. A felelősség kollektív, de nem mindenki felelős a kialakult helyzetért.
Nyírfa
@nemkati: 11.14

Most vettem észre a nyelvtani hibát, korrigálom a leírtakat: " Természetesen önkéntes alapon jelentkeznének városok, települések, mely közigazgatás alá akar tartozni. "
Tehát: önkéntes alapon jelentkeznének a városok, a települések, hogy melyik közigazgatás alá akarnak tartozni.
nemkati
@Nyírfa: Az agyam a tudatalattimban korrigálta az egyes szám - többes szám megfeleltetést. :)
Nekem a fantáziám nem ismer határokat. Ezért azt is el tudnám képzelni, hogy jövőre eltakarodik ez a szemét banda, és az összes település demokrata közigazgatás alá akar tartozni.
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.38

Mindenképpen kulturális funkció illene hozzá.
Orbán Viktor egymaga alkalmas arra, hogy az egyetemeken bemutassák a hallgatóknak, milyen kompenzációs eszközökkel élnek a hatalomra kerülő , személyiségfejlődésükben megrekedt emberek.
Nyírfa
@nemkati: 11.57

Abszolút! A lehető legjobb elképzelés! :)
nemkati
@Nyírfa: Nameg én is csak utólag vettem észre, hogy Korea helyett Kore-t írtam. Vajon hányan nem tudták, mire gondolok? :)
Nyírfa
@sgl: 11.56

Az én gépem önjáró, csak gondolok valamit szőrmentén, és már írja is. :) Tényleg nagyon oda kell figyelni, sűrűn gépelek mellé, és engem zavarnak a hibák, menet közben javítgatom is, amit észre veszek. Általában vissza is olvasom a leírtakat, de nem mindig, és ez helytelen, mert utólag kell tisztázni, mit , és hogyan akartam közölni.
Nyírfa
@nemkati: Igazad van, egy-egy betű hiánya vagy többlete, amennyiben nem változtatja meg a mondat értelmét, nem zavaró. És az agyunk egyébként is rögtön helyre teszi a dolgokat, ahogy mondtad is: helyesen olvassuk. Elvégre rend a lelke mindennek. :)
Nyírfa
@sgl: 11.48

Persze, hogy számít a kommunikáció. De az csak a felszín. Én olyan emberekkel szeretem körül venni magam a szűkebb környezetemben, és szeretném a tágabban is, akiket nem a kommunikáció győz meg, hanem a tettekben megnyilvánuló emberi kvalitások.
csak úgy....
már egy hete csak a hálás, kannás boros közmunkásra gondolok..
colibri
@nemkati: Tiltakozom. Kelet-Magyarországon is vannak normális. Nyugathoz tartozni akaró emberek. Sőt! Még "nyuggerek" is! (De útálom ezt a szót!) Én azt javasolnám, hogy az orbán-semlyén szekta költözzön át Erdélybe. Ott vannak az övéik...!
nemkati
@colibri: Igen, ez nagy gond lenne, értékes kelet-magyarországi embereket odadobni a pocakos vandálnak. :)
nemkati
@Nyírfa: Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljees össze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.

A cmabritgei emegyeten kéüszit eikgy tnuamálny áitllsáa sznreit a szvkaaon Bleül nicsn jlneestögfée akann, mkénit rdeeözndenk el a btüek: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen. Ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlö, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jlneeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.

Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysersáíi fmonisáokgkal!
Nyírfa
@sgl: 12.27

Így is lehet. Én meg már csak ilyen vagyok.:)
Amikor új hozzászólások érkeznek egy hosszabb kommentfolyamhoz, és azt a maga teljességében átolvasom, néha a fejemhez kapok, hogy egy-egy válaszomban nem is azt kellett volna írni, és/vagy nem is úgy. De csak akkor térek vissza rá, ha a téma és a tartalom megkívánja.
Nyírfa
@nemkati: :)) Először fordítást akartam kérni, de csak kisilabizáltam! Rögtön eszembe jutott a szóképolvasás rövid gyakorlata, szerencsére felhagytak vele - úgy tudom.
Mert nem mindegy, hogy idd ki vagy vidd ki, amikor a vidd-ből éppen csak lehagytunk egy betűt. :)
nemkati
@Nyírfa: eyegüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen.
Ha a v betű hiányzik az elejéről, akkor annak annyi. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.