Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyarország vétója miatt közös zárónyilatkozat elfogadása nélkül ért véget az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országok szerdai tanácsülése Brüsszelben. Erre reagált Szabó Tímea.

Szabó Tímea: "Orbán ki akarja léptetni Magyarországot az Unióból"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közösségi oldalán fogalmazta meg, hogy szerinte Orbán azért vétózta meg a fontos uniós dokumentumot, hogy bosszút álljon, amiért "a Norvég Alap civileknek szánt pénzeit nem lophatta el".

Egyértelmű, hogy Orbán ki akarja léptetni Magyarországot az Unióból, és a lopásai kedvéért kiszolgáltatni hazánkat Kínának és Oroszországnak

- írta bejegyzésében.

Az EGT-szerződés lényege, hogy Norvégia, Izland és Liechtenstein 1994-ben formális tagság nélkül lett része az akkor 12 tagállamból álló belső piacnak.

Ez a három ország cserébe azt vállalta, hogy az uniós költségvetési ciklusokhoz igazodva hétévente meghatározott pénzösszeget bocsátanak az EU-hoz 2004-ben és 2007-ben csatlakozott, fejletlenebb tagállamok számára, ez az úgynevezett Norvég Alap. Ezt 95 százalékban Norvégia finanszírozza, a fennmaradó rész Izland és Liechtenstein hozzájárulása.

Az EGT történetében most először fordult elő, hogy a résztvevőknek nem sikerült jóváhagyniuk a zárónyilatkozatot az együttműködésük fejlesztéséről.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Hazudós vagy Kerti Törpe!
Clavigo
@Gyurka80: Lassan 81- es lesz az IQ- d...
csak úgy....
@verőce21: gyerekes vagy butuska farkasom!
verőce21
@csak úgy...: gyerekes vagy butuska törpém!
ómió
Ezt már sokszor elhazudtátok, efftársak! Újabb nincs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.