Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a Városháza állítólagos eladási ügye már jó ideje húzódik. Karácsony tagad, azt is elmondta, hogy feljelentést tesz az ügyben. Úgy gondolja, a Városháza eladása körüli műbalhé egyetlen pozitív hatása, hogy "bevezetett egy sajátos mértékegységet, amivel a kormány aljasságait érzékeltetni lehet", erről itt írtunk.

Városháza-ügy: Ledobta a bombát Anonymus, Karácsony reagált – videó
Fotó: Pixabay

Karácsony Gergelynek van egy elmélete arról, mi történt, és a héten megszavazták a közgyűlésben, hogy a Városháza-ügyben felállítanak egy vizsgálóbizottságot. A főpolgármester azt mondta, nincs takargatni valója.

A Karácsony Gergely elleni hadjárat főszereplőja az Anonymous "nevű" ismeretlen, névtelen alak, aki időről időre érdekes hang- és videofelvételeket küld a sajtónak, melyek a fővárosi vezetés bűnösségét hivatottak bizonyítani, a felvételek hitelessége kérdéses.

Ma reggel ismét jelentkezett egy videóval, mondván, ez egy "segítség" a vizsgálóbizottságnak, amit "nagy nehezen" szerdán felállítottak.

Az ismeretlen szerint a bizottság csak a fővárosi vezetés saját állításait akarják igazolni, de szerinte ez "nem fog sikerülni."

Állítása szerint a most közölt hangfelvételen "Bajnai két wallisos harcostársa", Gansperger Gyula és Bodnár Dezső szerepelnek.

A beszélgetők – összesen hárman vannak a hangok alapján. Anonymous felvezetője alapján úgy tűnik, mintha Gansperger és Bodnár egy harmadik felet, egy fiatalabb beszélőt próbálnak meggyőzni arról, hogy lehet úgy ingatlanokra pályázni, hogy az neki, mint vevőnek, vagy talán beruházónak jó legyen. Ilyenek hangzanak el:

Ha Zsolttal megállapodunk beleszólhatunk a pályázati kiírásokba, benne van az árban, hogy a pályázat arra lesz kiírva, akit akarnak. Zsolt (a korábbi felvételeken is megemlített ingatlanközvetítő) felhívta a pénzügyi vezetőt, hogy adja oda a pénzügyi igazolást, mert a Gansperger úrnak szüksége van rá. Van egy kis hölgy ott, aki mindenben segített.

- hangzik a "győzködés".

A fiatalabb hangú "vevő" részéről elhangzik:

Mekkora ember ez a Berki Zsolt

A felvételeken több szünet, és egyértelműen hallható vágások is vannak.

Belekeveredik a fővárosi vagyonkezelő vezetője is, Barts Balázs, aki nemrég épp azért kapott fegyelmit Karácsonytól, mert olyan infókat osztott meg a Városháza épülete kapcsán, amiket nem kellett volna. Az ügyben már a rendőrség nyomoz

- írja a Blikk.hu

Barts maga jött ki a Zsolt elé, nem csak, hogy kezet fogott, majdnem földig hajolt

- mondja a felvételen az egyik beszélő.

A beszélgetésből nem derül ki, hogy nem egy eljátszott beszélgetés hallható-e a videón, illetve, hogy nem az történik-e valójában, hogy a két öreg róka épp megpróbál átverni egy pénzes befektetőt. Nem lehet tudni mennyi az igazságalapja a videónak.

A teljes videó itt hallható.

Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált:

Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.

Karácsony szerint, ha valóban segíteni kívánja a vizsgálóbizottságot, akkor azt háromféleképpen is megteheti.

1. Hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes hangfelvételt, teljes terjedelmében, vágatlanul. Mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel, lehet ilyenből még sok, rajta, elő velük, a manipulálással se kell bajlódnia, hozza nyilvánosságra mindet teljes terjedelmében.

2. Jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk.

3. Talán nem kizárt, hogy mielőtt Ön (Önök) és a lakájmédiájuk állít valamit, előtte tájékozódnak, ebben a Google elnevezésű eszköz is segítségükre lehet. Ha így tennének, tudnák, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlanértékesítéseit nyilvános pályázat alapján végzi. A kiírások sablon szerint készülnek, azokban olyan feltételek nem szerepelnek, amelyek a potenciális vevők körét leszűkítenék. A mai hangfelvételen vélhetően emlegetett ingatlanok kapcsán itt https://service-einfoszab.budapest.hu/api/dvd/165162, valamit itt tájékozódhat: https://www.bfvk.hu/.../elado-11-312-m2-es-fejlesztesi...

Azt is hozzátette, hogy a hangfelvételen emlegetett Rimaszombati úti ingatlan pályázati kiírása még meg sem jelent,

a kiírás ebben az esetben sem fog semmilyen korlátozó feltételt tartalmazni.

Hozzátette:

Ami pedig az általam és a városvezetés egyetlen tagja által sem ismert, sokat emlegetett Berki nevű NER-es ingatlanost illeti, nos, őt évekkel ezelőtt Tarlós István helyettesének kérésére fogadta a vagyonkezelő vezetése még az előző városvezetés idején.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: Pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tisztelt Anonymus! Mondja, a kormány által boldog, boldogtalannak a fővárosban, és országszerte elajándékozott ingatlanok, vízpartok, a névre szóló túlárazott milliárdos közbeszerzések nem zavarja a mimóza lelkét? Maszk mögé bújó gyáva, sunyi alak méltóztatik lenni! Remélem, jól megfizetik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Gumicsont.
Ezzel próbálja a fideSS elterelni a figyelmet, a tragikus járvány kezelésről, a 20%-os inflációról, a 370-es Eurorol, es a 480-as benzinarrol.
Nessy
Nem tisztelt Anonymus! Mondja, a kormány által boldog, boldogtalannak a fővárosban, és országszerte elajándékozott ingatlanok, vízpartok, a névre szóló túlárazott milliárdos közbeszerzések nem zavarja a mimóza lelkét? Maszk mögé bújó gyáva, sunyi alak méltóztatik lenni! Remélem, jól megfizetik!
Emmersson71
@KisTehen: Aha...ezek az érveid az ügyben :)
Karácsony MINDENT CÁFOLT a fenti cikkben ;)

A Fidesz/ruszkik térfelén pattog a pöttyös...lehet bemutatni a hangfelvételek vágatlan verzióit; megjelenni a bizottság előtt és főként tájékozódni!
jesz
@sgl: illő tisztelettel helyesbítenék...a könyv címe: aki eladta a Rottenbiller utcát.

Hatalmas buli volt...a lovak miatt fa kockával borították az úttestet, egy anyagilag éppen megszorult ember simán eladta..

A lánchíd történetét nem ismerem.
csak úgy....
fideszbohózat! :) drágul a kenyér,- ezt ellensúlyozva naponta nyitva a fidesz cirkusz!
jesz
Karácsony egy valamiben biztosan nagyon profi: tagadni...tagadni...tagadni...

...abból sosincs baj...ráadásul ha sokat mondják, idővel hihető lesz
csak úgy....
@jesz: ugye te egy titkos orbán fan!? :) fene a jódógod...,még gondolkodásra sem szorulsz!
Emmersson71
@sgl: De a fakockákat le is szállította a tolvaj, nevezett Hamrák János! Egyébként nem az Andrássy út, hanem a Rottenbiller utca bükkfa burkolatát szedette fel és adta tovább.

hu.wikipedia.org/wiki/Hamr%C3%A1k_J%C3%A1nos
Emmersson71
@jesz: Nem Karácsony vágja meg a felvételeket! Nem Karácsony hazudik "személyre szabott" pályázatokról! Nem Karácsony bujkál! A fenti cikkből pedig kitűnik, hogy nincsen mit tagadni.
Libbantölő
Szorul a hurok te alantas féreg, buzibáb, suttyó karigerigeci! Majd kaptok a sitten meleg bránert mindenhova!
Emmersson71
@sgl: Viszont ez most rendben van :)

" 1. Hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes hangfelvételt, teljes terjedelmében, vágatlanul. Mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel, lehet ilyenből még sok, rajta, elő velük, a manipulálással se kell bajlódnia, hozza nyilvánosságra mindet teljes terjedelmében.

2. Jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk.

3. Talán nem kizárt, hogy mielőtt Ön (Önök) és a lakájmédiájuk állít valamit, előtte tájékozódnak, ebben a Google elnevezésű eszköz is segítségükre lehet. Ha így tennének, tudnák, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlanértékesítéseit nyilvános pályázat alapján végzi. A kiírások sablon szerint készülnek, azokban olyan feltételek nem szerepelnek, amelyek a potenciális vevők körét leszűkítenék."
CsipkeRózsa
Már az első rágalmazás alkalmával fel kellett volna jelenteni a hír terjesztőit.
relatív
@Nessy: A ' hírbehozó ' nyilván - bármily álarccal IS jelentkezik, egyértelmű - a Főváros mai vezetésének politikai ellenfele, így egyértelmű a törekvése IS ! Talán a revancsnak próbálkozó korábbi vezető, de biztosan közelálló mesterkedése hozta össze a regnáló gyakorlatában sokadszori törekvést jelentő megrendezett ( és szorgalmasan felvett ) színházi előadást, amit aztán a fővárosképviselői közt meglévő korménypártiak rendesen igyekeznek mocskolódásukkal - ártetlan szemekkel - jól össze csócsálni, a médiájukkal egyetemben !
relatív
,@sgl: Vannak emberek, így Karécsony Gergő IS - hozzám hasonlóan -, akik az aljassággal nem tudnak mit kezdeni, annyira távol áll tőlük !

Pedig a regnáló csak ezzel az előnnyel rendelkezik, és ezt be IS veti a hatalmának védelmében mindenki - saját körében IS - ellen. E zzel tartja sakkban azokat, akiket ellenfélnek vél, bárki IS legyen az !
csipetke
Előbb utóbb úgyis kiderül,hogy összevágott felvételekről van szó,és az agyatlan fidesznek még így is megéri sz@rt kavarni.
Undorító egy banda
Nessy
Ameddig csak a maszk mögött van nagy szája, addig nem igazán hiteles az ürge! Különösen a fidesz imádja a hirtelen "jó helyre leadott hangfelvételeket", a megfelelő szerkesztőségi postaládában landoló "leveleket"! Ahhoz nincs bátorsága, hogy személyesen támadjon, és vállalja, amit állít. Ki függöny mögé, ki maszk mögé, ki jól fizetett emberek háta mögé bújik, és onnan kiabál! Gyáva, sunyi társulat!
csak úgy....
hölgyek és úrak! itt csak az inflácioról a naponta szaporodó halottakról és orbán baklövéseiröl megy a nagyüzemi terelés! ezek mindenkit hülyének néznek..
kereső
Na, szóval ez van a "városház gate" mögött:
"A portál cikke emlékeztetett, miközben javában zakatol a Fővárosi Önkormányzat épületét érintő kampány, sőt, a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy vizsgálóbizottságot állít fel a Városháza-ügy miatt, amelynek egyik központi szereplője a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., addig

a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter háttérintézményeként működő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 14,6 milliárd forintos áron adott el egy ingatlancsomagot, amibe például az Andrássy út 73–75. alatti MÁV-székház, a siófoki Erzsébet Szálloda és a budai Várnegyedben található Táncsics Mihály utca 1. szám alatti patinás épület is beletartozott. A csomagból a MÁV-székház 6,3 milliárd forintot, míg a siófoki szálloda 2 milliárd forintot ért az MNV saját értékbecslése szerint."/Telex/
Toller Béla
Nem a városházának kellene itt nyomoznia !
kereső
@sgl: És bevásárolta magát az Auchanba...
Csizmás Kond
@Nessy: Most tulajdonképpem miért mérgelődsz ?
ómió
De Bajnai efftársa "Putyin-pribékségét" Dugógeri efftárs legalább "kifejtette" már?
K-2SO
A kutyát nem érdekli Anonymus béna leleplezése.
Már a megjelenése is nevetséges, és annak a tudata, hogy honnan származik, mi a célja, még nevetségessebbé teszi.
Rizikó
Nem tudom, mennyi igaz ebből, de Karácsony gyanúsan kapkod és méltatlankodik az egyértelmű bizonyítás helyett. Ez nagyon árulkodó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.