Múlt héten ítélték öt év börtönre azt a férfit, aki idén rátámadt egy SZFE-maszkos nőre a buszon, most rabtársai miatt szenved a rácsok mögött – írja a 24.hu a Blikk nyomán.

SZFE-maszkos nő támadójának beszakadt a dobhártyája – megütötte a rabtársa
Fotó: Pixabay

Ó. B. állítása szerint a késével le akarta vágni az egyik utas maszkját, amin a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló FreeSZFE felirat szerepelt, de a hirtelen mozdulat közben a nyolc centis pengéjével megvágta a nő arcát, ezzel egy két centi széles felületi sérülést okozva neki.

A férfi jelenleg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben raboskodik Sándorházán, ahol elmondása szerint rengeteg atrocitás érte.

Már többször is előfordult, hogy a rabtársaim bántalmaztak, az egyik alkalommal pedig úgy megütött a zárkatársam, hogy a bal fülemben eltörte a porcot és beszakította a dobhártyámat, alig hallok erre a fülemre

– közölte a 38 éves férfi. Az eset miatt a dunaújvárosi kórházba be is vitték Ó.B.-t.

Blikknek az elítélt ügyvédje Gaudi-Nagy Tamás arról beszélt, hogy

felülvizsgálati indítványt fognak soron kívüli elbírálással benyújtani, és azt kérik a Kúriától, változtassa meg az ítélet.

Felmentést szeretnének elérni, de legalább a „téves minősítések megváltoztatását”.

A volt jobbikos politikus szerint a védence valójában csupán gondatlan könnyű testi sértést követett el, ami nem számít bűncselekménynek, és azt is megemlítette, hogy

ez a jelkép azokra utal, akik a Színház- és Filmművészeti Egyetem törvénnyel elrendelt átalakítása ellen törvénytelen eszközökkel, például egyetemfoglalással tiltakoztak, ezért az ilyen csoportok nem élvezhetnek kiemelt büntetőjogi védelmet.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor látni még láthatod a maszkot, ha az arról szóló beszélgetést már nem is hallod. Ez már 50% javulás.
jesz
a bíróság nem véletlenül mérte ki ekkorára a büntit...volt ott más is, csak mi nem tudunk róla.
Amit a rabtárs adott a cellában, na azt nevezik maflásnak...
Itt az ivóban felcsillant mindenki szeme, csettintve mondogatták az alkeszek, milyen szép is lehetett. Most azt lesik, hogy itt a kocsmában kin kellene kipróbálni...
Yoda69
Vegre egy jo hir, a sok rossz kozott. :)
Eladott Ország
Ilyen Gaudi-Nagy féle futóbolond ( késelős védőüdvéje) akad mindenütt, a környező országokban is. Csak az nem mindegy, hogy az ilyenek mikrofont kapnak, kamerába néznek pódiumról, vagy hadonászás elleni hátulgombolós kezeslábasba öltöztetik őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.