A Bors szerint a Jobbik újpesti alapszervezete vizsgálatot kezdeményezett Jakab Péter ellen, a Jobbik szerint viszont a zaklatás megint szintet lépett, mert a pártelnök kabinetfőnökére „valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni” – írja a Telex.hu.

Tovább dagad a Jakab-botrány: etikai eljárás indul ellene a Bors szerint – Megszólalt a Jobbik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Csóka utcai lakást nem a Jobbik Magyarországért Mozgalom bérli (ez bármikor ki is kérhető), hanem magánszemély, aki ezt rendelkezésre bocsájtotta számunkra. Az elmúlt egy éve a Jobbiknak tárgyalásokról és az előválasztásra való felkészülésről szólt, ezek nagy részét onnan bonyolítottuk le, ami rengeteg munkaórát igényelt. Eközben az előválasztás során több mint 100 településen jártunk, így olykor ezekből visszatérve ez a lakás volt a találkozási pont a kampány lebonyolításáért felelős személyek, Szabó Gábor, Molnár Enikő és Jakab Péter pártelnök számára, ahol átbeszélhették a teendőket.

Volt, hogy ezek késő estig tartottak, volt, hogy korán reggel kezdődtek. Így történt ez azon a napon is, amikor már nyilvánosan is megjelentek a Fidesz média munkatársai a helyszínen

– kezdte válaszát a Jobbik sajtóosztálya, akikhez azután fordult a Telex, hogy a Bors című bulvárlap pénteken újabb cikket tett közzé, mely szerint a Jobbik újpesti alapszervezete vizsgálatot „kezdeményezhetett” Jakab Péter pártelnök ellen. Az eljárást megindító, általuk közzétett dokumentum szerint a pártban már egy éve tudhatnak róla, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke, Molnár Enikő élettársi kapcsolatot tarthat fenn, méghozzá egy olyan lakásban, amit a gyanú szerint a párt bérelhet nekik.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk újabb lejáratókampányt indított a Fidesz Jakab Péter ellen, a kormánypárti bulvármédia (Ripost, Bors) a jobbikos elnök magánéletében próbált vájkálni. Miután fideszes média hírbe hozta a kabinetfőnökével, a Blikk felkereste Jakab feleségét. A Telex megkeresésére Jakab azt válaszolta, hogy szokásos fideszes hazugságról van szó. Az ellenzék pedig összefogott, az ügyében közleményt adtak ki.

A Bors szerint a párt vezetői tudni akarják, hogy

- magánügy vagy a közösséget és választókat érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn?

- a Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?

- kettőjük kapcsolata alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?

- ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt, miért költi a Jobbik pártalaptványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására?

- Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?

- mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?

- miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Pter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhán perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

A mostani cikkel kapcsolatban a Jobbik sajtóosztálya azt írta a Telexnek, hogy az ominózus lakásban aznap Szabó Gábor választmányi elnökkel Jakab Péter többek között a másnap megtartandó választmányi ülés menetrendjét beszélte át.

Jakab Péter, Országgyűlés Hivatala által bérelt lakása is 5 perc sétára van onnan, így több esetben ezt az utat gyalog, az autóját ott hagyva tette meg, így semmi meglepő nincs abban, hogy a kocsija ott állt a helyszínen

– fogalmaztak, hozzátéve: „ Ez az ügy már túllépte azt a pontot, amit bárkinek is el kellene tűrnie, főleg azok után, hogy az ominózus napon, miután Molnár Enikő visszatért a Csóka utcai lakáshoz, valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni”.

A Fidesz médiabirodalom közben odáig süllyedt, hogy azóta is egy édesanyát anyaságában kérdőjelez meg, mindezt úgy, hogy »családbarátnak«️ nevezi magát. Ha kell, fotósokat küld lakásokhoz, ha kell, minden más eszközt felhasznál, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel

– írták, a konkrét beadvány hitelességét, illetve az etikai eljárást kezdeményező jobbikos politikusokat érintő kérdéseinkre pedig azt közölték, hogy a Jobbik újpesti alapszervezete semmilyen etikai vizsgálatot nem kezdeményezett, és nem is tervez ilyet.

A Bors ugyanis azt írta, az újpesti alapszervezet, pontosabban annak két tagja kezdeményezhette az eljárást, közzé is tették az idevágó dokumentumot. Ezt a volt jobbikos Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai jegyzi.

Megkérdezte a Telex azt is a Jobbiktól, hogy ha a párt Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága még nem is kapott ilyen eljáráskezdeményezést, mi Staudt Gábor bizottsági elnök álláspontja az ügyben. Válaszuk szerint:

Szabó Balázs oroszokhoz köthető szervezet pénzén, magánrepülőn utazott a Közép-afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek, ezért 2021. május 10-én kelt határozattal kizárásra került a Jobbikból, amely határozat ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmét is elbírálta a párt Országos Elnöksége, amiről Szabó Balázs már a beadványa előtt szabályosan tájékoztatva lett

– írták. A Jobbik szerint mivel etikai beadvánnyal csak a párt tagjai élhetnek, és Veres Andrástól nem kapott a formai szabályoknak megfelelő beadványt az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság, ezért további teendője a bizottságnak nincsen az ügyben.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Jakabnak a pina elvette az ítélőképességét?

Két lehetősége van...tagadni...tagadni...tagadni... a végtelenségig...
...vagy térdre, és bűnbánóan beismerni amit eddig tagadott...(jobb egy bűnös, mint száz ártatlan)

Nos?
csak úgy....
tipikus fideszes másra maszatolás! :) aztán hány lakása,háza,stadionja és hány hektár földje lehet orbánnak,-aki sosem volt vagyonos ember !
relatív
Az ilyen, és az ehhez hasonló rágalmazókat be kell perelni, és kérdéseikre - melyek magán titoknak minősülnek (!) - semmiféle egyéb reagálás nem indokolt.

A perben személyiségi jogok alapvető megsértése miatt 100 milliós - mint ahogy az értelmesebb országokban gyakorlat - kártérítést kell kérni, melyet egy normális bíró meg IS ítél. Arra IS ki kell térni, hogy a káértérítés ne közpénzből, hanem a rágalmazó/k saját jövedelme legyen érintve benne !!!
Remélhetőleg ilyen pédás ítélettel elejét lehet venni a rágalomhadjáratnak IS széles hazánkban.
kissé felnőttem
@sgl: na akkor gondolj bele nekem 7 az az hét van és akkor közöd annyi amennyit engem pénzzel segitettél ha érthető igy?? hogy mikor adom neked vissza nem tudom. és amit ide irnak mindent lenyelsz szelektálás nélkül akkor meg is érdemled. de ha jót akarsz nem mérgelödsz valotlan dolgokon de ha neki 3 van az ,ma szerencse olyan fönyeremény és neki kell rá költeni. a 3 panelról olvastam és nem hiszem el meg a szexes dolgot sem. lejáratási csucs van lásd Karácsony buszsáv ? Vácon meg ?buszmegállóba én holnap kérnék a helyében Kék lámpás szirénás autót szolgálatira mint orbáné vagy éppen rendőri felvezetéssel by by hogyan lehet egy családnak 3 PANELJA hát 1979 ben lehetett kapni állami lakást ez pl panel van 1 szobás 2 szobás 2 szoba hall. lehetett venni szövetkezeti lakást 260,000 ft ért az államit nem adhattad el max elcserélted de a szövetkezetit el adhattad. akinek meg se ez se az de volt 3-4 ezre vett sajátot kp re vagy kapott hitelt és ö is eladhatta és max megunta a terepet épitkezett a Rózsadombon mondjuk a Gábor Áron utcába 2-3-4 szobás ma ??? 1967 be éppen ott épitkeztek Körszállo sincs oda messze ( BPest anno ) kulcsra készen ám
kissé felnőttem
@csak úgy...: van itt olyan hogy vagyon nyilatkozat keress rá aki érdekel és ott lemerevedsz pl a taxisnak vartburgja van szántói garázsok rétek vidéken is két lakás Bpesten de amúgy 20 avagy már 32 ? feleti a darabszáma akkor ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.