Egy olyan emberben találták meg a vírusvariánst, aki nincs beoltva koronavírus ellen.

Alig, hogy Dél-Afrikában kimutatták, máris megjelent Európában a koronavírus B.1.1.529 variánsa: Belgiumban kimutatták egy külföldről beutazó személy szervezetében.

Az érintett személy egy fiatal nő, aki nem volt beoltva, és akinél enyhe, influenzaszerű tünetek jelentkeztek tizenegy nappal azután, hogy Törökországon keresztül Egyiptomba utazott. A beteg Dél-Afrikában nem járt, és a kontinens más, déli országaival sem volt kapcsolatban. A Guardian cikke szerint a családtagjai közül senkinél nem jelentkeztek tünetek.

Belgiumban pénteken elrendelték az éjszakai klubok bezárását három hétre, emellett korlátozzák a magánjellegű összejöveteleket is. Alexander De Croo miniszterelnök bejelentette: az éttermeknek és bároknak 6 főben kell korlátozniuk az asztaltársaságokat, és este 11 óráig be kell zárniuk. Zárt térben rendezett sportesemények pedig nem lesznek látogathatók.

Közben már vizsgálják, mit kezd a Pfizer vakcinája az új szupervariánssal

El is kezdte az új koronavírus-variáns tanulmányozását a BioNTech, és várakozásai szerint két héten belül rendelkezésre állnak az első laboratóriumi adatok arról, hogyan reagál a vírus a Pfizer/BioNTech vakcinájára – nyilatkozta a cég szóvivője.

A laboratóriumi vizsgálat fényt fog deríteni arra, hogy a dél-afrikai régióban terjedésnek indult, rendkívül sokszínű mutálódásra képes B.1.1.529 variáns mennyire ellenálló a Pfizerrel közösen fejlesztett vakcinával szemben – közölte a német biotech cég.

Közben Christian Lindmeier, a WHO szóvivője pénteken úgy nyilatkozott, hetekbe telik, mire sikerül megérteni a vírusvariáns hatásait, egy szakértői tanács már össze is ült ma, hogy megvitassa a kérdést.

Forrás: Portfolio, 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Fogd be te senkiházi szaralak, maradj a 6 elemiddel a PC szerelésnél. Olyan dolgokba szólsz bele, amihez halvány fingod nincs. Nyilván mindenkinek meg kell élnie persze valamiből, neked ez jutott. Amúgy meg te magad vagy egy mutáció. Ez a variáns Dél-Afrikából jött, így 99% hogy oltatlan ember hozta be. Tényleg, utánanéztél már a Semmelweis - nek, ahová Kóbort vitték? Ott is melléfogtál rendesen, te nagy köcsög.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Persze hogy egy oltatlanból indul ki az újabb variáns. A The Guardian is foglalkozik a témával, így nyugodtan lehet hitelesnek nyilvánítani.
Pálinkás Pál
@division: honnan tudod te gyökér,,,,, belőletek,majmokból indulnak a mutánsok,...a guardian egy bulvárlap, kurva hiteles...kb annyira mint te!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Az oltásellenesség mellék hatása a gorombaság, a mindenki sértegetése, aki beoltatta magát? Elég súlyos eset.
Pálinkás Pál
@Nessy: egyet mutass amikor valakit az oltás miatt vegzáltam!?
Nessy
@Pálinkás Pál: Valóban, akik komolyan veszik a járványt, azokat csak majmoknak becézted az előbb.
Peller Anikó
@Nessy: Súlyos. 6 elemivel megváltónak képzeli magát. Képtelen felfogni, hogy a vesztes oldalra állt. De ezt úton útfélen tudomásunkra kell hoznia.
Pálinkás Pál
@Nessy: divisiont neveztem majomnak..és nem azért mert komolyan veszi, hanem mert uszít azok ellen ,akik mást gondolnak, ezért ő szimplán egy pondró a szememben..
" Persze hogy egy oltatlanból indul ki az újabb variáns ".. mondja a parasztja.. pedig köztudott hogy a vírusok a védekezés ellen fejlesztenek ki mutációt...szerinted ki védekezik,az oltatlan , vagy a vakcinázott??? melyik miatt kell inkább mutálódni a vírusnak???
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: megjöttél te is herma... te még görényeb vagy a divisionnál is, csak te okosnak hiszed magad,
Nessy
@Pálinkás Pál: Ez a vírus pl. nem Európában mutálódott. Egyébként nem csak oltás esetében mutálódik. Olyan helyen jelent meg, most is, ahol alacsony az átoltottság. De, tényleg mi a fenének szólok bele a véleményedbe! Legyen néked a te hited szerint!
Pálinkás Pál
@Nessy: nem azt mondtam hogy az oltás miatt..látod,te is kiforgatod a szavam...minden mutációt az vezérel ,hogy kikerülje az akadályt...ez így megy év százmilliók óta..csak kérdeztem..az eredeti vírus hol ütközött akadályba?...egy biztos, nagy eséllyel nem az oltatlanok szervezetében
division
@Pálinkás Pál: A The Guardian az egyik leghitelesebb hírforrás, komolyabb jóval mint a te szilajnyikhaj. hu - d. Látom, csak szóltál hozzám a saját stílusodban végül, talán nem fizet eleget anélkül Gődény? Undorító alfaja vagy az emberiségnek, és hihetetlenül buta és primitív is, na de ilyenek a 4 fal között élő magányos emberek. Ja, és mindenkit szidalmazol aki nem a te véleményeden van, csak nem veszed észre már, annyira elszállt a nem létező agyad. Annyira nem értesz ahhoz amihez a nap 24 órájában hozzászólsz tízezerszer, hogy arra már nincs is mit hozzáfűzni. Mikor veszed már észre, hogy rühell itt már téged mindenki? Tényleg ennyire jól fizetnek Gődényék, hogy ez neked megérje?
division
@Nessy: A mutációk elsősorban az oltatlan emberekben alakulnak ki, bármit mást is mond ez az oltatlan gyökér. Az igazság neki nem egyéb, csak uszítás, miközben ők azok, akik miatt emberek milliói nem oltatják be magukat, mert elhiszik ezt a sok maszlagot, ezzel közvetve ugyan, de gyilkosok.
kereső
Nos, mivel ez variáns Dél-Afrikából indult/ az afrikai kontinensről, tényleg igazolható, hogy oltatlan emberek "termelték" ki, hiszen a kontinens gyakorlatilag oltatlan. Anglia már korlátozza /tiltja az onnan beutazókat.
vacsi
Nem kellene végre lezárni a beutazási lehetőségeket? Persze, hogy egyre jönnek az újabb és újabb mutánsok, ezt eddig is tudtuk. És az oltásokat is kötelezővé kellene tenni! Ha az 50-es években lett volna visszapofázás pl. a BCG-oltás ellen, még ma is a tuberkulózis vinné az embereket.
Nessy
@kereső: Mi nem fogjuk! Ahogy a szomszéd országokból is bárki jöhet! Első a szálloda és vendéglátó terület!
Pálinkás Pál
@division: gondolkodj mit beszélsz kisköcsög...világ ocsmány férge...eddig mindig nekem lett igazam...elvisz a mutáns,gyenge szar...a természet nagytakarítást végez, csak azokat sajnálom akiket a hiszti miatt nem látnak el..
kereső
@vacsi: Beutazási? Hiszen most indul az "egyiptomi" szezon- kiutazási lesz az.
division
@Pálinkás Pál: Fogd be te senkiházi szaralak, maradj a 6 elemiddel a PC szerelésnél. Olyan dolgokba szólsz bele, amihez halvány fingod nincs. Nyilván mindenkinek meg kell élnie persze valamiből, neked ez jutott. Amúgy meg te magad vagy egy mutáció. Ez a variáns Dél-Afrikából jött, így 99% hogy oltatlan ember hozta be. Tényleg, utánanéztél már a Semmelweis - nek, ahová Kóbort vitték? Ott is melléfogtál rendesen, te nagy köcsög.
division
@kereső: Úgy látom te is tisztán látsz, mint itt még sokan mások, csak egy "paraszt legény" van itt a vidéken...
Pálinkás Pál
@division: te isten barma, az oltatlan csak teszttel utazhat, míg ti az igazolványotokkal akár fertőzötten is, az oltatlan mindenhová csak negatív teszttel mehet, ti meg nyavalyások szabadon, mikor jó részetek fertőzött...a kórházak tele veletek...továbbiakban nem érdekelsz, te gyenge szar elhullasz, ha másért nem ,agyérgörcsöt kapsz a rettegéstől...
Istenakinincsen
Nem kell mindent azonnal elhinni,csak azért mert nyomtatott betűkkel van irva.
Ki tudja azt ellenőrizni,hogy ez a sok variáns létezik-e?(lehet hogy létezik).Kire hogy hat?
Ami tény az az hogy ez baromi nagy üzlet.(na nem nektek és nem is a pálinkának:)
"Naponta 93,5 millió dolláros bevételt termel a Pfizer, a BioNTech és a Moderna együttesen."
Ezt még nem nagyon lehet védőoltásnak nevezni,inkább emberkisérlet.
division
@Pálinkás Pál: Annyiban jó neked, hogy te agyérgörcsben soha nem fogsz elhullani, hiszen ami nincs, abban nem lehet:-)
division
@Istenakinincsen: Hagyd már ezt az emberkísérlet szöveget légyszi! Köszönöm. Amúgy te dolgoznál ingyen, ráadásul úgy, hogy fejleszteni is tudjál? A Pfizer már fél éve új szerek kutatásán dolgozik, ami még hatékonyabb lehet a mostaninál, pont a mutációk végett. Szerinted pénz nélkül ezt lehetne? Ez nem gyógynövény forgalmazó cég, akiknek még engedély sem kell lényegében a termékeikhez.
Istenakinincsen
@division: Oké hagyom,de azért tudjál róla hogy 2015-ben már rákészültek.
2018-ban már a(nagy) befektetők tudták mibe kell fektetni...Az hogy kicsúszott a kezükből az irányitás az egy másik kérdés,de az tény hogy a pitiáner kormányok meglovagolták ezt az üzletágat(is).
Egyébként sokszor előfordult már hogy ingyen dolgozom,de pénzért sem tudnék úgy dolgozni,hogy másokat átverjek vagy kihasználjak.
Ha már itt tartunk,akkor ha jól emlékszem neked "embereid"vannak és két rabszolgád nem akarja beoltatni magát.Valami vállalkozó lehetsz a kurmányunk rabszolgája vagy?Ugyanannyit keresel mint ők,akik életükben soha nem dolgoztak?
Az embereid annyit keresnek mint te?Vagy belőlük élsz nagy lábon,mint ahogy a kurmányod belőled?
Lehet hogy összetévesztettelek valakivel,akkor bocs tárgytalan az irományom.
Peller Anikó
@kreténnek szeretettel: Itt van neked egy újabb hazudós, aki betegnek hazudja magát csak neked, vén szar, kövér, nem kár érte (szerinted istenbarma)

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/domb%C3%B3v%C3%A1ri-istv%C3%A1n-is-koronav%C3%ADrusos-minden-fell%C3%A9p%C3%A9s%C3%A9t-lemondta/ar-AARaK7p?ocid=msedgdhp
division
@Istenakinincsen: Engem nem tart el a kormány, sőt egy kormány sem tartott el soha, magamat tartom el, és nem kevés embert. Nem vállalkozó vagyok, hanem egy nagy vegyesvállalat vezetője, résztulajdonosa, még szabadalmam is van ami alapján dolgozunk. Nyilván a beosztott sosem kereshet annyit mint aki mindenért felelős, aki vezeti az egész céget, azért ezzel remélem tisztában vagy. Legyen elég annyi, hogy senki nem elégedetlen, rendben? A két ember akikről beszéltél meg már felvették az első oltást, így maradnak. A magyar ember nagyon szeret látatlanból ítélkezni meg irigykedni, de ez van, ez egy ilyen nép.
Istenakinincsen
@division: Nem tisztem itélkezni.Látatlanból főleg nem.Irigykedni biztos nem fogok,örülök hogy én már túl vagyok ezen az ördögi körön.
...Magadat biztos nem tudnád eltartani,de a kurmányunknak nyilván jó adófizetője vagy.Te tartod el őket és téged tartanak el az "embereid".Te úgy gondolod hogy munkát adsz az embereidnek...én úgy látom hogy kihasználod őket.
Ember dolgozik egy másik embernek...ez természetellenes.A beosztott a felelős a hibákért és ő lesz kirúgva nem a "főnök",de nem kereshet annyit...hmm.
Ne érts félre csak azért mert én picit távolabbról látom az "embervilágot".
Nem szeretnék nálad dolgozni.Milyen szabadalom lehet az amivel embereket tudsz rabszolgává tenni?
Minden szabadalam titkos,átláthatatlan és többnyire hazugság,homályos,vagy olyan triviális természeti törvényt is szabadalmaztatnak néhányan ami mindenki számára érthető és hozzáférhető.
division
@Istenakinincsen: Most jövök rá, hogy te vagy az az elmeháborodott sok ezer nevű tag itt az oldalon, aki folyamatosan ontja magából a hülyeségeit. Innentől keress magadnak egy másik balekot aki szóba áll veled, mert az már nem én leszek. Ez az alacsony szint távol áll tőlem nagyon. Jó éjt!
Istenakinincsen
@division: Jaj bocsáss meg!Nyilván félreértettél.Nem hinném hogy elmeháborodott vagyok. Egy néven ontom csak a hülyeséget.Nem balekot kerestem ennek ellenére találtam:))Nem turkáltam a magánéletedben,és ha személyeskedésnek vetted a "munkád"és a munkásaid viszonyának feszegetését akkor ne haragudj.
Tisztában vagyok vele hogy ezt tanultuk és megértelek mert ebben a korszakban nőttünk fel.Nem a te hibád hogy ebben a buborékban élsz és igy jól érzed magad.Én is sokáig benne éltem,de már látom kivülről,kicsit távolabbról.
Az alacsony szint ha távol áll tőled akkor emeld fel!Vagy jobb a szakadék a két szint között?Tanulnék tőled valami okosat,de hiába.Annyit biztos elértem,hogy beletettem a bogarat a füledbe ami gondolkodásra késztet(a te szinteden).
Nincs veled semmi bajom ne aggódj,Te csak azt teszed ami a nagykönyvben meg van irva.
De ki irta a nagykönyvet,és miért?...ezen elgondolkodtál már(magas szinteden?)
Jó éjt!
division
@Istenakinincsen: Amennyiben az vagy akinek gondollak, akkor bizony vannak agyi gondjaid. Amennyiben nem, akkor meg feleslegesen akartál kioktatni így látatlanból. Nem ismersz, én sem ismerlek, és ez így is marad (szerencsére). Lehetőleg ne írj többet, mert nem válaszolok, vagy ignorállak, és nem fogom látni ha hozzám szólj. Pihenj inkább, későre jár:-)
Istenakinincsen
@division: Nem az vagyok akinek gondolsz.
Ismeretlentől ilyen gyáva módon megfutamodni,az gáz.Aludj rá egyet!
Jóccakát!:-)
division
@Istenakinincsen: Félreértettél nagyon. Minek kellene nekem az időmet egy ismeretlenre fecsérelnem a neten, aki főként kötözködni akar? Talán ezen gondolkozz el inkább. Jóccakát!:-)
Istenakinincsen
@division: Félreértettél nagyon.Nem kötözködni akarok.Csak elolvasom ismeretlenek gondalatait és a véleményüket.
Leirom amit gondolok és ennyi.Te nem ezért vagy itt?Vagy téged nem érdekelnek az"ismeretlenek"gondalatai,és a véleményük?Akkor minek vagy itt?Nem értem de már nem is érdekel.
division
@Istenakinincsen: Érdekelnek, egészen addig amíg nem megy át személyeskedésbe mint nálad. Itt rontottad el. Végeztem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.