Olykor még a gyakorlott ügyfeleket is képesek megtéveszteni a csalók, akik az OTP nevében telefonálnak azzal, hogy gyanús internetes fizetést észleltek – írja a napi.hu.

Csalókra figyelmezteti ügyfeleit az OTP Bank
Fotó: topbank.hu

Az ügyfelektől azt kérik, hogy ellenőrizzék le együtt a bankkártya adatokat, illetve töltsenek le egy applikációt, amin keresztül vissza tudja utalni a bank a kérdéses összeget – írja a Bors.

Az adathalászok egy budapesti telefonról jelentkeznek be:

+36 1 636 63 88

A Bors megkereste az OTP Bankot is az ügyben, akik azt írták, tudnak az adathalász csalók próbálkozásairól, de nem csak telefonon, akár e-mailben is érkezhet hasonló ürüggyel átverés.

Azt kérték, ha az OTP Bank ügyfelét érte kár, mindenképp tegyen bejelentést, ezen a linken (https://www.otpbank.hu/portal/hu/Adathalaszat) meg is található az ehhez kapcsolódó elérhetőség.

Az oldalukon mindenkit arra kérnek, hogy legyen elővigyázatos, és keltsen gyanút minden olyan telefonhívás, SMS-üzenet, közösségi oldalon keresztül érkezett üzenet vagy e-mail, amelyben az internetbanki bejelentkezéshez és azonosításhoz szükséges jelszavát vagy PIN-kódját kérik.

Kiemelték:

Soha ne válaszoljon az ilyen típusú telefonhívásokra, e-mailekre vagy SMS-ekre!

Forrás: Napi.hu
Címlapkép: otpbank.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Elsőre azt hittem, nagyobb betéti kamatot ígérnek a csalók, legalább 0.35 %-ot, mint az elhíresült zöld bank!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.