A Kékestetőn és Sopron térségében is havazott, és meg is maradt a hó, de várhatóan olvadni fog – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati adataiból.

A legvastagabb, 8 centiméteres hótakaró a Soproni-hegységben fekvő, Sopronhoz tartozó Brennbergbányán alakult ki.

A Dunántúlt többfelé borítják hófoltok, hólepel. A tájegység északnyugati területein, például Sopron sík részein és Kőszegen mértek még 2 centiméteres hóvastagságot. Az ország keleti felében, Kékestetőn 1 centiméter körüli a hótakaró.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: az Alpokalján délelőtt még előfordulhat havas eső, valamint kevés vizes, tapadó hó is hullhat, másutt eső formájában érkezik a csapadék, délután pedig elszórtan valószínű záporeső. A lehullott hóréteg napközben fokozatosan olvadni fog. Az ország nagyobb részén szakadozottá válik a felhőtakaró, dél felé haladva van nagyobb esély hosszabb napos időszakokra, és magasabb maximumokra. A délkeleti szelet helyenként kísérhetik élénk lökések.

Az OMSZ az előrejelzésében azt írta, hogy a mediterrán térségben kialakult újabb ciklon hatására vasárnap is sokfelé kell több hullámban csapadékra számítani, a legtöbb eső várhatóan a keleti, északkeleti megyékben hullik. Hétfőn reggel megszűnik a csapadék.

Vasárnap késő este, a hétfőre virradó éjszakán nyugat felől egyre többfelé halmazállapotot válthat a csapadék, nagyobb területen, mint pénteken. Előbb a hegyekben, majd síkvidéken is az esőt havas eső, havazás váltja fel, ám a friss hóréteg várhatóan nem sokáig marad meg síkvidéken.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.