Meg kell ismerni a szerződés feltételeit, és vagy újra kell tárgyalni az ügyet, de inkább le kellene állítani az ellenzéki miniszterelnök-jelölt meglátása szerint.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal-projektnek jelenlegi formájában nincs semmi értelme – mondta el a hódmezővásárhelyi polgármester az ATV híradójának.

Márki-Zay szerint semmi értelme a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásnak

Fotó: Facebook/Mindenki Magyarországa Mozgalom/videórészlet

Márki-Zay szerint elképzelhető, hogy újra kellene tárgyalni a beruházást.

Ennek a vasútvonalnak és ennek a beruházásnak jelenlegi formájában semmilyen értelme nincs a magyar adófizetők szempontjából. Meg kell ismerni a szerződés mibenlétét, amennyiben a kondíciók nem változnak, akkor ezt a projektet le kell állítani, de úgy gondolom, hogy még abban az esetben is, hogy ha a jelenlegi szerződésben olyan kötelezettséget vállalt Orbán, amelyet a következő kormány nem tud felül írni, nem tud fölmondani, akkor is újra lehet tárgyalni egy ilyen szerződésnek a feltételeit.

- magyarázta az ATV-nek a miniszterelnök-jelölt. 

Márki-Zay Péter arra is emlékeztetett, hogy a pontos szerződési feltételek és részletek egyelőre még nem ismertek, ezzel kapcsolatban viszont pénteken született bírósági döntés, amely szerint nyilvánosságra kell hozni a vasútvonal fejlesztésére vonatkozó szerződéseket. Ezt a döntést azonban a kormány még megtámadhatja a Kúrián. 

Orbán Viktor miniszterelnök négy éve jelentette be a 750 milliárdos projektet, amely kínai hitelből lesz megvalósítva (a projekt költségvetésének 85 százalékát teszi ki a kínai hitel). A beruházás részleteit egyébként a Fidesz-kormány 220-ban 10 évre titkosította, ez ellen döntött most a bíróság.

"A kormányfő ekkor azt hangoztatta, a megállapodással mindenki nyer. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországnak gazdaságos ez a kapcsolat – az Investigate Europe ugyanis arról számolt be, hogy 979 év mire megtérülhet a Budapest-Belgrád vasútvonal" – olvasható az atv.hu honlapján.

Forrás: atv.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ennek a beruházásnak annyi értelme lenne mint a csúti kisvasútnak,szóval semmi!
persze lölö nagyot szakítana rajta, hülye magyar meg fizetheti a cehhet..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Qqberci: Csak nem, mert velük is kereskednek? Amúgy, te is Márki efftársad áruhordó napszámosa leszel?
xanax
@verőce21: Nem attól lesz igazad, ha utoljára szólalsz meg. Az EU-ban érvényes vámszabályok tények, nem feltételezések. Az eredeti felvetésemre továbbra sem adtál választ.
verőce21
@xanax: (12:33) Hülyeséget kérdeztél/indítványoztál.

 "...olcsóbb lenne, ha beszélne Orbán a hollandokkal és a spanyolokkal, hogy ezentúl minden vámbevétel legyen a miénk..." - és akkor nem kellene felújítanunk...! :)
xanax
Nem ez volt a felvetésem. Ez csupán egy mellékmondat volt, és szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez pusztán irónia. Továbbra is várom a választ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.