609 ezren a harmadik oltást, 91 ezren viszont még csak az első oltást vették fel. A következő hétre is kiterjesztette a kormány az időpontfoglalás nélküli oltás felvételének lehetőségét.

Az Operatív Törzs tájékoztatása szerint – mely az állami koronavirus.gov.hu-n található meg – hétfőtől szombat estig 742 ezren adattak be maguknak itthon valamilyen védőoltást az oltási akcióhéten az emberek – olvasható a hvg.hu cikkében.

742 ezren kaptak oltást az oltási akcióhéten hétfő és szombat között

Koronavírus elleni oltásra várakozó emberek a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. november 23-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Balázs Attila

A megjelentek 82 százaléka, 609 ezer ember a harmadik, míg 91 ezer ember még csak az első oltást vette fel a héten. 

Pénteken adták be a legtöbb oltást, 139 520-an voltak aznap a kijelölt oltópontokon. 

Az oltási akcióhét eredetileg csak erre a hétre szólt volna, ám a kormány kiterjesztette az idejét a jövő hétre is, miután látták, hogy az időpontfoglalás nélkül felvehető oltás nagyobb tömegeket vonz. 

Az oltópontok vasárnap is nyitva vannak, este 19 óráig lehet ma is érkezni előzetes időpontfogalalás nélkül. Az oltópontok elérhetőségét a koronavirus.gov.hu-n lehet megtalálni. 

"Az akcióhéten beoltottakkal együtt mostanra 6 115 235-re emelkedett a beoltottak száma, közülük 5 836 668 fő már a második oltást és 2 443 456 fő már a megerősítő harmadik oltást is felvette" – olvasható a cikkben. A megerősítő, harmadik oltást azoknak javasolják, akiknél a második oltás felvétele óta már több mint 4 hónap eltelt, mivel a harmadik oltással ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség szintje.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

reanimator
Jé, nem kell regisztrálni, van megbízható "hanyatló" nyugati vakcina, akkor megyek, amikor akarok?
Csoda történt!
Ja, nem!

Most képzeld el, hány ember élne még, ha az elejétől fogva így működött volna ez a dolog...

O1G
kissé felnőttem
na egyszer legalább elfogadható adatokat irtak 91,000 is max észhez tért avagy ? majré és meggyőzés vagy megunták a fenyegetőzéseket amit a kormány leadott az ostornak ja igy aztán mi megmondtuk mi is és?
A mostaniról : 15-ös meg aztán szelidebbnek igérik máris ?? vagy nem csinál nagy járványt,ki tudja ? én azért 100 országos találkózót nem rendeznék ám. sok lenne a hant.
reanimator
Jé, nem kell regisztrálni, van megbízható "hanyatló" nyugati vakcina, akkor megyek, amikor akarok?
Csoda történt!
Ja, nem!

Most képzeld el, hány ember élne még, ha az elejétől fogva így működött volna ez a dolog...

O1G
reanimator
@KisTehen: Elég tré az emlékezetpolitikád.

Az meg van, hogy tavaly úgy indult az egész, hogy Orbán úgy ált a járványhoz, hogy az csak az ellenzék hisztije, amikor lezárást és védekezést sürgettek. A második és harmadik hullám őrületéről, dilettáns kezeléséről már nem is beszélve!

Az meg van, hogy később, amikor már voltak vakcinák, az ellenzéknek a sumákolós, csúsztatós adatközlésű az orosz és kínai vakcinákkal volt baja és nem az oltással? (ne felejtsd, a mostanában vizsgált orosz és kínai vakcinák már nem ugyanazok, mint a régiek voltak!)

Az meg van, hogy elejétől fogva nem a szakemberekre hallgatnak, hanem hozzá nem értőkre, de a legnagyobb baj, hogy még az ő tanácsaikat sem fogadják meg és politikai döntéseket hoznak (az meg van - megint csak darabra -, hogy ha egy ember megölése, halva hagyása önérdekből is bűn, akkor 10-15 ezer emberé micsoda?... esetleg eszedbe jutottak a srebrenicai tömegsírok, ahol 8700 embert öltek meg és ezt tömeggyilkosságnak nevezik? Jó... akartam írni: rossz!)

Az meg van darabra, hogy az Orbán vezette Fidesz még ebből is üzletet csinált, és kivívtak a legundorítóbb embereknek járó második legmegvetendőbb jelzőt - címet - a (HAZA)ÁRULÓ után, ami úgy hangzik: HALÁLKUFÁROK?

Az meg van, hogy hiába értük el százalékban a nagyobb átoltottságot, mint más országok, a gyatra védekezés miatt, nálunk sokkal többen haltak meg, mint a kevésbé átoltott országokban.

Az meg van, hogy a Fidesz sz@r kommunikációja miatt és a regisztráció miatti bizalmatlanság miatt tagadták meg sokan az oltást és nem az ellenzék úgynevezett "oltásellenessége" miatt?

Az meg van, hogy ez csak pár hétig tartott, és azóta lecsúsztunk az átoltottságban?

Az meg van darabra, hogy világviszonylatban hatodik, európai viszonylatban az ötödik helyen állunk halálozásban lakosságarányosan?

Az meg van, hogya gazdaságot nem az Orbán kormány mentette meg, hanem az emberek életben maradási ösztöne, leleményessége, mert Orbán csak az amúgy is kőgazdag csókosokat...
reanimator
...segítette nagy pénzzel, míg a nehéz helyzetben lévőknek csak morzsa jutott?

És van pofájuk ezek után azt mondani, hogy Magyarország adta a legjobb válaszokat a járványra?!

Elképesztő az a sötétség, az az elvakultság, ami bennetek tombol, szektás fideszesek!
reanimator
@KisTehen: Ja, és részletesen még ki sem elemeztem a helyzetet, csak a főbb, ismertebb motívumokat említettem meg érinőlegesen.
Másszóval, épp hogy csak megkapartam a felszínt. A valóság, az igazság ezzel kapcsolatban sokkal, de sokkal borzasztóbb, embertelenebb, lelketlenebb, sötétebb... ördögibb.
Peller Anikó
@reanimator: 11:39, De nem ez acél, az acél a 600 000.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.