A miniszter kész személyesen is bemutatni a főpolgármesternek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.

Palkovics behívta magához Karácsonyt, hogy egyeztessenek a fővárosi tömegközlekedés támogatásáról

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ismerteti a Road Safety – a biztonság az első címmel elindított közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat részleteit sajtótájékoztatón Győrben 2021. november 26-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

A közlemény szerint a reggel 8 órára tervezett megbeszélésen az innovációs és technológiai miniszter kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

"A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd" – ismertették.

Az ITM felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. A kifizetést az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg – tették hozzá.

Kiemelték azt is, hogy a budapesti közlekedési szolgáltatások nem kizárólag a fővárosban lakó, dolgozó, tanuló emberek életminőségét befolyásolják. A vidékről más országrészbe utazók jelentős hányada, a Magyarországra látogató turisták döntő többsége is használja a helyi járatokat – jegyezték meg, hozzátéve: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette.

Azt írták: a minisztérium – a Budapesten közlekedő emberek érdekében – a hétfőre tervezett találkozóval alkalmat teremt a támogatási szerződés véglegesítésére.

Eredményes egyeztetés esetén, az aláírás után a tárca a megállapodásban foglaltak szerint gondoskodik a kifizetésről is – olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester pár napja jelentette be, nagyszabású akció beindításán dolgoznak: a fővárosi járatokon a hangosbemondón közölnék az utasokkal, hogy "a kormány bliccel", mikor nem akarja átutalni nekik a 12 milliárdos támogatást. 

Forrás: mti.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Régebben természetes volt, hogy jár a közösségi közlekedés minden évben. Remélem, az ideit kifizetik egyeztetés nélkül, hiszen most már a jövő évről kellene egyeztetniük.

Tarlós megkapott mindent, még azt is, ami nem járt volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Régebben természetes volt, hogy jár a közösségi közlekedés minden évben. Remélem, az ideit kifizetik egyeztetés nélkül, hiszen most már a jövő évről kellene egyeztetniük.

Tarlós megkapott mindent, még azt is, ami nem járt volna.
Giovanni Alba
Társadalmilag vajon milyen szinten van egy akármilyen miniszter, és egy fővárosi főpolgármester?
Nézetem szerint a miniszter a kormány kifutófiúja, egy kinevezett akárki, jobb esetben képzett, művelt, szakmáját szerető egyén, de csak egy, a kormányfő által kinevezett, bármikor meneszthető -szó szerinti fordításban- szolga.
Ellenben a főpolgármester a nép által megválasztott, a választói érdekeit képviselni köteles személy.
Szerintem ezért furcsa azt olvasni, hogy kvázi berendelték a minisztériumba egy aláírásra.
Gondolom Gergőnk csak pislog és mosolyog, és eszébe sem jut semleges helyet követelni a "tárgyalásra". Pedig ...
kereső
Na elkészült az a szerződés tervezet!!!, amit Karácsony egy hónappal ezelőtt nem irt alá???
jesz
@Giovanni Alba: mindenben igazad van...de némileg finomítani kellene a kvázin...

..."hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében"...

Igen, az érveid pontosak, ülnek is, csakhát Karcsony mint választott vezető inkább beballag, és szeme sem fog rebbenni...csak működjön az a rohadt villanyos...
...ha most kikéri magának, akkor azonnal nekiugranak...méghozzá jobbról is, balról is...erre nincs szüksége...inkább a pénzt kéri
Giovanni Alba
@jesz: ma, 14:41
Igazságod vagyon, viszont éppen ezért olyan aljas a rendszer mint amilyen.
Ha enged=tutyimutyi és alkalmatlan, ha nem enged, akkor gőgös beképzeltsége miatt zátonyra futnak az egyeztetések, tehát alkalmatlan.
Machiavellizmus, jól mondom?
Eladott Ország
Palkovics a bábolnai tenyészmén célirányos tevékenysége nyomán nézzen anyai örömök elé! Nagy akadémikus. Ez nem a Fekete Pákó?! Tanulj meg értelmesen beszélni, ne pedig motyogjál érthetetlenül a nyilvánosság előtt. Hozzád külön nyelvtolmács kell! Tőled meg fényképes önéletrajzot kérnek még egy takarítói állásra is.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/148245827_904655836956705_5761184042935407710_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=IDpdmEnaDcoAX9dl57_&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=1453f97e79f4c05b9fd83c193d1f11cd&oe=61C961FF
kereső
@Giovanni Alba: Ezért a szituációs felállásért KG tett is. Mert amit sokadszorra csinál- az nem kompromissum, hanem inkább megalkuvás. Nem állitja le a tömegközlekedést- inkább hitelből finanszirozza, nem vétóz Fundan ügyben- csak igérget, és maszatol.És lehetne sorolni a helyzeteket, amelyekben nem élt azzal a felhatalmazással, amelyet a Bpestiek adtak nneki- az egész ország drukkolása mellett.
RedEye
@jesz: Mert a miniszter a környéki közlekedési megállapodással akarja összekötni/elfedni a zsarolást. Az pedig részben egy másik történet.
Emmersson71
"A meghívás elfogadása esetén..."

Vagyis nem "behívta magához Karácsonyt" Palkovics, hanem találkozót kezdeményezett!
Nagyon nem mindegy, hogyan fogalmazunk!
sveikukac
Az arrogáns, önkontrollját tökéletesen elvesztett emberekről nekem mindig a Kárpátok Felülmúlhatatlan Géniusza jut eszembe,.
Vajon Palkovics hallott-e erről a kiváló személyiségről, ismeri-e a sorsát???
namihami
@Giovanni Alba: 14.14: És ehhez még hozzátenném azt a ""behívta magához"" kitételt is.
A két funkció és személy nincs semmilyen alá- fölérendeltségi viszonyban. Ergo: Palkónk legfeljebb ""kérheti"" hogy találkozzanak vagy ""meghívhatja"" (ez a max), de nem BEhívja magához.
És ez már nem annyira iskolázottság, mint intelligencia kérdése!!!
CsipkeRózsa
@kereső: 15:24

Úgy tudom, Orbán megtiltotta a fővárosnak a hitelfelvételt.
kissé felnőttem
Gergő magyarázd meg a tokásnak hogy a cigány sem húzza ingyen a nótát és ne mellébeszéljen amúgy meg nem is vagy a beosztottja, akkor ne ugráltasson hogy jön ehhez elszemtelenedtek orbántól tanulnak stílust olyan is.
tudode
Szégyenszemre a főpolgármestert szivatják azzal, hogy pattogjon nekik mint a nikkelbolha, azzal szemben, hogy Palkovics László helybe ment
.
----- Debrecen a Keleti régió fővárosa lesz
www.debrecen.hu/hu/debreceni/hireink/debrecen-a-keleti-regio-fovarosa-lesz
.
""""Debrecen történetének legnagyobb kormányzati támogatásáról írt alá megállapodást Palkovics László miniszter és Papp László polgármester. A csaknem 130 milliárd forintos forrásból közúti, vasúti és infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre az Észak-nyugati Gazdasági Övezet környezetében. """"
---------------
.
Ehhez nincs mit hozzátenni!

.
Cucika
Az Orbán kormány újra és újra csak azt bizonyítja, hogy a korrupcióban tökéletes. Mivel Tarlós idejében "megkapta" a járandóságát a főváros, ebből következik, hogy Karácsony amíg megmarad a becsület útján legfeljebb kikényszerítheti.Tarlósnak biztos sokat kellett visszaadni zsebekbe.
reanimator
Palkovics, a karate kid, aki azért hadar, mert gyorsabban gondolkodik, mint ahogy beszél...

Ebből nekem az jött á, hogy le kell lassítani Palkovicsot.
Pl. ha pofánb@sznám Palkovicsiot az kellően lelassítaná?
namihami
@Pegero: 17.43: Akkor viszont olvasd el a vastagon szedett fejlécben szereplő címet, amiben a ""behívta magához"" kitétel szerepel. És azt az MTI adta ki, ami nem éppen egy ellenzéki sajtóbirodalomnak nevezhető.
Az, hogy a cikkben már finomítottak, az pusztán egy részlet az után, hogy a figyelem felkeltése a hívek részére megtörtént.
Virág Árpád
@Pegero: 17.43 Így van! Nem behívatta, vagy berendelte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.