Műtrágya-kartellezést emleget friss videójában az agrárminiszter, aki azt is belengette, hogy "minden lehetséges eszközt" be fog vetni a minisztérium a hazai biztonságos műtrágyaellátás érdekében.

Felbecsülhetetlen kárt okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak Bige László műtrágyakartellezése – jelentette ki az agrárminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

Nagy István agrárminiszter Bige Lászlóról: "a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot"

Fotó: Facebook/Nagy István

Nagy István videójában úgy fogalmazott: "a baloldali milliárdos ellehetetleníti a magyar mezőgazdaságot". A Nitrogénművek Zrt. "piaci helyzetét kihasználva mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát és most korlátozná a gazdákat a hozzáférésben" – fogalmazott a miniszter.

Azt mondta: a nagyvállalkozó hét éven keresztül nemcsak a magyar gazdákat, hanem minden magyar kenyér-, gyümölcs- és zöldség vásárlót megkárosított, hogy extra profithoz juthasson.

Az Agrárminisztérium határozott álláspontja, hogy a gazdálkodók és a magyar családok érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetni a biztonságos magyarországi műtrágyaellátás kapcsán – hangsúlyozta a miniszter.

Nagy István elfogadhatatlannak nevezte a termelőkön és a magyar családokon való inkorrekt nyerészkedést. "A vidéki Magyarország az ország bázisa, értékes erőforrása" – fogalmazott a miniszter, aki leszögezte: Bige László zsarolásának nem engednek. "Meg fogjuk védeni a magyar gazdákat és a magyar fogyasztókat!" – jelentette ki.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke azt mondta: "hangos a sajtó a műtrágyakartellezéstől".

Mint a szakember ismertette: a műtrágya "egy olyan imputanyag a mezőgazdaság tekintetében, ami nem megkerülhető", a "növények üzemanyaga". Ez határozza meg, hogy a gazdálkodók milyen termelési eredményt érnek el, s hogy mennyibe kerülnek az élelmiszerek a fogyasztók számára – közölte.

Ha ezt – a magas világpiaci árak mellett – emelik, azzal a magyar gazdálkodók és fogyasztók "zsebéből veszik ki a pénzt" – mutatott rá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke hozzátette: üdvözlik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntését, amellyel a kartellezésben résztvevő vállalkozásokat megbüntette. Remélik, hogy elejét tudják venni az ilyenfajta piaci visszaéléseknek – mondta.

A videóban egy gazdálkodó, Horváth László azt mondta: nyáron kezdődött az áremelkedés, de ilyen mértékű, 4-4,5 százalékos emelkedésre nem számítottak. Megjegyezte: ez valószínűleg az élelmiszerárakban is meg fog jelenni.

A gazdálkodó úgy fogalmazott: "a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel". Ne akarjon többszörös extra profitot, hogy a műtrágyavásárlásból "finanszírozza a baloldal kampányát" – jelentette ki Horváth László.

Forrás: mti.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék, több ellenséget és föltételezett bünöst tudnak szülni egy hónapon belül,mint 10 termékeny cigányasszony purdét,egész életében..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszék, több ellenséget és föltételezett bünöst tudnak szülni egy hónapon belül,mint 10 termékeny cigányasszony purdét,egész életében..
CsipkeRózsa
Melyik cég nem a haszonért dolgozik, melyei cég nem annyiért adja árúját, ahogy a kereslet megengedi, melyik kormány kezdi ki ezért a cégeket. Talán erre a Bige-féle gyártásra van szüksége valamelyik Orbán-hűnek?
reanimator
Én eddig azt hittem, hogy a semmit sem termelő, csak az EU-s juttatást lenyúló műkörömös "földbirtokosok", akik még egy cserepes virágot sem tudnak normálisan gondozni.
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: 14:37

Elírás: melyei = melyik
jesz
szarok én az egészre, főleg, hogy ki lehetetleníti el a trágyapiacot...

Egy biztos...itt Budaörsön, sem Budafokon kaptam 5 kilós 15-ös NPK-t, sem pétisót...kora tavaszig ráér, remélem addigra abbahagyják egymás basztatását...
csak úgy....
kár,hogy sokaknak nem esik le a garas...,pedíg a fidesz nem garasoskodik a hüséges hívei között.
csak úgy....
" baloldali milliárdos" :) még jó,hogy nem balfaxt mondott ez a balfék..
Giovanni Alba
"A gazdálkodó úgy fogalmazott: "a magyar műtrágyakirály elégedjen meg egy tisztességes jövedelemmel". Ne akarjon többszörös extra profitot, hogy a műtrágyavásárlásból "finanszírozza a baloldal kampányát" – jelentette ki Horváth László"
Hát ja, az igazi, nemzeti érzelmű gyáros inkább focicsapatot finanszíroz, lehetőleg al-és felvidéken, északon és délen, legfőképp Erdélyben.
Hogy jön ahhoz egy gazdálkodó, hogy megmondja, a gyáros mire költse a hasznát?
Tetszettek volna előbb észbekapni, nem hagyni monopóliumokat kialakulni! Ja, hogy éppen azzal voltak elfoglalva, miként lehet egy kézbe fogni a tömegkommunikáció minden ágazatát? Sajtó, nyomtatott és online, TV, rádió, sőt, még a közösségi oldalakra is benyomulnak a fizetett reklámjaikkal. Országosan "terített" óriásplakátok.
Most meg sírnak a műtrágya miatt.
Gondolom az államosítás már a spájzban van, a Mészáros&Mészáros&Várkonyi csoport portfóliója mától kibővül a trágyagyártással is.
csak úgy....
@Giovanni Alba: még jó,hogy lölö nem mütrágyában utazik.. :)
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 15:27
Ma még, de holnap új hét, szerdán új hónap, minden lehetőség nyitva, Andika majd segít.
Eladott Ország
Nagy István szerint lopni csak a fidesznek törvényen, skandallum, ha baloldali a milliárdos. 4-4,5 százalékos emelkedésre nem számítottak, az energia a bérek nem nőttek és a világpiaci árak, infláció ?! Ilyen pofátlan a maffiaállam!
Rockxy
bio-gazdálkodók véleménye szerint a műtrágya használata hosszú távon kinyírja a talajt és baromi nehéz és sok idő, amíg visszaáll a régi tápértéke.
justhpeter
Nagy István tapló parasztszakértőnek nem ártana körülnéznie a fideSS-közeli cégek árképzési gyakorlatán, hogy mondjuk az általuk alkalmazott "extraprofit" hányszorosa a 3-4%-nak. Aztán böföghetne kartellről.
namihami
És a mezőgazdasági termékek árában persze semmilyen szerepet nem játszott a kormány 27%-osra emelt ÁFA-ja.
Csupán a műtrágya. Hiszen csak az adja a termék árát.
csak úgy....
@Giovanni Alba: lenyeli a konkurens bigét? -persze említette.. :)
szerintem lölöhöz a szerves jobban passzolna..
laja70
Új ellenség a láthatáron. Soros, Gyurcsány, Bige...
kissé felnőttem
tudj róla lebomlási ideje is van a műtrágyának nem is rövid a Nitrogén tartalmu a leggyorsabb meg volt ám 1966-68 Kossuth dijat kapott az a tsz elnök aki legtöbbet szóratott ki 3 - 4 év aztán algásodás a balatononi viz , az elvtárs megmagyarázta és kapott tán második Kossuth dijat , a csapadék meg a talajerózió, visszakereshető ám vagy ha nekünk akkor hazudtak akkor én is most. de a balatoni történeti leirás feljegyzései bizonyosan megemlitik .
Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Szerénység! Ne tömjénezzen! Amit magamban is annyira szeretek és tisztelek az a SZERÉNYSÉG!
Cucika
tönkretettétek már régen a magyar gazdaságot. Lassan nem lehet semmit termelni. Tavasszal elfagy, nyáron kiszárad vagy elveri a jég. A jégkármentesítésre telepített egységek nem töltik be a funkciójukat. Régen lehetett öntözni ma már azt sem. Nem hiszem, hogy éppen a műtrágya az oka.
reanimator
Nagy István agrárminiszter, lehet hogy pedofil.
Ha nem így van bizonyítsd az ellenkezőjét.

Ami biztos, hogy én nem bíznám rá a kiskorú gyermekemet !!!
(pl. van neki az a kis bajusza... az engem nagyon zavar...)
csipetke
A műtrágya 4-5 %-os emelkedésére felfigyelt az illetékes elvtárs. Az élelmiszerek 20, 25%-os emelkedése nem tűnt fel nekik?
Nem védem Bigét,nem is szorul rá,de mindennek felment az ára. Bigének mesterségesen lent kéne tartania a műtrágya árát?
Mondom ezt úgy,hogy nem értek a műtrágyához, csak az áremelkedéseket látom minden árunál
reanimator
Nagyon gyanús nekem Nagy István a kis-kicsi bajuszával...
Felvettem a gyanúsítottak listájára Nagy Istvánt.
Havanagi
@csipetke: én sem értek hozzá,annyit leszűrtem,hogy döbrögi szemet vetett a Bige cégére .A csicskák akcióba lendültek.Ki fogják véreztetni és elfoglalják a (mű)trágyadombot.Nem először teszik,ebben már nagy gyakorlatuk van.Abban is ,hogy ezzel a néppel mindent meg lehet tenni,sőt még annál is többet.
kissé felnőttem
@csipetke: erre azt mondaná a fidesz látják ez a lényeg. Az hogy ki mit nem tud már megvenni az őket nem zavarja, kórházak is tartoznak a beszállitóiknak
azt mondá rá hogy ő pedig nem fizeti ki akkor csőd de utána kórházaknál is de nála is.
csipetke
@Havanagi: 09:42 Már izélgetik egy ideje Bigét,tavaly háziőrizetben is volt,de végülis megszüntették,mert semmiféle bizonyítékot nem találtak ellene. Azt mondta Bige,hogy a főkönyvet nem hajlandók átvizsgálni,--amit nem is értek-- pedig ilyenkor mindent át kéne vizsgálniuk,hasraütésszerűen megvádolni valakit, elmebeteg dolog. Bár fideszéknél minden IS lehetséges,ha valamire szemet vetettek..
reanimator
És hol faszban van a...
Bakker, ténylg nem jut eszembe a neve.
A.. a... (most keresem a neten)
Egyelőre ezt találtam: www.youtube.com/watch?v=ua95fPR6HC8

Atomot Oroszországra !!!
Dr. Proktor
Sejteni lehet hogy ki lesz a végleges off-shore tulajdonos, majd egy stróman után...
Havanagi
@csipetke: sajnos ez így van.Bekebelezték a DIGI-t is,gondolom hasonló maffia módszerekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.