Az Alpokalján a magasabb helyeken az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hó vastagsága, de a legtöbb helyen várhatóan hétfőn már el is fog olvadni.

Az Időkép cikke szerint este érkezhet a havazás a nyugati országrészre. Napközben a korábban már beérkezett mediterrán ciklon csapadéktömbje esőt okozott, ez a csapadékzóna keletre tevődött át a nap folyamán.

Az ország északnyugati részén pár centi hó hullhat este

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Este viszont a Dunántúlra a magasban fagyos levegő fog érkezni, ami a délnyugat felől beérkező csapadéktömbbel keveredve fog egyre többfelé havas esőt és havazást okozni nyugaton és északnyugaton.

A cikk szerint elsősorban északnyugaton lehet havazásra készülni, ahol pár centis friss hótakaró is kialakulhat, az Alpokalján pedig néhol – főként a magasabban fekvő helyeken – 5 centit meghaladó mennyiségű hó hullhat. Hétfőn napközben pár centis hótakaró alakulhat ki a Dunazug-hegység és az Északi-középhegység magasabb csúcsain is. 

A reggelig lehullott hó azonban nagy valószínűség szerint el fog olvadni a legtöbb helyen, ahol fagypont feletti a hőmérséklet. Ennél némileg hosszabb ideig a hegyekben maradhat meg a hó.

Forrás: idokep.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.