A Fidesz vásárhelyi csillaga azt kéri, hogy "Budapest hagyjon levegőt" az országnak, vagyis ne telepedjenek rá a fejlesztési forrásokra.

Budapest hagyjon levegőt az országnak – szólította fel a főváros vezetését Lázár János hétfőn, a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train első utasokat szállító szerelvényén.

Lázár János a tram-trainen utazva szólt be Karácsony Gergelynek

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa nyilatkozik a sajtónak az első tram-train indulása előtt a hódmezővásárhelyi végállomáson 2021. november 29-én. A háttérben jobbra Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, mellette Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Fidesz országgyűlési képviselője a vasútvillamos első útjáról a Karácsony Gergely főpolgármesterrel kitűzött tárgyalására induló Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek azt mondta, az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék.

A politikus úgy fogalmazott, ami épült Budapesten, az kormányzati forrásból készült el az elmúlt 12 évben.

Lázár János a tram-trainen utazva szólt be Karácsony Gergelynek

Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára utazik az első tram-trainen 2021. november 29-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Rosta Tibor

A budapesti városirányítás semmi másról nem szól, mint hogy ami forrást beszednek az adókból, azt fel is élik – jelentette ki Lázár János. Hozzátette: a működésre, az apparátusra, a hivatalra elmegy az összes bevétel, így nem jut pénz fejlesztésre, ezért a kormánytól követelnek forrást.

"Ők jól élnek, a kormány pedig fejlessze Budapestet" – jegyezte meg a képviselő.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnap közölte, hogy Palkovics László hétfő reggelre egyeztetésre hívta Karácsony Gergely főpolgármestert a budapesti közösségi közlekedés ügyében. Azt írták, a miniszter a megbeszélésen kész személyesen bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. A kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd – tették hozzá.

Az ITM korábbi közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyi közösségi közlekedés biztosítása a fővárosi önkormányzat törvényben előírt elsődleges feladata. A központi költségvetés e kötelezettség teljesítését éves szinten 12 milliárd forintos hozzájárulással segíti. A kifizetést az ITM és a Fővárosi Önkormányzat között megkötendő támogatási szerződés alapozza meg.

Forrás: mti.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Lázár, Lázár vissza akarsz kerülni az élbolyba?? Így???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én:Megint rád tört a tetves bolsiságod másrahazudásának egyik újabb rohama, bolsiék elmebetege, hogy már azt se érted, amit olvasol?
CsipkeRózsa
@sgl: Lázár azért nem szokott ennyire hülye lenni, talán még ő az értelmesebbek egyike.
Aki Én
@ómió: Megnézted balfasz? Látod amit látni kell, balfasz? Vagy megint csak ugatsz, buta balfasz csicska?
jesz
Sokba került, de megérte(főleg, hogy az összes adófizető pénzéből épült) ettől hatásosabb kampányeszköz talán nincs is...ráadásul április elsejéig ingyen utazhat mindenki...

Taps...
ómió
@Aki Én: Mid fáj, bolsiék elmebetege!? Hogy nem ülhetsz ott a Böszme-Libás "kormányban", amelyik most éppen Dugógeri efftársadat veszi körbe? Magadhoz ne nyulj, ám, emiatt, ha szarba nem szeretnél!
Aki Én
@ómió: Megnézted balfasz? Vagy megint csak ugatsz, buta balfasz csicska? Te még a tereléshez is hülye balfasz vagy bolsiék fajkreténje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.