Az árulkodó videót a Hírcentrum tette közzé a Videa videómegosztó portálon.

Videó: Így suhan el Karácsony Gergely szolgálati autója a buszsávban, a dugóban álló autók mellettFotó: Hírcentrum/Videa

A videó, amelyet a telex.hu szerint egy közlekedő rögzített, majd elküldte a Magyar Nemzetnek, ide kattintva elérhető. A felvételen jól látszik, hogy az autó az Erzsébet hídon végig a buszsávban halad, a pesti hídfőhöz érve pedig lekanyarodik jobbra. 

Hétfő reggel Budapest főpolgármestere épp egy sajtótájékoztatót tartott, miután aláírta, a kormány és a főváros közötit megegyezést a BKK-nak szánt 12 milliárd forintos támogatásról. 

A tájékoztató után az újságírói kérdések között már volt olyan, ami az incidensre utalt. A kérdésre, hogy „mit gondol azokról az autósokról, akik a buszsávot használják”, azt válaszolta: „ne tegyék ezt”.

Közlése szerint ő maga nagyon ritkán, gyakorlatilag soha nem vezet szolgálati autót, és reméli, hogy a sofőrje sem használja a buszsávot.

De ha előfordult, akkor majd beszélgetek vele erről, hogy ne csináljon ilyet

– fogalmazott.

Hozzátette: „nyilván a kérdés arra vonatkozik, hogy láttak ilyet. Én nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna, nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult”. 

Forrás: telex.hu, Magyar Nemzet, MTI
Fotó: Hírcentrum/Videa

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
[email protected] fideszesek, amit a kép mutat,az teljesen szabályos..fel van festve a szaggatott a záróvonal mellé,hogy aki jobbra kanyarodik,már rá mehet a buszsávra...legalább a KRESZ-t. ismerné az a görény aki beküldi..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Pálinkás Pál: Te tényleg ennyire korlátolt vagy???
"Videó: Így suhan el Karácsony Gergely szolgálati autója a buszsávban, a dugóban álló autók mellett"
"Az árulkodó videót a Hírcentrum tette közzé a Videa videómegosztó portálon."
Ott van a cikk elején!
Pálinkás Pál
@Pegero: két hozzászólással lejjebb..." bevallom, nem néztem meg, ránéztem a cikkre"...így már fel tudod fogni???
Pegero
@Pálinkás Pál: Soha nem értettem meg azokat a hozzászólókat, akik felületesen olvasnak el valamit és úgy tesznek megjegyzéseket.
rebelbull
@Pegero: És az a "közlekedő" hol közlekedett?
Pegero
@rebelbull : A "közlekedő" egy szabályosan közlekedő busz volt, aminek a fedélzeti kamerája rögzítette az eseményt! Így már világos??!!
Pegero
@rebelbull : Elnézést!
Utánanéztem a történteknek, egy motoros rögzítette az eseményt, de a KRESZ szabályai szerint ő jogosan vette igénybe a busz sávot!
"A KRESZ párhuzamos közlekedésre vonatkozó 36. § (8) bekezdése szerint az autóbusz forgalmi sávban közlekedhet a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár. Erről ennyit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.