Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják – mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.

Müller Cecília bejelentette: "a koronavírus egyre-másra mutálódik"

Müller Cecília ismertette, hogy a múlt héten az oltópontokon 784 ezer védőoltást adtak be, 643 ezren a harmadik oltásukat is megkapták. Ez azért nagyon fontos – tette hozzá –, mert a koronavírus "egyre-másra mutálódik", különböző variánsokat észleltek a világban, eddig a vírusnak már több mint kétszáz mutációját azonosították.

Az országos tisztifőorvos emlékeztetett: a hétvégén a koronavírus újabb, dél-afrikai mutációja (omikron) uralta a sajtót, a közvéleményt. Hozzátette: folyamatosan figyelik e variáns jelenlétét is, a hétvégén a Nemzeti Népegészségügyi Központ öt napra visszamenőleg több mint 400 vizsgálatot végzett el, hogy azonosítsa ezt a variánst, de egyetlen mintában sem találták meg.

Müller Cecília szólt arról is: kifejezetten örül, hogy az oltási akcióhéten 96 ezren kérték az első oltásukat. Azt mondta, örül és köszöni, hogy ezek az emberek a szakemberekre hallgattak, mert "a megelőzés legfőbb eszköze változatlanul a védőoltás".

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
fingja nincs mi lesz ebből, inkább azt jelentse be végre, mikor kapom a negyedik oltást? ...meg még pár tízezren...találja ki(szerintem tudja)hogy két kínai, és egy fájzer után mit kell adni a pógárnak, hogy még megérje a tavaszt...
reanimator
Öld meg mind - Isten majd szétválogatja.
kissé felnőttem
ettől többet nem várhatunk lázban éghet csak nem érzékeli hogy egy talpraesettebb nem került nekünk ez azért szegénységre valló.
Emmersson71
"a koronavírus egyre-másra mutálódik" - és ez a szakvéleménye Nyunyókának :P
134.bátor
Na,megszólalt a szipirtyó. Csak fújja,amit már mindenki tud. Egy èrtelmes mondat mèg nem hagyta el a száját,ennek a szellemi fogyatèkosnak. Látszik is rajta egyèbkènt
ila51
Egyre hülyébbek , akkor most mi ellen oltogatnak ?
colibri
Ez is orbán agymenését bizonyítja, hogy ilyen embereket alkalmaz felelősnek számító pozícióba. Saját magukat minősítik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.