A hegyekben viharos széllökések is lehetnek, északon havazhat, ami aztán esőre válthat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden délelőtt napos időre van kilátás általában kevés felhővel, majd a déli óráktól északnyugat felől melegfront érkezik, hatására gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután, este elsősorban az ország északi felében várható csapadék: kezdetben nagyobb területen megvan az esély havazásra, havas esőre, majd egyre inkább az esőnek növekszik az esélye. A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, főleg a hegyekben lehetnek akár viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Délelőtt még napos, délutántól havazós-esős idő várható kedden

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel túlnyomóan borult lesz az ég, északkeleten van nagyobb esély átmeneti szakadozásokra. Az éjszaka második felére egyre inkább gyengül, majd szűnik a csapadék, amely fokozatosan esőbe vált át. A délnyugati, nyugati szél nagy területen marad erős, néhol viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet szerda hajnalban általában 0 és +5 fok között alakul, de a kevésbé szeles északkeleti határvidéken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán szakadozott felhősáv lesz felettünk, így többnyire erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző. Napközben délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, ugyanakkor északkeleten több maradhat a felhő. Estétől nyugat felől ismét felhősödés kezdődik. A déli órákig még az északi országrészben helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 5, 12 fokot mérhetünk, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.