Budapest határidőn túl, de megkapta az egészségügyi fejlesztésekre szánt pénzt a kormánytól, mint ahogy a közösségi közlekedés állami támogatása is megérkezett. Karácsony szerint a Városháza-ügyben is jól látszik, hogy az folyik most, amiről tavaly Kövér László házelnök a titkosszolgálatok előtt beszélt, hogy az ellenzék a legfőbb veszély.

Az ATV Egyenes beszéd hétfő esti műsorában volt vendég Karácsony Gergely, aki bejelentette, hogy aznap délután megérkezett a főváros számlájára a 12 milliárdos kormányzati támogatás, amit a kormány ad a budapesti közösségi közlekedés működtetésére.

Karácsony szerint megfigyelik, és nem újságírók, hanem annál profibb emberek

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

(Erről hétfő reggel írta alá a támogatási szerződést Karácsony és Palkovics László ITM-miniszter, miután hetekig arról szóltak a hírek, hogy a kormány a korábbi évekkel ellentétben idén nem sokat tett a támogatás átutalására. Karácsonyék mindezeket megelégelve jelentették be, hogy várhatóan le fog állni a közösségi közlekedés, de előtte még minden járaton sokszor bemondják, hogy mindez a kormánynak köszönhető. Ezután gyorsultak fel az események.)

Karácsony a műsorban elmondta, az Egészséges Budapest Program keretében 2020-2024 között 50 milliárd forintnyi támogatást ígért a fővárosi kerületeknek a kormány – ebből idén 10 milliárd jutott a kerületeknek. A támogatás meg is ékezett a főváros részére, azt tovább is adták a szolgáltatóknak.

Ha ebben a két ügyben mi nem balhézunk és demonstrálunk, ezek a pénzek nem jönnek meg. Úgy látszik, nekünk ezt kell csinálnunk

– mondta a műsorban Karácsony Gergely.

A főpolgármester a műsorvezető kérdésére elmondta, szerinte követik, és nem újságírók, hanem

annál professzionálisabbnak tűnő emberek.

Mint mondta, elég gyanúsnak tartja, hogy amikor lekanyarodás előtt 100 métert halad a sofőrje a buszsávban az Erzsébet hídon, arról egyből videó készül. Ezzel arra utalt, hogy hétfőn a teljes kormánysajtó (és annak nyomán az állami MTI is) lehozta azt a felvételt, amin Karácsony hivatali autója látható az Erzsébet hídon a buszsávban közlekedve. A felvételről a kormánysajtó azt közölte, hogy azt az Origo egy olvasója készítette fedélzeti kamerával.

A Városháza-ügy is előkerült a műsorban, ennek kapcsán Karácsony elmondta, "hülyeség" az a kormánypárti állítás, miszerint az ügy miatt összeállt vizsgálóbizottság nem hallgatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt. 

Ebben az a kérdés, hogy a magyar politika egy új szakaszához érünk, amikor a házelnök, egykori titkosszolgálati miniszter arra buzdítja a nemzetbiztonsági szolgálatot, hogy az ellenzék ellen dolgozzanak, és az egyik pártelnök le van fotózva, hogy kijön egy kolléganője ajtaján, a másik főpolgármester, ha megy 100 métert a buszsávban, akkor le van videózva. Embereket pedig kamutárgyalásra hívnak orosz üzleti befektetők

- mondta el a műsorban a főpolgármester.

Karácsony az Egyenes beszédben azt is kifejtette, nem fogják megvétózni az atlétikai vébét 2023-as budapesti megrendezését, mert ugye megkapták – igaz, határidőn túl – az egészségügyi fejlesztésekre szánt péntzeket, másrészt pedig a Fudan egyetemet működtető alapítvány részére nem történt meg a vagyonátruházás. A főpolgármester szerint a kormány elengedte a Fudan egyetem ügyét, mert azt a kínaiak sem erőltetik tovább, mivel úgy vannak vele, hogy nem ér nekik ez ennyit. 

Forrás: atv.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Az eddigi történések fényében minimum, hogy figyeltetni kell Karácsonyt és a sleppjét. Ha nem figyel a kormány, eladják egész Budapestet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@sgl: Azt "paszirozzák", a vizet meg gereblyézik- ahogy KG és a szövetségese(mszp) csinálja.
kereső
Bpest főváros tiltakozott???egyáltalán, amikor orbán oda telepitette az orosz kémbankot? Még azt sem veszitek észre, hogy a varohaz gate -t putyini mintára épitették fel? És szerinted Gergely a megfigyelésekhez semmi köze kövér tavaly a titkosszolgálatoknál elmondott beszédének? Tényleg ennyire dilettánsok vagytok?
Rizikó
Az eddigi történések fényében minimum, hogy figyeltetni kell Karácsonyt és a sleppjét. Ha nem figyel a kormány, eladják egész Budapestet!
verőce21
Karigeri egy átok. A hülye nem érti meg, hogy
elsősorban csak három feladat létezik számára jelenleg.
Az, hogy főváros legyen szép, tiszta és rendezett (közlekedés, utak)

Mindennel foglalkozik a barom, csak ezzel a hárommal nem.
Le kell váltani, de sürgősen!
Nessy
@Rizikó: Nem is tudtam, hogy Karácsony ajándékozta Demeternek, Vidnányszkinak az értékes fővárosi ingatlanokat több milliárdos értékben. Hogy alapítványok kapnak örökös használatra vagyonokat Karácsonytól! Igaz, kormányunk nem eladja, hanem elajándékozza a fél fővárost!
verőce21
@Horizont: Ide mindenki a saját véleményét írja/mondja. Olyan, mint a Hyde Park, Londonban.
De ki képviseli a többségét...?
Nessy
@verőce21: De az sem ártana, ha nem a fővárostól vonnák el a legtöbb pénzt, amiből aztán bőven részesednek a "kedven önkormányzatok". A beruházások látvány beruházások, melyek O.V. agymacskái.
kereső
@Horizont: Mentségemre- nem nézek Tv-s hirműsorokat, sem ilyen beszélgetőseket. Csak a cikket olvastam- amely ezek szerint nem a lényegre koncentrált.
verőce21
@Nessy: (08:45) Ezt csak egy érzelmi kitörés úgy gondolom...!?
verőce21
@Horizont: Budapest lakossága, főleg az allergiások, nagyra értékelték a "méhlegelőket" a városban...,
De még többen a közlekedés ellehetetlenítését a munkába járásban, a körutak átmenő forgalmának szűkítését a fölösleges kerékpársávokkal... :)
Rizikó
@verőce21: Van egy magát városi értelmiségnek kiadó réteg, amelyik markánsan képviseli azt az utat, amit Karácsony bejár. Ők indították és támogatják. Nem azért, mert valamit is jól csinálna, hanem mert az ő emberük. Ez a Magyar Bálint féle, sok nevet megélt, SZDSZ vonal. Maga a párt csúfosan megbukott, de mindig valamilyen álarcban ugyan azok az emberek visszaszivárognak és tesznek arról, mint Demszky is, hogy Budapest élhetetlen legyen.
Rizikó
@Nessy: A lehető legjobban teszi a kormány!
Csizmás Kond
...ez a Geri szerintem a saját kitalált lehallgatási meséjébe kezdett belehülyülni.
jesz
Karácsonyt megfigyelik? Meg...Ilyenről még nem hallott?. Ő ellenzéki feketeseggűnek számít, ne csodálkozzon semmin.

Ezzel pozícióval nem csak a szolgálati kocsi sofőrrel,(aki buszsávban tolja) és ingyenpogácsa jár, hanem kormányzati titkos megfigyelés, lehallgatás,stb...
Ha nincs takargatnivalója, akkor figyelhetik...
ómió
Már az üldözési mánia is kitört Dugógeri efftárson? Csak nem az "ingatlanos vénája" terhére?
kereső
@jesz: Aki a buszsávos felvételt készitette, maga is ott tolta! Miről is hadovál a "kedves olvasó", aki beküldte a kompromittáló videót?
csak úgy....
@verőce21: @Rizikó: @Csizmás Kond: ti hárman, megalapíthatnátok az oktoniak clubját! bocsi boci,téged kifelejtettelek,persze omio is passzol a csapatotokba! :)
Nessy
@Rizikó: Megyünk vissza az 50-s évek elejére! Csak most már modernebb technikával! Tény, hogy ahol maga a házelnök hívja fel a titkosszolgálatokat, hogy figyeljék az ellenzéket / ellenséget, ott lelkes feljelentgetők is akadnak majd szép számmal. Az én korosztályom ezt már átélte!
Nessy
@Horizont: Fogalmam nincs, de nem is foglalkozom vele.
nezelodo
Nincs ezekkel a megfigyelésekkel semmi baj, annakidején a Tompika anyja nevét is megtudták, és a Földi ex kádári titkosszolga csinált is róla egy kazettán bizonyítékot, (még nem volt Sd kártya), és megkapta érte a Defend KFT-t a Posta bank hagyatékából.
Nessy
@verőce21: Itt élsz a fővárosban? Most gondold el, ha megcsinálják Tarlós ötletét, és elbontják a nyugati felüljárót Nem tudom, de ahogy nő a gépkocsik száma, ha nincs lámpa, vagy körforgalom, akkor ma már azon az oldalán halsz meg az útnak, amelyiken születtél. Úgy mellékesen régen sem volt jobb. Sok éve ugyanazokba a dugókba szorul az ember, mint pl. őt éve.
Szevasztok
Demszky idejében úgy megszokta a szopást a proli, hogy most ,egyenesen élvezi. Hajrá Geri, ne csüggedj !!!
Namely
"A főpolgármester a műsorvezető kérdésére elmondta, szerinte követik, és nem újságírók, hanem annál professzionálisabbnak tűnő emberek."
Annyira profik, hogy a minden lében kanál KG simán kiszúrja őket.
Nagyon hihető a sztori.
:D

De a zsarolási módszer valljuk be, zseniális: előbb elveri az összes pénzt, majd amikor nem marad, és még eladni sem sikerül a Városházát, akkor az a Kormány hibája.
A sok haladóbalos, egyáltalánnemelfogult nagyondemokrata meg be is veszi.
Rajtuk kívül már senki sem vevő KG hazudozásaira.
solidedge
Senkinek ne legyen kétsége. Az ellenzéket a titkosszolgálat figyeli, amit a besúgó hálózat támogat. Ehhez nagy segítséget nyújt Rákosi ÁVH-s szolgálati szabályzata.
kissé felnőttem
@Rizikó: akkor a vagyonkezelő 14 milliárdos csomaja is hogy alakult ki fü alatt vagy fa alatt 3-4 napos téma és nevesitva van
verőce21
@Rizikó: (09:02) Karácsonyt azzal a 90 ezer szervezett külföldi diák szavazatával tudták megválasztani főpolgármesternek, hogy kárt okozhassanak Magyarországnak és a fővárosnak.
Rizikó
@verőce21: Ne hagyjuk ki a szavazásra charter járatokkal érkező kettős állampolgárok hadát sem, akik célzatosan ezért jöttek. És persze az ideiglenesen Budapesten élő külföldiek száma is megugrott. Ez egy szervezett akció volt, egy valódi merénylet a budapestiek ellen.
verőce21
@Nessy: (09:43) Ez azért nem a csiga és az autópálya esete - hiszen most is vannak aluljárók -, és egy kettős körforgalommal a járműkereszteződés is megoldható lenne a Váci út-Nagykörút keresztezésében a Nyugatinál...!

Az a baj, hogy ezt a felüljárót a téli hónapokban állandóan fűteni kell, elektromosan, lefagyás ellen!
verőce21
@Rizikó: Ahogy írod. Ezek mind kimutathatóak voltak tényszerűen...

Még jó, hogy azt hangoztatja az ellenzék, hogy külföldiek ne szavazhassanak...! :)
FLETÓ
X-akták: Karácsony Gergely Szilveszter
Nessy
@verőce21: A stadionok gyepét is fűteni kell! A körforgalom, és a felüljáró két különböző dolog!
Aki Én
@Rizikó: @verőce21: @Namely: Nem pontosan értem, hogy a nem bizonyított Városháza eladás kiveri a biztosítékot nálatok, mert a kormány belétek rágja, de a sok milliárd értékű ingatlanvagyon, amit a fidesz szór ki magának, ad el..., azt meg sem említitek. Vagy amikor napi szinten lehetett hallani a Rogán féle belvárosi ingatlanmutyikról. Hogy akartok így hiteles közvagyon védők lenni?
Tudom, azok nem léteznek.
De ez inkább az ostobaságotokról szól.
Rizikó
@Aki Én: Minősítgesd azokat, akikkel együtt homokoztál. Én nem tettem ilyet és elvárom, hogy te se tedd!
Rizikó
@verőce21: Megnézném, milyen felháborodás lenne, ha az Eu liberális aktivistáit, antifákat, csak a szavazásra ide települő, az innen kivándorolt kettős állampolgárokat korlátozná a kormány a szavazásban!
Aki Én
@Rizikó: ,, Bizonyítékot, ítéletet, ne padig hazug ellenzéki propagandát! "
,, Ítélet, tények, bizonyítékok. Csak ezekkel maradtál adós!"

Ezek szoktad hiányolni.
Hát nosza!
Rizikó
@Aki Én: Akkor hozd elő amiket kértem, vagy beszélgess azokkal, akik vevők a demagógiára!
fergeteg
Ezt a hülyét meg kell figyelni. Ritka egy példány.
Aki Én
@Rizikó: ,,Ha nem figyel a kormány, eladják egész Budapestet!"

???
Rizikó
@Aki Én: Vélemény. Nem hallottál még ilyet?
Aki Én
@Rizikó: Mint másé? Nem hallottál még olyat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.