A külügyminiszter korábban a Financial Times-nak nyilatkozott erről, most a CNN kérdésére azt válaszolta, hogy ebben a térségben megszokott, hogy keletről és nyugatról is megpróbálják befolyásolni az eseményeket.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Financial Times-nak nyilatkozott arról pár napja, hogy az Egyesült Államok arra készül, hogy beavatkozzon a 2022-es magyarországi parlamenti választásokba – írja a hvg.hu.

Rákérdezett a CNN, hogy mit értett Szijjártó azon, hogy az USA bele akar avatkozni a magyar választásokba

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter/videórészlet

A CNN most megkérdezte a külügyminisztert, hogy mire is gondolt pontosan ezen kijelentésével. Szijjártó az ATV stúdiójából válaszolta azt, hogy 

ebben a térségben megszokott, hogy keletről és nyugatról is megpróbálják befolyásolni az eseményeket.

A miniszter még arra is kitért, hogy a magyar kormány "jobboldali, konzervatív, keresztény kormányként" vitában áll az európai uniós liberális "fősodorral", és abban érdekelt, hogy az unió ne váljon "Európai Egyesült Államokká", hanem az erős nemzetállamok szövetsége legyen. 

A cikk szerint Szijjártó Péter még azt is megemlítette, hogy MAgyarországon 70 százalékos az átoltottság, ami szerinte még tovább fog emelkedni, de a legjobb az lenne, ha elérné akár a 100 százalékot is.

Forrás: hvg.hu, atv.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@rokker33: Bidennek Budapesten, illetve a Balatonnál volt a nászútja. Csak szólok, mielőtt megint hülyét csinálsz magadból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@rokker33: Bidennek Budapesten, illetve a Balatonnál volt a nászútja. Csak szólok, mielőtt megint hülyét csinálsz magadból.
Gazella
Finomits a 70%-on.. ennyi beoltott nincs.
Sámannus
Kizárólag az orosz oligarcháknak szabad a magyar belügyekbe beavatkozni. Még az sem baj, ha háromszáz milliárd megy pocsékba, és az sem ha a teszteket ki kell dobni a szemétbe, ami olyan cselekmény mint a vonat érkezésekor nem engedik le a sorompót. Ilyen volt a részeg bakter is Rideg Sándor regényében. Itt is részeg bakterek irányítják az országot, mert a járvány alatt nem végeznek kellő számú tesztelést, a lakosság nem is érzékeli emiatt a veszélyt, és a vírus észrevétlenül hatol be a szervezetbe, így a betegek későn jutnak megfelelő ellátáshoz
telegdilaci
@Horizont: Ezek jósolni is tudnak,vagy jövőbe látnak,aki itt csalni fog vagy befog avatkozni,a választásokba kizárólag a Fidesz senki másnak nem érdeke,nekik van a legtöbb veszítenivalójuk,azért szajkózzák már jó előre a beavatkozást,választási csalást,ők készülnek valamire! rettegnek hogy elveszítik a választást,így szokott ez lenni a tolvaj kiabál rendőrért,hogy meglopták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.