A szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk ünnepi beszédeket, közéleti megnyilvánulásokat, esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket – ennyit reagált a Népszava.hu-nak a polgári elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatalt (AH) felügyelő Belügyminisztérium.

Szivárogtatási botrány: a Belügyminisztérium szerint nincs itt semmi látnivaló

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Azért kerestük meg Pintér Sándor tárcáját, mert magyar titkosszolgálatok modern kori történetében először hangfelvétel szivárgott ki egy belső, szakmai rendezvényről. A megszólaló Kövér László házelnök, a hazai titkosszolgálati közösség egyik legbefolyásosabb szakpolitikusa volt, aki politikai iránymutatásnak beillő beszédet tartott 2020 februárjában az AH fennállásának a harmincadik évfordulóján rendezett ünnepségen, a titkosszolgálatok vezetői előtt.

A Direkt36 által közzétett hangfelvételen a házelnök – bár nem nevezi meg, hogy kire gondol –, jól dekódolhatóan az ellenzék állítólagos „önfeladó” nemzetfelfogását tartja a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyforrásnak, valamint azt hangsúlyozza: „a jogszabályok az intézmények rendkívül fontosak, de válsághelyzetben mindig az emberi jellem, értékrend és lojalitás bizonyul a legfontosabbnak.”

A minap a parlamentben is téma volt Kövér „iránymutatása”. Az ellenzék együttes erővel támadta a házelnököt, aki bár az ülést levezette, nem szólalt meg. Helyette fideszes politikusok reagáltak, akik szerint félreértették Kövér monológját és amúgy is egyetértenek vele. A beszéd időzítése mindenesetre sajátos: az eddig előkerült információk szerint ekkor már javában üzemelt Magyarországon a Pegasus nevű izraeli kémszoftver, amivel a kormányzat újságírókat, ellenzékieket vett célba. Itt érdemes felidézni Kósa Lajos, Fidesz alelnök esetét, amikor november elején egy összevont nemzetbiztonsági-honvédelmi bizottság zárt ülése után a sajtónak arról beszélt, a belügy vásárolt a Pegasusból. Később kiderült: a fideszes politikus nem mondott igazat, így az ügyészség erre hivatkozva ejtette a Kósával szembeni feljelentést.

A Népszava.hu megkérdezte Kövér László házelnököt, hogy kér-e párttársával szemben nemzetbiztonsági átvilágítást, de választ nem kaptak. A felvetés pedig annak fényében indokolt: a házelnök korábban az ellenzéki Demeter Mártával szemben ezt indítványozta egy hasonló ügyben. Demeter miután kikérte katonai repülések utaslistáját, megkérdezte Benkő Tibor honvédelmi minisztert arról, hogy miért szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát? Az ellenzéki képviselő is „hibázott”, mivel névazonosságról volt szó, egy magyar katona hozzátartozója utazott a gépen. Bár azóta a bíróság megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem sértett államtitkot a kérdésével, Kövér László házelnök kezdeményezésére az AH mégis átvilágította, majd megvonta Demeter nemzetbiztonsági minősítését, így a képviselőnőnek távoznia kellett a honvédelmi bizottságból

Forrás: Népszava.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Az lehet. A bolsi efftársaid nem értik a felháborodást, hiszen szerintük ez a bolsi tempó rendben van. Szerinted is, elmebeteg bolsi csicsák leghülyébbje?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Az efftársi szövegértelmezés még mindig "defektes"?
csak úgy....
@ómió: ezt pont egy durrdefektes efftárs kérdezi? :)
Aki Én
@ómió: Az lehet. A bolsi efftársaid nem értik a felháborodást, hiszen szerintük ez a bolsi tempó rendben van. Szerinted is, elmebeteg bolsi csicsák leghülyébbje?
Rizikó
Kövér nyilatkozata világos és egyértelmű. Ráadásul teljesen egyet lehet vele érteni!
Emmersson71
@Rizikó: Bizony..abszolút egybevág a Pegasus üggyel!
Rizikó
@Emmersson71: Nincs Pegasus ügy, csak az ellenzéki sajtóban megjelent vagdalkozások, találgatások és riogatás!
csak úgy....
@Rizikó: szóval szerinted a kósa pegazusból hazudós? :)
Eladott Ország
Hát szivárog Kövér László házelnök és bajszos közjogi méltatlanság rendesen, szó se róla. Mint a Direkt36 lesújtóan remek cikkéből kiderült, a parlament kvázi rögtönítélő bíróságaként funkcionáló, dicstelen fennállása óta rengeteg sötét összeesküvés-elméletet következmények nélkül terjesztő házelnök még tavaly február végén, zárt ajtók mögött tartott eligazítást titkosszolgálati vezetőknek azzal összefüggésben, hogy az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt. Pechére a hangfelvétel kiszivárgott és a Direkt36 tényfeltáró csoport birtokába került, ezért ma már nyilvános információ: Kövér László a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal jelenlegi és egykori vezetőinek jelezte, hogy ennek a veszélynek a kezelésében számít a munkájukra. Ahogy a Direkt36 kiemeli, megjegyzi, a történetben az a hírtétékű, hogy egy magas rangú közjogi méltóság a kormányzó párt egyik legbefolyásosabb politikusa a polgári nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek iránymutatást adva teszi világossá, hogy a „szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van” a legnagyobb bizodalma arra nézvést, hogy megvédik az országot az általa megfogalmazott veszélytől.
tudode
Tárgyilagosan!

Egy szónak is száz a vége!
.
Ezen a szinten aki nem tudja felfogni, hogy mit enged meg magának, az egyéb aljasságra is képes!
.
Jelen folyó vita során miért nem fordul az ellenzék bírósághoz, mivel ha minden igaz a házmester kimerítette a
közösség elleni úszítást, nevezetesen
.
---- Btk. 332. § Közösség elleni uszítás.
buntetojog.info/kulonos-resz/btk-332-%C2%A7-kozosseg-elleni-uszitas/
---------------------------
.
Amelyet az is alátámaszt, hogy
.
--- Kövér László "ÖSZÖDI" beszéde.(facebookon is fenn) Szerinte az ellenzék NEMZETBIZTONSÁGI KOCKÁZAT
www.youtube.com/watch?v=QxPEcl1dI70&t=71s
----------------------
.
Ennyi!
ómió
@csak úgy...: Most már azt is másra hazudnád, hogy Kövér szövegét se vagytok képesek megérteni? Talán a bolsi génetek teszi!?
ómió
@Aki Én: Ilyen heveny módon szokott mostanság rád törni az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája, vagy csak agy hiányában voltál képtelen megérteni, amit Kövér mondott? Agydonorod meg még kilátásban sincs? De a mai Internacionálé-kvótádat, bolsiék fajkreténje, legalább elénekelted már?
Aki Én
@Rizikó: 11:11 Akkor mit és miért titkosítottak 50 évre?
Nem akarom elhinni, hogy ennyire buták vagytok...
Aki Én
@Rizikó: Nem, nem lehet egyetérteni Kövér nyilatkozatával egy valódi demokráciában. Ilyet egész egyszerűen nem tehet.
Ezt akkor értenéd, ha ellenzéki mondott volna hasonlót.
Clavigo
@ómió: Szerintem,,bunkó vagy Bugsy...
csak úgy....
@ómió: ez a "másra hazudozás" egy fideszes,jól bevált bolsi-náci technika! :)
lampa laz
A városháza szivárogtatásra bezzeg egyből ugrott a rendőrség. Erre már tényleg nincsenek szavak.
csak úgy....
@Emmersson71: döfjem le? még egy gyesznót sem!
csak úgy....
@lampa laz: amit szabad jupiternek ...,fideszéknél ez így müködik!
Rizikó
@Aki Én: Nem. Azon rugózol, hogy mennyi időre titkosítanak ügyeket? Kérdezd meg a Kennedy gyilkosságot vizsgáló csoportot, ha ennyire kíváncsi vagy! Mondanak majd néhány okot!
csak úgy....
@Rizikó: az UFO kat is titkosították azok a csúnya amyik! :) nem is értem,hogy miért nem a lincoln merénylettel kezdted!? a friss kínai,ruszki titkok egy jó kipcsakot nem is érdekelnek..,no meg a fidesz titkai!-tán még nem is bírnál aludni! :)
te föállásban butuska?
Aki Én
@Rizikó: Azért veled sem egyszerű a párbeszéd.

,,Nincs Pegasus ügy, csak az ellenzéki sajtóban megjelent vagdalkozások, találgatások és riogatás!"

Én rugózom? Te állítod, hogy nincs ügy, csak kitaláció.
Na, mégegyszer. Akkor mit titkosítottak?
Van itt Kenedy meg minden, de válasz nincs megint.
hihetetlen ez az ostobaság, komolyan.
kissé felnőttem
@Rizikó: 100 ra ha jól emlékezem épp most 23- án volt 58 ami eltelt belőle HANS HABE irt róla halál texasban 1964 ben adták ki.
kereső
Tényleg nincs itt semmi látnivaló, hiszen minden a magyar törvények szerint történik Pegasus ügyben. Az egy más kérdés, hogy a magyar illetékesek a szoftvert nem úgy használják, mint azt a gyártó és felhasználást engedélyező Izrael állam eredetileg meghatározta: azaz terrorelháritásra, és bűnszövetkezetek felderitésére..
Ezek után miért meglepő, hogy a magyar országgyűlés elnöke" felhivás keringőre" gyakorlatilag utasitja a szolgálatokat a magyar ellenzék megfigyelésére, majd szövetkezve az orosz kgb utóddal "ügyeket" kreálnak az ellenzékiek ellen.
Tényleg nincs itt semmi látnivaló, hacsak az nem, hogy a külső ellenség után orbánék megkezdték a "belső ellenség" elleni támadást. Szintet léptek...
Gondolom Pintérék azóta ezerrel keresik, hogy az "ünnepi beszéd" hogyan és kitől szivárgott ki.
kissé felnőttem
hát a 332 § pontjait simán betakarj , De polt ebben sem lát foltot, majd tán a nagy feljelentős TÉNYÍ meglépi. csak még olvasataiban nem jár itt.
kissé felnőttem
@Rizikó: ugye az egyet nem értés is szabad vélemény még ma? mert amit kövér el vagy csak mondott hát értelmezni csak egyféle képen lehet, alázza a népet annak egy csoportját hát ezek radikális szavak éppen tőle? ilyen ember ne ítélkezzen vagy jobb helyeken lemond nem várja meg hogy lemondatják Ha ott maradhat akkor minden elvet át és felülirnak? Jellemző . én végig olvastam a beszédét.
AZ első mondatokat viszont tökéletesen kell értelmezni A BM - nek nem dolga kötelessége " ünnepi szövegek értelmezése " ez igy igaz.Feleljen aki kimondta az pedig a házmester
justhpeter
Nem tudom eldönteni melyik a helyes: mossák a Kövér szart vagy mossák a szar Kövért ?
Rizikó
@kissé felnőttem: Az ellenzék nemzetbiztonsági kockázat. El is mondta Kövér, hogy miért. Egyetértek vele! A huhogás, ricsaj keltés pedig nem zavar.
Rizikó
@kissé felnőttem: Azt hiszem, a Született gyilkosokat olvastam csak.
Rizikó
@kissé felnőttem: Azt titkosították, hogy vettek e belőle. Milyen ügy lenne? Pár vádaskodó újságíró bármiféle bizonyíték nélkül? Nevetséges.
Sámannus
@Rizikó: Lófaszt az oligarchák azok Mind!
Rizikó
@Sámannus: Ellenzék nemzetbiztonsági kockázat. Ennyi.
kissé felnőttem
@Rizikó: konkrétan miért ??? és amikor a szavazás volt utána az ellenzéket miért haza árulózták valamelyik bátor senkiházi elkezdte és joga hozzá ??? ha van akkor a demokráciánk egy nagy magyar szar mert pártkönyves valaki ?azt dugja fel de a másikat emberi mivoltába nincs jogalapja csak jellemtelen
ómió
@Clavigo: A hozzád hasonló elmebetegek így szoktak "snúzolni"?
ómió
@csak úgy...: Nem! Ez a tetübolsi gyakorlatotok!
Clavigo
@ómió: " smúzolás ",,,,,,smúzolni,,,,stb. így kell írni,,...de te olyan buta vagy,,mint egy elefántsegg. .. A szó jelentését inkább nem kérdezem meg tőled... Nagyon buta vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.