Néhány napja Nagy István agrárminiszter a Facebook-oldalán lendületből nekiment Bige Lászlónak, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosának. Bige most hosszú közleményben reagált minderre.

Bige László kőkeményen kiosztotta az agrárminisztert: "Nézzen rá a naptárra, mert 2021-et írunk és nem 1950-et"

MTI Fotó: Balázs Attila

A levél az MTI-hez eljuttatott közleményként teljes terjedelmében itt olvasható!

Bige László komoly felütéssel kezdi a levelét: 

"Az Ön és társai megtévesztő kommunikációjára alapozva kijelenthetem, hogy a termelők, akik nem vették, vagy veszik meg a műtrágyájukat belföldről vagy importból, legkésőbb december elején nagyon rosszul fognak járni. Elsősorban azért, mert lényegesen drágábban fognak hozzájutni. Másodsorban: nem biztos, hogy lesz elegendő. Nyilván ezt Ön nem érti és az elvtársai, akik ezen ügyhöz még hozzászóltak, sem érthetik, mert soha nem dolgoztak olyan helyen, ahol értéket állítanak erő. Arra vannak szakosodva, hogy elköltsék az adófizetők pénzét.

Ajánlom figyelmébe az alábbi tényeket:

- Európában nincs elegendő földgáz

- A hideg napok decemberre, januárra, februárra várhatóak

- Attól függ a gazdáknak a műtrágya ára, hogy mennyire lesz hideg és mennyi ideig. Ezt sajnos még Ön sem tudja befolyásolni. Ha lekötötték volna a termelők a műtrágyát korábban, akkor biztosítva lenne az ára is Európában

- Az első hideg napok megjelenésével a gáz ára várhatóan 20-60 százalékot fog emelkedni

- 10-20 százalékos volatilitás a gáz árában minden nap benne van, ma is"

Ezek után így folytatja:  

"Ön bátorkodott engem megbélyegezni kommunista vörösbárónak. Mielőtt ezt tette, utána kellett volna, hogy nézzen, hogy én nem voltam úttörő, nem voltam KISZ tag, és nem voltam soha egyetlen pártnak tagja, Önnel szemben. És soha egyetlen hatalomnál sem álltam sorba, hogy nyelvemmel tisztogassam a hátsó felét.”

Majd így zárja sorait Bige László: 

- Nem ért egyet a lopással, és a protekcionista gazdaság politikával

- Nem ért egyet azzal, hogy Magyarországot nem iparosították újra

- Nem ért egyet azzal, hogy azt mondják, hogy a magyar autóipar jól teljesít, mert a magyar autóipart Audinak, Mercedesnek és Suzukinak hívják, ahol “mi csak napszámosok vagyunk”

- Nem ért egyet azzal, hogy “mindenkinek van munkája, igaz Ausztriában, Németországban és Angliában, viszont ezeknek az embereknek a túlnyomó többsége itthon szeretne dolgozni.”

Ezek után a hosszú levelét így zárja:

„Ön beleállt abba a sorba, ahol megpróbálnak minket tönkretenni. Pedig kellene, hogy tudja, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan magyar vállalat, amely 2010-ig 130 millió euró és 2010 után 450 millió euró értékű beruházásokat hajtottunk végre a saját finanszírozásunkból (kötvény kibocsátás révén), és nem a magyar vagy európai uniós adófizetők pénzéből.”

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mivel az agrárminiszterhez tartozik a lótenyésztés is, így roppant stílszerűvé vált a mondás, miszerint a mi szerencsétlen miniszterünk ezúttal Is :. " Házhoz ment a ló[email protected]ért.""
És ez nemcsak az ő profilja. Ezt a teljes Fidesz naponta és egyre profibb módon csinálja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@magyar1: A KISZ tagság már nem volt kötelező! Igazodni akartál, mint sokan mások...
csipetke
Ebből is lejön,hogy orbán félhülyéket kukázott össze,és nevezett ki fontos posztokra,akik szinte naponta kiröhögtetik magukat,és a párjukat a debil nyilatkozataikkal. Ez az agrár-izéé se nézett utána semminek, hanem nyilatkozott. Bige igazi frappáns választ adott.Értem én,hogy a rezsimnek/orbánnak nem tetszik,hogy valaki munkával,ésszel,és némi ügyeskedéssel gazdagodott meg. Az szinte biztos,hogy valamelyik fidesznyák szemet vetett erre a cégre,és mindent IS megtesznek,hogy Bigét ellehetetlenítsék. Már évek óta izélgetik,de még mindig nem találtak ellene semmit. De nem adják fel. Olyanok ezek,mint a pitbull,ráharaptak az áldozatra,és szájzárat kaptak
durbincs
@RonaGyuri: csak Mert maga volt barnainges fasiszta náci ? aki most is szárnyasbetéteken gyakorolja a karlendítést ?
durbincs
@csipetke: ja majd ha Birság többszörösét lefoglalják a kománál ? akkor már nem lesz ekkora arca ?
Benedek
Szerettem volna megosztani, de nem sikerül. Segítene valaki??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.