Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit, akiket egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.

23 év után elfogták a budapesti kettősgyilkosság tetteseit – videóFotó: PoliceHungary/YouTube

A nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit.

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján

október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Forrás: MTI
Fotó: PoliceHungary/YouTube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
23 évig bujkáltak? Szarügy...akkor most következik a szopás...

Ha jó az ügyvédjük, nemsokára kisétálnak a friss levegőre...mert az a bizonyos időmúlás miatt felejtős az ügy..senki nem fog emlékezni semmire.
134.bátor
Helyesebben: Nèmetországban fogták el őket...
Bástya Béla Elvtárs
@jesz: Kivéve ujjlenyomat-egyezés, DNS-minta... esetén...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.