A kormányoldal nincs rászorulva arra, hogy ellenzéki politikusok ellen az állami titkosszolgálatokat vesse be kompromittáló információk gyűjtésére. A HVG360 Telex által idézett fizetős cikkében azt írja: tud olyan, ma már a magánnyomozói piacon tevékenykedő egykori titkosszolgákról, akik fideszes körökből az előválasztáson győztes politikusok feltérképezésére kaptak megbízást.

Volt titkosszolgálati tisztekkel figyeltetik az ellenzéki politikusokat

Fotó: pixabay.com

Ilyenkor a célszemélyről a tudta nélkül készül egy úgynevezett operatív környezettanulmány. A magánnyomozók úgy szereznek információt az illető környezetétől, hogy az adatszolgáltatóknak fogalmuk sincs arról, miben segédkeznek.

A célszemély megfigyelése is törvényes, ha azt közterületen vagy nyilvános helyen végzik, és a tevékenységet ott is dokumentálják. Jakab Pétert, a Jobbik elnökét nemrég azzal támadta a kormánysajtó, hogy egy budai lakásban találkozik kabinetfőnökével, Molnár Enikővel.

Egy magánnyomozó által készített kész jelentés ára 1-1,5 millió forint között mozog. A HVG360-nak név nélkül nyilatkozó magánnyomozó azt mondta: az ilyen típusú munkát ő is közvetítő útján szerzi, akik szintén volt titkosszolgák. A nyomozók 2010 előtt a baloldalról is kaptak ilyen munkákat, de ezek a megbízások megszűntek. Az egyik forrás szerint azért, mert ezt ma már csak a Fidesz tudja megfizetni.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ha az elmúlt évek bolsi tempóját vesszük alapul, akkor ez nem is lehet kérdéses.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe vezetői a piszkos munkákat rendszeresen kiadják és nyilvánvalóan közpénzből fizetik.
csak úgy....
hurrá! fideszéknek már gestapojuk is van..
kereső
Polipszerűen működő árnyék-titkosszolgálatnak minősítette Szilvásy György az UD Zrt. (UD) lehallgatásáról tartott beszámoló után a céget, amely a titkosszolgálatot felügyelő miniszter szerint nemcsak saját szakállára dolgozott, hanem rendszeres és folyamatos kapcsolatban állt ellenzéki politikusokkal.

Szilvásy szerint a cégvezetés bizonyíthatóan feladatokat kapott Demeter Ervin és Kövér László egykori fideszes titokminiszterektől. A miniszter azt állította, hogy vannak bizonyítékai arra, hogy a két ellenzéki politikus fontos személyekről szóló információszerzésekre is igénybe vette a botrány középpontjába került cég szolgálatait.

A miniszter szerint az UD Zrt. képes volt rendőrségi, adóhatósági és egyéb gazdasági adatok beszerzésére, valamint az államtitok körébe tartozó információk megismerésére is. A cég készített komplett környezettanulmányokat is a megfigyelt személyekről. Szilvásy azt állította, hogy a sajtóban már megszellőztetett személyi körről nincs információja, annak kiderítésére, hogy az UD Zrt. valójában kiket követett figyelemmel, a nyomozati eljárás feladata lesz. Annyit azonban elismert, hogy Bajnai Gordon gazdasági miniszter „megfigyelésére is sor került”.
kereső
Még mindig 2008!!!
"A testület ülésén a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt. A zárt üléssel párhuzamosan sajtótájékoztatót tartott Demeter Ervin, aki lényegében elismerte, hogy telefonon többször beszélt az UD Zrt. tulajdonosával, Horváth Józseffel, az NBH egykori műveleti igazgató-helyettesével.

Az ellenzéki politikus - aki korábban a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter volt - ugyanakkor hangsúlyozta: nincs takargatni valója, ezért adott esetben hozzájárul minden telefonbeszélgetés teljes közléséhez, amit az UD bármely alkalmazottjával folytatott.

Demeter Ervin elmondta, azért nem vesznek részt a testület ülésén, mert szerintük csak az fog kiderülni, hogy Szilvásy György és a kormánypárti képviselők a Fidesszel akarják összefüggésbe hozni a megfigyelési ügyet. Az ellenzéki politikus szerint ennek azaz oka, hogy el akarják terelni a figyelmet a kormány problémáiról."
Nyírfa
Szerintem nem lehet törvényes a nyílt utcán történő megfigyelés sem. Kíváncsi lennék, miként kommentálná a fidesz-sajtó, ha Orbán Viktort drónnal figyelném meg, amikor éppen az egyik maffiózó kocsijából száll át a másikéba. Hadházyt is elhajtják mindenhonnan, amikor dokumentálni akarja a stikliket.
Eladott Ország
A nagy testvér figyel téged! A bűnöző román cigány geci, még az ázsiai diktátorokon is túl tesz!
2.bp.blogspot.com/-gBbqgucL_O0/TwM6we0c3fI/AAAAAAAABB0/wX6HUANY42c/s1600/orban-le-monde-nagy.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.