Orbán Viktor, Matteo Salvini és több más, az Európai Néppártról bőven jobbra tolódott politikus már egy ideje tárgyal arról, hogy új politikai csoportot hoznak létre az Európai Parlamentben.

Hivatalosan is bejelentik: szélsőjobbos frakcióhoz csatlakozik a Fidesz?

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A 444.hu forrásai viszont úgy tudják, hogy a megállapodás megszületett, szombaton pedig be is jelentik az új szélsőjobboldali frakció megalakulását Varsóban.

A hírt Szymon Hołownia, a 2020-as lengyel elnökválasztás egyik indulója is kitweetelte.

A Fidesz és a PiS az új frakcióban olyan pártokhoz csatlakozik, mint a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Jó hír, mert ezek mindig gyorsan megbuknak. Tulajdonképpen az egész csoport bukottakból áll össze. Az európai ember nem szereti a szélsőségeseket.
Erőszakosak, egysíkúak, hazudnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Jó hír, mert ezek mindig gyorsan megbuknak. Tulajdonképpen az egész csoport bukottakból áll össze. Az európai ember nem szereti a szélsőségeseket.
Erőszakosak, egysíkúak, hazudnak.
Nessy
Similis, simile gaudet! Magyarra fordítva: Simlis a simlishez tartozik!
nezelodo
Rermélem ez lesz az életútja megkoronázása, és az utolsó politikai stációja az ifjúkommunista, liberális, polgári, keresztény, illiberális utak bejárása után.
Nyírfa
1945. után Magyarországnak ismét fasiszta kormánya van. Fasiszta állam nem lehet az EU tagja. Csak a választásokig várnak.
penege
Az Európai Néppárt baloldali tömörülés, attól jobbra lévők nagyon messze vannak a szélsőjobbtól.
kereső
Ők lesznek a "konzervativok"? Varga Judit azokat hiányolja az Unióban.
Ki lesz a "kakas" a szemétdombon?
Namely
Tehát foglaljuk össze:
1. Aki nem azt mondja, ami a nyugati lobbi érdeke, az "szélsőjobb".
2. Aki a vegyes egyveleg láttán felteszi a kérdést, hogy "ugyan kérem, mi a Néppárt értéke?", az náci, és repül.
3. De persze csak a választások után, mert azért a Néppárt nem szólt rá a Fideszre, hogy ne kampányoljon értük.

@Aki Én: "Jó hír, mert ezek mindig gyorsan megbuknak."
1945-ig mindig ilyen emberek vezették az európai országokat.
"Tulajdonképpen az egész csoport bukottakból áll össze."
Tényleg? Nem mondod! A Fidesz hatalmon van, a többinek pedig szilárd szavazóbázisa hosszú évek óta.
"Az európai ember nem szereti a szélsőségeseket."
Hogy mi a "szélsőséges", mindig az idő dönti el, ahogyan azt is, hogy mit "szeret" az ember. Ja, ha már itt tartunk: mikor volt népszavazás a kényes kérdésekről Európában? :) soha, ha pedig volt (pl ír népszavazás a Lisszaboni Szerződésről, azt szépen nem vették figyelembe.
"Erőszakosak, egysíkúak, hazudnak. "
De mégsem ők erőszakolták a kölni nőket, és mégsem ők jönnek, hogy "2000 január elsején születtem Aleppóban", vagy éppen gyújtják fel a várost, mint a politikusok által soha el nem ítélt, említett Antifa.
kereső
@Horizont: Popper Péter 2005
"Bizalommal és várakozással fogadtam a rendszerváltás magyar módját, reméltem, hogy az akkori, bosszúért lihegő MDF helyett a rokonszenves Fidesz befolyásolja majd a hatalmat, igen, a fiatalok… És évről évre jobban megharagudtam rájuk. Mert kiárusították fiatalságukat, tisztaságukat, hitelességüket. Kiderült, hogy csak választásoktól választásokig terjed a látóterük, soha nem lesz belőlük a szó churchilli értelmében államférfi, csak politikai sakálok csoportja.

Valaki egyszer figyelmeztetett: Vigyázz! Ezek bűnözők! Nem hittem el. Ma már tudom. S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever…”.
kereső
@kereső: "Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever…" Ámen!
Béla333
Ez után majd újra kezdődik: besöndörögnek a liberális frakcióba, majd a néppártba, stb, stb... és a kerék forog tovább!
Csak dolgozni ne kelljen...
Yoda69
Ezekután orbanek le se tagadhatják hogy neonáci fasiszta part.
Remélem a fideSS szavazok elgondolkodnak rajta, hogy kire adjak a voksukat jövőre.
Mar láttuk hogy a fasizmus hova vezet.
Aki Én
@Namely: Miért érzel késztetést, hogy ennyi demagóg féligazságot összehordjál, sok-sok idézettel?

Ez a csúcs:

,,De mégsem ők erőszakolták a kölni nőket, és mégsem ők jönnek, hogy "2000 január elsején születtem Aleppóban", vagy éppen gyújtják fel a várost, mint a politikusok által soha el nem ítélt, említett Antifa."
Nyírfa
@kereső: 12.37

Csak mint az unokája eldobott pelenkája. A lánya kijelölte az utat.
Namely
@Aki Én: Mert azt várom, hogy ezekre a teljes igazságokra legalább egyszer érdemben válaszol valamelyik hozzád hasonló, akik amikor a mainstream valamit mond, azzal rögtön azonosulnak, annak átdolgozása, átgondolása nélkül.
Ez hiú reménynek tűnhet.
Olyan vagyok, mint Schiffer. Ebben a közegben általában falra hányt borsó, de ha 1-2 olyan embert talál meg a kommentem, aki elgondolkodik, már megérte.
K-2SO
Pár évvel ezelőtt csak viccből írtam le, hogy a sok irányváltás után lesz még a Fidesz nemzetiszocialista is. Lehet, hogy nem így fogják hívni, de a náci/fasiszta irányultág ezek után már tagadhatatlan.

A 444 frissítése szerint mégsem fog összejönni, de ha össze is jönne, nem fog jól működni, mert túl sok erős személyiség lenne benne, és ahogy a mondás is tartja két vagy több dudás egy csárdában...
tudode
Úgy legyen ötötsöm, ami rámférne, hogy az EP szélsőjobb frakció vezetője szándékozik lenni az EU nevelhetetlen örök gyermeke:
.
---- Megalakul Salvini, Kaczinsky és Orbán új szélsőjobboldali európai frakciója
www.youtube.com/watch?v=RVOvGyGYc-Y&t=11s
---------------
.
Lakva ismersik meg koldus, és király!
Emmersson71
Na, végül csak felteszik a karszalagot? Nem mintha nem tudtuk volna eddig is, mifélék!
Aki Én
@Namely: Kicsit (nem kicsit) öntelt komment. Arra nem gondoltál, hogy esetleg nincs igazad, vagy minimum nem az a téma, amit feszegetsz?
Megint azt feszegeted reménytelenül, hogy milyen a társadalom. Lehet, de felesleges. Ez van.
Azt kéne már megértenetek végre, és komolyan venni, hogy ezeknek a szélsőségeseknek, főleg orbánnak nincs egy igaz szava sem. Beteges hazudozó, manipulátor.
Az Eu fennállása óta sorra buknak az erősödő szélsőjobbos személyek, csoportok, pártok. De addig is csak hazugságaik, gyűlöletkeltésük tartja őket életben. Mi az eu-s átlag alatt vagyunk, ezért nekünk kicsit tovább tart megszabadulni a gonosztól.
Semmi nem tart örökké.
human
Csak széljobber lett Orbánból, pedig volt mikor az ellenzékre próbálták ezt ráhúzni.
kereső
A társaságból kettőnek már bizonyitottan enyves a keze- orbáné, és Le Pené.
Klubtag
Előbb-utóbb egymásra talál és összebútoroz, ami összetartozik...aki figyelmesen elolvasta és a maga számára értelmezte anno az orbán-szájer-féle alaptörvényt, az már gyaníthatta, hogy ez lesz a fő csapásirány - az a sok nyálas népnemzeti meg kereszténykedő hablaty brrrrrrrr...a kilenc módosítás sem segített ezen...Már oktatják Kövér technikai iránymutatása alapján a rendvédelmi(?) szerveket, hogy hogyan kell egy ilyen kormányzati attitűd mellett az ellenzékkel bánni...
Klubtag
@Klubtag: ...és még van épeszű(?) ember, aki demokráciának meri nevezni Orbán rendszerét?
kereső
@penege: Na persze!. A CDU és a CSU kimondottan baloldali pártok- Ők a két legnagyobb párt a Néppártban. Tájékozódhatnál is.
justhpeter
Kivárom a szombati bejelentést, mert az ha megtörténik valóban útelágazás lesz sok-sok értlemben.
Eredetileg Orbán csak közép-Európa feje szeretett volna lenni - még akkor is, amikor már a fej hiányzott -, hiszen ezért kellett a V!-t összegründolni. Ám a V4 számára paravánná vált abban a folyamatban amikor Szlovákia csatlakozott az euroövezethez és nem bukott bele. A V4 tagjai számára is kinyílt egy másik út és abból egy ezt választotta.
Orbán és a fideSS-kdnp számára Európában sikertelen volt a másik elágazásnál az út megválasztása, melynek során a politikai vezető szerepet betöltő Néppárt megvált tőlük, távolabb kerültek a döntési központtól és a befolyások még ennél a távolságnál is nagyobb mértékben csökkent.
A következő útelágazáshoz a néppárti szakítás után érkeztek. Bár látszólag a képviselőcsoport kettévált, hiszen a kdnp tüntetőleg a Néppártban maradt, de akkorra már nyilvánosan is megkérdőjeleződött a fideSS-kdnp keresztény és demokrata mivolta.
Ekkor Orbán választott: nem a kivárás mellett döntött, nem az európai emberei egyéni teljesítményében bízott, hanem ismét az egója és a nacionalizmusa alapján lépett, mégpedig a szélsőjobb irányába.
Hogy rossz utat választott vagy sem azt majd eldönti az idő, de ahogy a többi útválasztása ez is felvett néhány kérdést.
Úgymint:
- a V4-nek politikailag lőttek, hiszen két tag szembefordult a fősodorral
- kérdésessé vált a következő szociáldemokrata-liberális-zöld német kormány politikai támogatása, hiszen Orbán az AfD-vel összebútorozi
- a belpolitikában kérdésessé válik, hogy a ténylegesen meglévő szavazótábora mely hányada követi az új úton

Utoljára maradjon egy vicces felvetés: a Néppártban baradó magyar (ál)kereszténydemokraták az Unióban Orbánék ellen vagy kiszavazva Orbánék mellett fognak-e szavazni.

Egy dolog biztos, az Orbán kondát a korábbi keresztény-demokrata jelző helyett nyugodtan lehet nácizni, hiszen a döntéssel világossá vált, hogy nem kereztények és nem demokraták.
Klubtag
Viszont ez az összeállás arra jó, hogy a trianoni döntéshozók politikai örököseinek még véletlenül se legyen lelkiismeret-furdalása.
Aki Én
Oktatni való videó!

Beleszédültünk, amikor végignéztük, hányszor váltott irányt Orbán
www.youtube.com/watch?v=roch3_SatNE
CsipkeRózsa
@kereső: 12:36

Popper Péter megállapítása 2005-ben igaz volt, azóta Orbán sokkal mélyebbre süllyedt.
verőce21
Nem jelentik be, mert a lengyelek még ingadoznak, mint a középparaszt...,

De az új tisztességes européer pártoknak, országoknak nyilván az a célja, hogy jelentékeny ügyekben blokkolhassák a minősített többségű beterjesztéseket, ha már lassan kihúzzák alóluk a szőnyeget -, a korábbi minden országnak vétójoga van sztori tervezett kivezetésével...

Egyelőre inimum-programjuk lesz. Amiben mindenki meg tud egyezni...
csak úgy....
"Azért a kibékíthetetlen ellentétek megmaradnak."

"Az olaszoknál sok a migráns, Salvini kötelezően szétosztaná őket az EU-n belül, és szorgalmaz erre valamiféle kötelező automatizmust. Magyar és lengyel félnek nem pálya. A magyarok és olaszok oroszbarátok, a franciák és lengyelek oroszellenesek. A franciáknak - mint az EU egyik legjelentősebb gazdaságának - nem tetszik hogy az agrártámogatásoknál ők ráfizetnek a keleti végek támogatására, meg hogy úgy eleve ráfizetnek a támogatásokra így az egész sztorit átszabnák, főleg az agráriumra vonatkozó részeket (magyarnak-lengyelnek nem pálya). A franciák már csak a forradalmi örökségük okán sem hívei annak a klerikálfasizmusnak amit a másik három, de leginkább a magyar-lengyel páros tol. Franciák integrációpártiak, hiába jobboldali a csapat akkor is gátat szabnának a különutasoknak (magyar-lengyel vonalon nem pálya). Az olaszok szintén nehezményezik azt hogy keletre ömlik az ajándékpénz, miközben ők szenvednek, ezért átírnák ennek felhasználási szabályait és az elosztás mértékét (magyar-lengyel vonalon nem pálya), ugyanakkor lazítanák a saját adósságkezelésükre vonatkozó szabályrendszert (ez meg a franciáknak nem pálya)."
verőce21
Viszont a többieket is arra kényszerítik, hogy jobban összezárjanak. Az EU sem fogja megúszni a kenyértörést a mindenféle exitekkel meg leszámolásokkal együtt, ha előre akar lépni...
Nyírfa
@csak úgy...: Ennyi ellentét már kezelhetetlen.
csak úgy....
@Nyírfa: a másik probléma,hogy orbán rögvest kiverné a hisztit ha nem ö lehetne a góré! ezek egymást fogják fölzabálni.
Nyírfa
@csak úgy...: Ott is áskálódna, kijátszani őket egymás ellen. Úgy megutálnák, hogy élvezettel kicsinálnák. Hát, csak rajta!
Namely
@Aki Én: "Kicsit (nem kicsit) öntelt komment. Arra nem gondoltál, hogy esetleg nincs igazad, vagy minimum nem az a téma, amit feszegetsz?"
De, gondoltam rá.
"Megint azt feszegeted reménytelenül, hogy milyen a társadalom. Lehet, de felesleges. Ez van."
:D
Lehet úgy is hozzáállni, de az igazság az, hogy a társadalmat elfelejti megkérdezni a mainstream (és te is), hogy mit akar. Ezzel szemben inkább egy elefántcsonttoronyban kitalálnak olyan blablákat, mint a "nyitott, befogadó, színes társadalom" és aki ezzel nem ért egyet, az megkapja a bélyeget: náci, szélsőséges, idegengyűlölő, anit-xyz, meg stb.
"Azt kéne már megértenetek végre, és komolyan venni, hogy ezeknek a szélsőségeseknek, főleg orbánnak nincs egy igaz szava sem. Beteges hazudozó, manipulátor."
Először is definiáld kérlek, hogy mi az a "szélsőséges" és Orbán, aki egyfolytában zsidó segget nyal, mitől lenne az.
"Az Eu fennállása óta sorra buknak az erősödő szélsőjobbos személyek, csoportok, pártok. De addig is csak hazugságaik, gyűlöletkeltésük tartja őket életben. Mi az eu-s átlag alatt vagyunk, ezért nekünk kicsit tovább tart megszabadulni a gonosztól."
Csakhogy a fenti pártok nem szélsőjobbosok, csak a média süti rájuk ezt a bélyeget, hogy a magadfajtákat ezzel azonnali bégetésre késztesse.
"Semmi nem tart örökké. "
Ahogyan az EU sem. Az ilyen képződmények mindig összeomlottak, mint a Szovjetunió.
Namely
@Aki Én: " Mi az eu-s átlag alatt vagyunk, ezért nekünk kicsit tovább tart megszabadulni a gonosztól."
Ez az eposzi jelző is jól mutatja, hogy nem az a szélsőséges, akit üldözöl, hanem te magad vagy az. Csak végletekben vagy képes gondolkodni. Akivel nem értesz egyet, az már maga a "gonosz".
:D
Namely
@Aki Én: bocs a harmadik kommentért, de valami még lemaradt: és így gondolkodik a mainstream is. Ők maguk a szélsőségesek. Ha szélsőségeseket akarsz látni, akkor irány a BBC, CNN, ATV, Telex, stb.
A kuruc.info egy leánynevelde mellettük.
division
@K-2SO: Pár évvel ezelőtt? Most írtál december 1. - én először:-) Vagy csak már megint egy új név, lehet a 100. az oldalon, és csak egy ember?:-))
Istenakinincsen
A fidesz már nem az a fidesz ami az első Orbán kormányban volt.Akkoriban olyan volt mint a messiás,de nem tartott sokáig mert gyorsan megérezték a vér szagát és vérszemet kaptak.:)A hatalom és a pénz fontosabb lett mint az eszme amit elhitettek.
Fidesz ma:megöregedett demokráciaellenes(egykori kisz és párt tagok)szövetsége az álkeresztény nemdemokrata néppárttal(akik nagyon távol állnak a néptől,de ahhoz elég közel hogy hülyitsék őket)
Sámannus
Ideje lesz kibaxszni őket a szemétdombra.
Rockxy
aki a szarházi globalista tetvek seggét nyalja, az hazaáruló.
és mindegy hogy merre "tolódott".
tele van velük a parlament.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.