Miután az újságírók elkezdtek kutakodni utána, Kövér László hivatala gyorsan kitette a netre a házelnök elhíresült, titkosszolgák előtt elmondott beszédét, ám a szöveggel nem volt minden rendben, az írott és az elhangzott változat több ponton eltért.

Hirtelen megjelent Kövér botrányos beszéde az interneten, de korántsem azonos az elhangzottal

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Országgyűlés sajtóirodája a hvg.hu-nak elismerte, hogy Kövér László felolvasás közben változtatott a beszéden, ami hozzájuk nem jutott el. Kérdéseik beérkezése után aztán gyorsan ki is került a pontosított változat. Illetve: egy pontosabb változat.

Mint emlékezetes, komoly botrányt okozott Kövér László beszéde, amelyet a Direkt36 szellőztetett meg a múlt hét szombaton, és amelyet a házelnök még tavaly februárban mondott el titkosszolgálati vezetőknek az Alkotmányvédelmi Hivatal központjában. A kiszivárgott felvételnek lehet olyan olvasata, hogy Kövér szerint az ellenzék nemzetbiztonsági veszélyt jelent az ország számára, és ennek a „kockázatnak” a kezelésében számít a titkosszolgálatokra.

Miután a Direkt36 kérdéseket tett fel a beszédről Kövér hivatalának, a beszéd szövege hirtelen megjelent Bayer Zsolt blogján, a Mandineren, és visszadátumozva felkerült az Országgyűlés elnökének hivatalos honlapjára is. Ezzel azonban még nem értek véget a furcsaságok.

Nem sokkal a szöveg publikálása után vette észre a hvg.hu, hogy a házelnök honlapján és más oldalakon sebtében közölt szöveg messze nem azonos azzal, ami valóban elhangzott.

A különbözőségek miatt megkeresték az Országgyűlés sajtóirodáját, hogy magyarázzák meg, mi okozza az eltéréseket. Itt jött a következő meglepetés. Válaszukban nem tagadták, hogy különbözött az írott és az elhangzott beszéd, melynek a magyarázat szerint az volt az oka, hogy a házelnök a beszédjén

"a felolvasás során néhány, az érdemi részt nem érintő ponton változtatott".

Ezután a leírt szöveg ugyan továbbra sem azonos szóról szóra az elhangzott beszéddel, de már sokkal inkább közelít hozzá.

A beszédet követően egyébként az ellenzéki pártok lemondásra szólították fel Kövér Lászlót, majd kedden azt is közölték, hogy feljelentést tesznek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament hétfői ülésén azonban azt mondta, hogy Kövér László kiváló beszédének minden szavával egyetért.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Most komolyan, nézzétek már meg azt a fejet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Próbálják hazugsággal eltüntetni a mocskosságot!
Csak önmagukat adják!
Aljas, gerinctelen mocskos hazaárulók!
RonaGyuri
a klasszikus Széchenyi mondaton túl Köteles Laca az egyik legnagyobb szényenünk! =))
Eladott Ország
"Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna." Kövér Lászlótól származik ez a mondás, még valamikor a kilencvenes évek elején mondta mindezt a fidesz szigorú tekintetű, bajuszos megmondó embere. Kövér és társai akkor még azt gondolták magukról, hogy liberálisok és ateisták. Változik a világ. "A gyermek nem felelhet az apa tetteiért, bár meggondolandó, hogy nem Kövér-apukát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét. Aki azután számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, mert ott már nem volt érvényes a kitüntetés hatása. "Két alkalommal évismétlésre is kényszerült. Még a 2,0 átlagot elérő diákok is 5 éve alatt végezhettek a jogi karon, Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest igazán szép eredmény.) Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe."
Eladott Ország
"Kövér egy civilizált országban nem léphetné át az elmeosztály küszöbét. Bármelyik szakember megmondja, hogy Kövér egy pszichopata szociopata, aki közveszélyes orvosi eset, pszichológiai alkalmassági vizsgán megbukna, egy daru kezelésére is alkalmatlan lenne. Ez az elmebeteg rászabadult az Országgyűlésre, katonaságot alapított a törvény házába, bünteti az ellenzéki megnyilvánulásokat. Ha van gennyes seb ennek az országnak a testén, azt Kövér Lászlónak hívják."
justhpeter
@Eladott Ország: 16:33: Akármit is gondolunk Kövérről, amikor az idézett mondatot elmondta, igazat mondott. Belőle sem lett demokratikus szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.