Garázdaság gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség azt a férfit, aki szerda hajnalban ittasan több lövést adott le Forgács Imre volt igazságügyi és rendészeti miniszter lakásának az ajtajára.

Rálőttek a volt magyar igazságügyi miniszter ajtajára

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

A Népszava saját információra hivatkozva azt írja,  a rendőrség közölte, politikai motiváció az ügyben nem merült fel.

Forgács Imre a lapnak elmondta, szerda reggel hatkor arra ébredtek, hogy – a belvárosi társasházban, ahol élnek – bekapcsolt egyik szomszédjuk lakásának riasztója. Felesége felhívta a szomszédot, kiderült, hogy nem történt semmi baj, de sem ő, sem később a közös képviselő nem tudta rávenni az ittas férfit a riasztó kikapcsolására. Sőt, a férfi ezután megjelent Forgácsék lakásának ajtaja előtt, és trágár szavak kíséretében, üvöltözve azt akarta, hogy nyissanak neki ajtót. Mivel ezt nem tették meg, a férfi egy pisztollyal több lövést adott le az ajtóra, majd visszament a lakásába. Forgácsék riasztották a rendőrséget, húsz perccel később pedig az egyenruhások el is fogták lakásában a férfit. A helyszínen kiderült, nem éles lőfegyverrel, hanem gumilövedékes pisztollyal lőtt, aminek a golyója nem tud áthatolni a bejárati ajtón.

A sors fintora, hogy a Bajnai-kormányban 2009 decembere és 2010 májusa között az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot betöltött Forgács Imre volt az, akinek a magánszemélyeknél tartott lőfegyverek szigorításával is foglalkoznia kellett. Ekkor történt több, olyan súlyos bűncselekmény. amit sportlövőként regisztrált személyek követtek el a sportcélokra maguknál tartott lőfegyverekkel. Az országos sajtóban nagy port kavart esetek után szigorítottak ebben a körben a fegyvertartás szabályain.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálffy
Mi az hogy a "lakása" ajtajára lődözött a szomszéd? Forgách Imre, volt igazságügyi miniszternek NINCS LEGALÁBB 1 DB PALOPTÁJA - VAGY KASTÉLYA?!
silber13
@Pálffy: Nem volt a csúti mélynövésű kedvence!
Rizikó
Valójában akkor egy részeg randalírozott! Ez így önmagában azért nem akkora hír!
ómió
Márpedig gumilövedékkel csak szemkilövetni etikus! Meg még "jogszerű" is!
Klubtag
Igaz, ami igaz ez sem nagyobb hír, mint az, hogy Karácsony Gergely 100-200 métert autózott busz-sávban szabálytalanul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.