Elhunyt 218 beteg, így az elhunytak száma 34 931 főre emelkedett az elmúlt 24 órában – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 218 beteg, ismét 10 ezer felett a fertőzöttek száma

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Legutoljára ilyen magas halálozás április közepén, a harmadik hullám leszállóágában volt. Szerdán 10 466 új fertőzöttet igazoltak. Jelenleg 7450 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 6 138 885 fő, közülük 5 852 417 fő már a második oltását is megkapta, 2 609 385 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

Hatósági házi karanténban 59 593-an vannak, a mintavételek száma 8 516 699.

Forrás: koronavirus.gov.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Gyengülhet! a virus"..., mondta tegnap a tisztifőorvos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
"Gyengülhet! a virus"..., mondta tegnap a tisztifőorvos.
Rizikó
A trollok megint a kormánnyal foglalkoznak, míg emberek halnak meg. Na ez a gusztustalanság!
kereső
@Rizikó: A kormánynak van teljhartalma, amelyet épp a járvány elleni védekezés cimén kért és kapott meg. "Gyorsan tudjon reagálni"... mégis kit kéne ekézni?, amikor szemmel láthatólag semmit nem tesz a teljhatalom birtokában, hogy az eü. körülmények javuljanak. Nem katonák kellenének a kórházakba, hanem azt elérni, hogy ne húsz beteg jusson egy orvosra az intenziven, és egy ápoló ne 6-8-10 beteget kényszerüljön ellátni- hanem be lehessen tartani az ilyenkor szokásos ellátási protokollt.
rokker33
@sgl: ostobaság amit írsz! Nem Orbán hibája hogy egy veszélyes vírus előtt nem oltatták be magukat az emberek! Könyörög tavasz óta hogy vegyék már fel az oltást, de az ellenzék és a vírustagadók ezt jól elintézték!A rengeteg Astra zenit vakcinát meg oda kell adni más országoknak, mert akkor mehet a kukába több milliárd forint értékű oltás! Ezt érte el a csótány Ferenc meg a vírustagadó faszszopók! Lesz még 40.000 halott is és erről nem Orbán Viktor tehet...
csak úgy....
@Rizikó: és ezt pont egy fö troll mondja!? shikari-shikari...,te semmit nem váltosztá! :)
rokker33
@kereső: a kormánynak tejhatalma van, de ha analfabéták az emberek ez ellen nem tud Orbán se mit tenni! Tavasz óta szó szerint már könyörögnek az embereknek hogy menjenek el oltani,már van regisztráció nélküli oltás,sőt lehet válogatni a vakcinák között, mint a piacon,de akkor se inkább lélegeztető gépre kötik úgy hallnak meg nahát nagyon megéri! Úgyis egész Európában kötelező lesz, akkor minek ellenkezni ellene..???
Macskaszem
@csak úgy...: Bakkar, én meg már örültem, hogy elvitte a kórság.
rokker33
@Eladott Ország: azt miért nem említed meg hogy Gyurcsány az ellenzék és a vírustagadók miatt milliárdos értékű astra zenit oltást kell elajándékozni más országoknak , mert az emberek nem mennek felvenni az oltást! Ha kötelező lesz akkor nagyon megszívjuk hisz újra kell vásárolni majd! Gratulálok vírustagadó barmok...
Macskaszem
@rokker33: Ne zavarjon, hogy a minden korlátozás nélkül megtartott október 23 környéki rendezvények után indult el meredeken fölfelé a fertőzöttek száma. Romániából , ahol tombol a járvány, importáltunk egy csomó fertőzöttet a Covid menetre.Talán valamire használni kellett volna a covid igazolványt, ha már drága pénzen legyártották, meg mondjuk maszkot.
Macskaszem
@rokker33: Meg 6 milliárdot elégetünk 200 millióért, mert nem tesztelünk, minek az. Így sose lennénk világelsők a covid halálozásban.
csak úgy....
@Macskaszem: így igaz! pápai látogatás,békamenet,vadászati csimbumm cirkusz na meg a foci...,falunapok , országos rendezvények..
ez bizony várható volt!
rokker33
@Macskaszem: Ne zavarjon hogy Ausztriában is október végén indult el ez a szar és most minden bezárt.Tudom mert majdnem minden nap olvastam osztrák újságot és ott nem hazudnak annyira a statisztikáról mint itthon!!Ezt már augusztusban hangoztatták,hogy lesz 3.4. hullám,de ha korlátozzák az embereket akkor így Orbán geci úgy Orbán geci diktatúra Brüsszel ombudsman stb ,de hogy felvegyék azt a kurva oltást és végre az emberek is felelősséget vállaljanak, nah ez nem megy! Hiába az intézkedések az emberek nem tartják azt be,akkor Orbán mit tegyen?
Macskaszem
@rokker33: És ha nem veszik fel az oltást, dögöljenek meg. Na jó, ezt én is gondolom néha, de az ország vezetője ezt nem engedheti meg magának. Ha oltással nem megy, akkor másként kell megoldani.
rokker33
@csak úgy...: Most Orbán mit tegyen? Korlátozzon mindenkit tiltson be minden programot minden rendezvényt és fegyveres erőkkel tartassa be a törvényt!?? Nincs Magyarországon diktatúra nem is teheti meg, de arra soha nem gondoltál, hogy az embereknek is néha felelősséget kellene vállalni? Nem gondolhatod azt hogy Orbán mindent megtud oldani mert Európa szerte tehetetlenek a politikusok vezetők nem tudnak mit kezdeni a járvány okozta kellemetlenségekkel és halálozással csak az oltás az egyetlen jó terv de sehol sincs konkrét terv vagy megoldás!
rokker33
@Macskaszem: De mivel? Az emberek türelmetlenek nem tartják be még az alapvető távolság tartást maszkviselést sem, akkor Orbán mit csináljon? Félre ne értsd nem vagyok Fideszes soha nem is leszek, de Orbán mit tegyen, ha senki nem tart be semmit és még az ingyenes regisztráció nélküli oltásra sem mennek el!???
kereső
@rokker33: Mit tegyen Orbán? Talán , ha elrendelné, hogy a rendőrség/polgárórség ellenőrizze a karantén betartását. Ha mindenhol kötelező lenne a maszk, ha létszám korlátozás lenne a kis boltokban(ne húsz ember lihegjen egymás nyakába, hanem öten legyenek benn egyszerre), és ha lehetne tudni, hogy mi van azzal a megközelitőleg 100 ezer aktiv fertőzöttel- aki nincs házi karanténban, nincs kórházban- velük mi van? Pozitivak és dolgoznak, járják a boltokat- vagy mi?? Az otás sokat segit, de azon kivül is szükség van korlátozásokra- nem 12 ezres nézőszámú foci meccsekre, ahol még a maszk sem kötelező, akkor amikor már tombol a járvány.
csak úgy....
@rokker33: az osztrákok mit csináltak? nézd meg ,hogy ott mennyi a halott és hasonlítsd a magyar szomorúsághoz!
rokker33
@csak úgy...: Tudom hogy kevesebb, de cserébe bezárt minden és egész napos korlátozás van érvényben! Természetesen az osztrákok meg a kormány ellen tűntetnek Bécsben ! Ott kb 100 ezrek vannak ha csak az 5% a fertőzött ,akkor ebből tragédia lesz...
rokker33
@kereső: ezzel 100% ban egyetértek, de az emberek ezt úgysem tárják be sőt ha kötelez a kormány valamire, akkor egyből diktatúra Orbán geci mondjon le! Így nem lehet vírus ellen fellépni, ha a nép nem tesz semmit! Az oltás sem ér semmit teszt nélkül, márpedig Magyarországon nagyon drága egy sima antigén teszt is
10 000 forint míg Ausztriában az antigén és PCR is ingyen van és korlátlan tehát bármikor mehetsz!
csak úgy....
@rokker33: orbán egy felelös vezetö,ha nincs ötlete és tehetsége a megoldásra,akkor nincs más dolga mint lemondani!
Rizikó
@kereső: Sajnos, még a kormány sem tud orvosokat varázsolni parancsszóra. Mindannyian csak örülnénk neki, ha ötször annyi orvos lenne, de ezen per pillanat nem lehet segíteni.
Viszont az ostobák ellen fel tudna lépni, hogy kötelezi oltásra az okoskodókat. Na én ezt hiányolom a vészhelyzeti protokoll kapcsán!
kereső
@Rizikó: Én nem tenném kötelezővé az oltást- inkább megpróbálnám a kormány helyében a közbizalmat visszaállitani, amit nagyon elcsesztek a járványkezelés során- a vakcina beszerzésekkel és engedélyezésekkel, a lélegeztető gépek beszerzésével, az eü. dolgozók járvány közepi jogviszony átalakitásával, a nem őszinte!!! kommunikációval. Mert szinte hülyének nézték a teljes felnőtt lakosságot, amikor mikrofon közelbe engedték a tiszti főorvost.És igen, nagyon elcseszték az őszi haca-cárékkal, a tömeg rendezvényekkel. És nem birom felfogni , hogy miért irja felül a politikai népszerűség hajhászása , végső soron a hatalomhoz való ragaszkodás egy vészhelyzetben- amelyben sokak egészségi állapota romlik, és sokan meghalnak, meghozandó intézkedést.A kormány felelőtlenül cselekszik, akkor nem kell csodálkozni, hoghy ezt teszi a lakosság is!
Rizikó
@kereső: Na ez az a kérdés amire én sem tudok válaszolni! Igaz, nem is nekem kellene!
csak úgy....
@Rizikó: csak erölködj tibim,menni fog.. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.