Először nem válaszolt, aztán közleményt adott ki a legfőbb ügyész.  

"Tényleg folyik büntetőeljárás a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar valamelyik vezetője ellen?"

- erre a kérdésre szeretett volna választ kapni szerdán Hadházy Ákos, de először Polt Péter megtagadta a választ.

Hadházy Ákos szerint Polt Péter beismerte, hogy büntetőeljárás folyik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetője ellen

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hadházy erre így reagált:

„Eljutottunk ide is: Polt Péter legfőbb ügyész kerek perec megtagadja a választ egy országgyűlési képviselőnek. Pedig fontos dologra kérdeztem rá: tényleg folyik-e büntetőeljárás a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) valamelyik vezetője ellen. Információim szerint ugyanis igen.

Annyit biztosan lehet tudni, hogy Schadl György elnök saját végrehajtói paraxisában jelenleg nem működik, a felesége helyettesíti. Állítólag a repülőtéren vették őrizetbe, mikor épp Dubaiba indult volna.

Egyelőre annyit tudok tenni, hogy visszakérdezek: ugyan, árulja már el a legfőbb ügyész úr, miféle jogszabály teszi lehetetlenné, hogy választ adjon egy országgyűlési képviselő világos és egyértelmű kérdésére?”

Csütörtök délután pedig Polt Péter az alábbi közleményt adta ki:

Dr. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tegnapi közösségi médiában közzétett nyilatkozatában kifogásolta a K/17591. számú írásbeli kérdésére kapott legfőbb ügyészi választ, jelezve, hogy nem ismeri a képviselői kérdésekre adott felvilágosítások korlátozásának jogszabályi hátterét.

Fentiekre figyelemmel szükségesnek látjuk képviselő úrral ismertetni a vonatkozó jogi előírásokat.

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 109. § (1) bekezdés d) és e) pontja, valamint a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény 5. § (2) bekezdés b) és c) pontja jogosítja fel és egyben kötelezi a legfőbb ügyészt – alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében – korlátozott válaszadásra, illetve a válasz megtagadására.

E jogszabályi rendelkezésekkel érintett ügyekben a gyakorlat korábban is azonos volt.

A legfőbb ügyész hozzátette: képviselők – és más vonatkozásban a közvélemény – szélesebb vagy teljes körű tájékoztatása a jogszabályi akadályok elmúltával történik meg.

Hadházy újabb reakciója:

"akár igaz is lehet az a több helyről megkapott információ, miszerint magas rangú kamarai vezetőt tartóztattak le. Az informátorok szerint a végrehajtói karba pénzért lehetett bekerülni és havonta is kellett ezért fizetni, amiből az igazságügyi minisztérium magas rangú vezetője is részesedhetett. Polt törvénytelen hallgatása miatt ezt az információt ellenőrizni nem tudom, de az most már biztos, a súlyos, különleges érdeket sértő, végrehajtói kart érintő ügy létezik."

Forrás: Hadházy Ákos/Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Polt Péter beismerte Hadházy Ákosnak: büntetőeljárás zajlik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetője ellen"

Nem beismerni kell, hanem kérdés-kérés nélkül TÁJÉKOZTATNI, mert ez KUTYA KÖTELESSÉGE!
Ócska NER-csicska! Pfej!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Új magyar exodus kezd kialakulni hazánkban. Lehet, hogy idővel a brazíliai Rio de Janeiro mintáját követve Budapesten is megjelennek majd a favellák? Nyomornegyedek, amelyek vonzzák a katasztrófaturizmusra éhes külföldi látogatókat, akik, miután megcsömörlöttek a jó magyar nyomortól, vigaszdíjként megtekinthetik majd az ürességtől kongó puccos stadionjainkat. A magyar emberek egyre nagyobb része szociális csapdában vergődik. Ebből adódóan bárki, bármire kapható és megvehető. Ez a Fidesz sikerességének titka. Idáig fajult ez a büszke, „merjünk nagyok lenni” ország! Csoda, hogy akik csak tehetik, külföldre menekülnek a hazájukból, a „híres kis” Magyarországról? Mindannyian függünk a hatalom birtokosaitól, akik nem megvédenének bennünket, hanem éppen ellenkezőleg: kiszolgáltatnak minket a hiénáknak. Végül is, mivel az önkényuralom mechanizmusai már kiépültek, velünk azt tehetnek, amit csak akarnak. A 78 önálló bírósági végrehajtó és a készenléti rendőrség pedig a lehető leghatékonyabban asszisztál ehhez. Mire feleszmélsz a sokkos állapotból már családostul együtt kilakoltattak. A katolikus egyetemeken rengeteg jogász végez. Nehogy már állás nélkül maradjanak.
Béla333
"...képviselők – és más vonatkozásban a közvélemény – szélesebb vagy teljes körű tájékoztatása a jogszabályi akadályok elmúltával történik meg."
Magyarra fordítva a maffia megfogalmazását: senkinek semmi köze hozzá, egyébként meg mindenki bekaphatja.
És ennyi!
kissé felnőttem
ne lopjátok el mert a felellőségre vonás akkor elmarad ám. eljön az idő .
justhpeter
@kissé felnőttem: A lincsre gondoltál ?
kissé felnőttem
bi lincsre, épitettek börtönöket bőven ,még parkettásakat is uriasabb kuncsaftoknak, tus fotel tv telefon látogatók luxusos na ? nekik járjon meg körséta

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.