Ez derült ki egy sajtótájékoztatón Varsóban.

Márki-Zay pártja a Fidesz helyére akar lépni az EPP-ben

Fotó: MTI/Mónus Márton

Csatlakozni akar a vezető európai konzervatív pártcsaládhoz, az Európai Néppárthoz (EPP) az a párt, amelynek megalakításán Márki-Zay Péter dolgozik – derült ki azon a varsói sajtótájékoztatón, amelyet a magyarországi ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje tartott csütörtökön Donald Tuskkal, az Európai Néppárt (EPP) elnökével, a lengyelországi ellenzéki Polgári Platform (PO) elnökével.

Márki-Zay Péter korábban a 168 Órának adott interjújában beszélt arról, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom ugyan nem alakul párttá, de még a 2022. áprilisi magyarországi parlamenti választás előtt létrejöhet egy kereszténydemokrata politikai alakulat a Pálinkás József fémjelezte Új Világ Néppártból, a Gémesi György-féle Új Kezdetből, illetve jobboldali polgármesterekből, volt miniszterekből, nagykövetekből és értelmiségiekből.

"Egy tisztességes jobboldali pártot fogunk csinálni, amelynek az Európai Néppártban a helye"

– mondta Márki-Zay a sajtótájékoztatón. 

Márki-Zay Péter pártja a Fidesz helyét akarja átvenni az EPP-ben. Orbán Viktor pártjának a 12 EP-képviselője márciusban hagyta el az EPP európai parlamenti frakcióját, aztán kilépett a konzervatív pártcsaládból is.

Forrás: Index.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Ezt az embert,addig kell eltakarîtani,amíg lehet! Rosszabb lesz,mint az Orbán. Ha ez egyszer a hatalom közelébe kerül...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
134.bátor
Ezt az embert,addig kell eltakarîtani,amíg lehet! Rosszabb lesz,mint az Orbán. Ha ez egyszer a hatalom közelébe kerül...
Pálinkás Pál
ott a kokárda rajta...orbán mellett a helye a lámpavason...az ellenzék ezzel a cigánnyal kígyót melenget a keblén...
simmering73
Nesztek. A liberálisokról már szó sincs. Megmondta Bartus, ez az ember Orbán 2.0
simmering73
"Márki-Zay annak ürügyén, hogy Orbán leváltásához ez szükséges, lépésről lépésre nyírja ki a balliberális oldalt, teszi szavazói számára elfogadhatóvá a keresztény-nemzeti fasiszta jobboldal által képviselt értékeket és az általuk használt politikai eszközöket, miközben átmenti, megőrzi és uralkodóvá teszi az antidemokratikus keresztény-nemzeti jobboldal, a horthyzmus, a fasizmus és a középkori feudális szentistváni állam eszméit. Mindezt a balliberálisok támogatásával, szavazatával, akik nélkül még hódmezővásárhelyi polgármester sem lehetne, nemhogy miniszterelnök.

Márki-Zay azoknak a volt fideszeseknek, MDF-eseknek, KDNP-seknek szűk csoportját emeli a balliberális ellenzék fölé (ez az ország egyik fele), akik a szabad szemmel nem látható két mikropárt, a Pálinkás József féle Új Világ Néppárt és a Gémesi György féle Új Kezdet párt tagjaiból tevődnek össze."
nepszava.us/marki-zay-megalakitja-az-orban-nelkuli-fideszt-balliberalis-szavazatokkal-szetveri-az-ellenzeket/
jesz
simabeszédű kígyót melengetnek keblükön az ellenzékiek...

szar érzés lesz az ébrdés...Szabó Tímea ezzel ellentétben fényes győzelmet, 2/3-ot jósol...
Pálinkás Pál
ennél a patkánynál még az is jobb, ha orbán marad.../ nagy az esélye../.
Peller Anikó
Álmodik a nyomorúság, elfelejted, hogy az ellenzéki összefogás, aztán pedig a fidesz előválasztási "besegítése" juttatott ebbe a tündöklő (mámorító) helyzetbe amiben most még fürdesz.

Magadtól még a nevedet sem ismernénk, geci. Egyszer már magára hagytad a szövetségeseidet..
Toller Béla
Javasaolnám nagyobb bili beszerzését és az ágy mellé helyezését ! Ennek a fazonnak még pártja sincs, egy icike picike sem, onnan még EU képviselőket is kellene nyerésbe hoznia - szóval, kicsit elsiette ezt a bejelentkezést, mint majd mindent, amit eddig csinált ! Tegyenek rá egy nedves pelust, talán lehűti egy csöppet ...
justhpeter
@simmering73: Meg lennék lepve ha bármire képes lenne.
134.bátor
@simmering73: De mèg milyen jól megmondta! Igaz minden sora!
namihami
Ez a mindenáron való ""sajátpártom"" utáni vakarózás bennem meginkább az orbáni istállóba való bekötöttségét erősíti.
Hadd osztódjon az ellenzék még tovább.
Ha ők még megosztottabbak, a saját csordám még inkább hatalomban képes tartani.--by Orbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.