A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány elköltözött: egy 1,5 milliárdos pasaréti villába.

Klímavédelemre kap támogatást Áder alapítványa, de 1,5 milliárdot egészen másra költöttekFotó: MTI/Bruzák Noémi

Az RTL Klub Híradója számolt be róla, hogy az Áder János vezette Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány új helyre költözött: míg korábban a Várkert Bazár mellett béreltek havi közel 3 millió forintért panorámás irodákat, most lett egy saját ingatlanjuk a Pasaréti úton – szemlézi a riportot a 444.hu.

A műsorban arra is kitértek, hogy egy kormányhatározat értelmében az alapítvány évente közel 1,5 milliárd forint állami támogatást kap. Emellett tőkeként is kaptak már 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Az alapítvány az RTL Klubnak elmondta:

azért vették az 1,5 milliárd forintos villát, hogy azt piaci áron bérbe adják, és így bevételt termeljen az alapítvány számára, amit az alapítvány tevékenységére tudnak fordítani. A villa árát egyébként az elmúlt három évben kapott állami támogatásból „gazdálkodták ki”.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos panellakást kerestek, csak azoknak most nagyon felment az ára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
K-2SO
@Eladott Ország: Az a legfelháborítóbb, hogy a számtalan ész nélküli környezetpusztítás láttán, amit a Fidesz, a NER, a slepp művelt és művel, azokkal kapcsolatban Ádernek soha egy egy szava nem volt és most sincs, pl Fertő tó - sem köztársasági elnökként, sem magánemberként.
Csak a szokásos fideszes tempó: sunyiság, kétszínűség, gerinctelenség, képmutatás

Pár gondolat Áderről, közismertebb nevén: encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-BjUXyneEn2TJFdnf-JRZrLdczfeCi19ymaxF8a61ZOSKm7UHZUzzpw7z3CSryJJvz5U&usqp=CAU

Áder János az elnök helyett a bolygó kapitányát játssza, de azt is szarul

444.hu/2019/04/01/ader-janos-az-elnok-helyett-a-bolygo-kapitanyat-jatssza-de-azt-is-szarul
ómió
Pedig efftársiasan a Blaha aluljáróban kéne berendezkedjenek!
kereső
Na ez is elveszitette közpénz jellegét.
Eladott Ország
Schanda Tamás: "Ez az alapítványi forma egy sajátos magánjogi jogalany…" A magánjogira külön felhívnám a figyelmet.
Az alapítványok az állam által ingyenesen juttatott vagyonnal szabadon gazdálkodnak, el is adhatják." Ezt nem ellenzéki képviselők mondták, hanem Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. Tehát – bár különösebben nem szükséges szájba rágni, de azért mégis összefoglalom: a közpénzből létrehozott intézmények és azok minden vagyona alapítványokba kerül. Az egyetem vagyonelemei, tehát például épületei eladhatóak, annak vételára azonban nem a közös kasszába fog kerülni. Nem mondom orbán elvtárs, ez igazi "férfimunka" volt, "gratulálok"!
Büszke lehetsz magadra, és a 133-"bátor" parlamenti képviselőre, akik ezt a gyalázatos törvényt megszavaztátok!
Te az ország testén egy rákos daganat vagy, sokkal veszélyesebb, és kártékonyabb vagy még a koronavírusnál is!
Szégyen, és gyalázat, hogy Magyarország miniszterelnöke lehetsz, mert méltatlan, és alkalmatlan vagy ennek a posztnak a betöltésére! Valószínűleg, te is érzed azt hogy vereséget fogtok a fideszes bűnbandáddal szenvedni a 2022-es választáson és ezért még bebetonozod a hatalmadat, és még a maradék vagyont is ellopod! Egy mocskos, tolvaj, aljas, gané' hányadék vagy, minden esélyed megvan arra, hogy nagyon csúnyán fog végződni a politikai pályafutásod, ámokfutásod!
Eladott Ország
@kereső: ma, 09:15 ♦ Elvesztette-e közpénz jellegét az a 260 milliárd forint, amit a Magyar Nemzeti Bank alapítványai kaptak + a többi etc...
youtu.be/mfqBHDCeM6I
kereső
@Eladott Ország: Ó. ez egy nem tudom mikori hir!.Azóta vannak újabb alapitványok, és a régiek is kaposgatnak némi aprót folyamatosan- most már 500 milliárd közelében jár az az összeg, amely elveszitette közpénz jellegét az MNB által.
Hogy a többi- kormány, a köztársasági elnök + az állami vállalatok révén mennyi az összeg- nincs aki összeszámlálná.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.