A dabasi nyomozók elfogták azt a 12 éves fiút és 13 éves társát, akik a gyanú szerint megtámadtak és bántottak egy kislányt, elvették a pénzét, majd sorsára hagyták.

Letartóztatták a 12 éves, rablással gyanúsított fiút, aki társával megrugdosott egy földre eső 12 éves lányt

Fotó: pixabay.com

Egy tatárszentgyörgyi anya kért segítséget a rendőrségtől 2021. november 28-án kora este: boltba tartó, 12 éves kislányát két unokatestvére megállította, pénzét követelték, amit a kislány nem akart odaadni, ezért ellökték – írják a rendőrség honlapján.

A fiúk két oldalról megrúgták a földre esett kislányt, átkutatták kabátzsebeit, majd elvették a bevásárlásra szánt 1.200 forintját. A helyszínről elszaladtak, áldozatukat pedig a földön fekve sorsára hagyták.

A rendőröknek egyik fiú sem volt ismeretlen, többször kerültek már látókörükbe különböző bűncselekmények – lopás, testi sértés, rablás – elkövetése miatt. Több büntetőeljárást is indítottak ellenük, amelyeket életkoruk, mint büntethetőséget kizáró ok miatt rendre meg kellett szüntetni a törvény erejénél fogva. A fiúk korosodásával azonban a törvény ereje más irányt adott a rendőrök kezébe. A kiskamaszok betöltötték a 12. életévüket, a most elkövetett rablás miatt megindított büntetőeljárás lefolytatását nem zárja ki életkoruk.

A nyomozók a bejelentés másnapjának reggelén kopogtattak a 12 éves fiú tatárszentgyörgyi otthonában, elfogták és előállították a Dabasi Rendőrkapitányságra. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben beismerte. Állította, még társát is figyelmeztette:

„Ne csináld, mert itt a kamera!”.

Őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

13 éves társa napokig szökésben volt, feltehetően rokonai segítségével bujkált a rendőrök elől. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mindenhol keresték, végül 2021. december 1-jén kora este kaptak jelzést, hogy merre lehet a gyerek. Nagymamája tatárszentgyörgyi otthonában fogták el, miután az ablakon keresztül látták, hogy a fiú egy szekrény mögé rejtőzik. Ajtót nyitó nagyszülője hiába próbálta meggyőzni a rendőröket, hogy unokája nincs nála, a bútor mögül a rendőrkapitányságra vitték.

A fiú nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményt, panaszt nem, de vallomást tett. Mindkét gyanúsított máshogy emlékszik a történtekre, egymástól eltérően nyilatkoztak.

Az azóta letartóztatott 12 éves fiú, valamint az őrizetbe vett 13 éves unokatestvére ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték a 13 éves gyermek letartóztatását is.

Forrás: police.hu

Címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
Inkább az a kérdés, hogy ha ez nem az első eset volt, akkor a szülők miért vannak még szabadlábon, és a csemeték miért nincsenek egy bűnelvonási leszoktató-intézetben?
Málna
Menthetetlenek. És még több évtizedük lesz kárt tenni másoknak/másokban. Borzasztó ez a tehetetlenség.
rokker33
Gondolom cigányok...akkor 10 évet nyugodtan adhatnak nekik és csak víz és száraz kenyér!!Csak megtanulják addig...
Aki Én
@Málna: Pláne ha ezek is kormányra kerülnek. Belegondolni is rossz. Látjuk mire képesek, különösen bandába verődve.
nezelodo
Tatárszentgyörgy... Ja ezek a családok akiket állítólag Lajosmizséről ebrudaltak ki a hatvanas években. Gondoskodnak arról, hogy ne felejtsék el őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.