Az infostart számolt be arról, hogy négy hónap leforgása alatt három jogcímen is extra összeg jár a nyugdíjasoknak, a két és fél millió érintetthez összességében több mint hatszázmilliárd forint érkezik.

Bevetette a csodafegyvert az Orbán-kormány: kétszázmilliárd forintot már elküldött a nyugdíjasoknak, majd nekimentek a baloldalnak
Kép: Pixabay

A prémiumot és a kiegészítő emelést már folyósította az állam, a 13. havi nyugdíj februárban lesz esedékes. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy:

válságos időszakot élünk, a koronavírus-járvány most is megnehezíti a mindennapjainkat. Ehhez képest mégsem gazdasági visszaeséssel kell számolni, és szóba sem jön megszorítás.

Szerinte különleges az is, hogy idén minden nyugdíjas a lehető legmagasabb összegű, vagyis nyolcvanezer forintos prémiumot kaphatott.

Az elmúlt napokban mintegy kétszázmilliárd forintot vett kézhez a prémiumban részesülő 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy

- ismertette a számokat az államtitkár, aki hozzátette, hogy ugyanennyien kapták már meg a nyugdíjkiegészítést is, amely összességében több mint ötvenmilliárd forint pluszpénzt jelentett.

A nyugdíjprémiumon és a kiegészítő emelésen felül a nyugdíjasok hamarosan újabb extra juttatással számolhatnak:

februárban érkezik meg az idősekhez a 13. havi nyugdíj.

Az államtitkár felidézte, hogy miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon úgy gondolta, minden következmény nélkül meg lehet sarcolni a nyugdíjasokat, korlát nélkül lehet megszorításokkal terhelni a társadalmat. Rezsit és adókat emeltek, megvágták a szociális juttatásokat, és elvették a 13. havi nyugdíjat.

Nem törődtek senkivel és semmivel, csak a hatalom és a pénz érdekelte őket, kormányozni viszont egyáltalán nem tudtak. Amit csináltak, azzal tönkretették az országot, a gazdaságot, az időseket, a családokat, a fiatalokat

- fogalmazott Tállai András. 

Márki-Zay-Péter, a baloldal kijelölt vezetője a gyurcsányi politikát követi, ostobaságnak és hibának tartja a 13. havi nyugdíj visszaadását és azt a rezsicsökkentést is, amellyel egy nyugdíjas átlagosan évi 300-400 ezer forintot spórol meg

- mondta, kifejtve, hogy szerinte a baloldal az idősekre is rászabadítaná a világpiaci energiaárakat, és a baloldal gazdaságpolitikájával a nyugdíjprémiumra se lenne lehetőség,

Hangsúlyozta, hogy Magyarország történetében először prémiumot is csak a Fidesz-KDNP kormány tudott kitermelni. A baloldali felfogással szemben a kormány most, egy világválság kellős közepén adja vissza a Gyurcsányék által elvett 13. havi nyugdíjat, ami jövő februárban már egy teljes havi nyugdíjat jelent majd.

Forrás: infostart
Címlapkép: Pixabay

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem cáfolom Tállait, mert lepereg róla még az is, ha a hazugságaival szembesítik (jól illik a csapatába), de egyet azért megjegyeznék. Márki-Zay-Péter nem a baloldal kijelölt vezetője, hanem az ellenzék szavazók által megválasztott vezetője. Keveri ez a szánalmas ember 0rbánnal, aki a Fidesz és a kormány kijelölt vezetője, mint miniszterelnökre, soha még senki nem szavazott rá a pártján kívül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Rizikó: Ez nem ontudat kerdese. ha valami JAR az embernek, mert torveny van rola, akkor tokeletesen mindegy, hogy KI ADJA!? Ez nem jotetemeny, hanem kotelessege a mindenkori kormanynak! Egyebkent mar eleg regen semmilyen premiumot nem fizetett ki az orban kormany a nyugdijasoknak, ugyhogy ez most se mas, mint egy ocska kampanyfogas. (Mert azert a nyugdijasokat nem kene teljesen hulyenek nezni - nem mindenki orban imado, van, akinek megvan a sajat magahoz valo esze, itelokepessege).
verőce21
@karma1: Az indíttatásod után nincs is rá szükség!
Béla333
Már hordják ki a maffia polgármesterei a krumplis zsákokat a szavazókhoz...
Rizikó
@karma1: Persze, hogy jár, mert az Orbán kormány, köszönhetően a nemzeti voltának, ilyen rendelkezést hozott.
Akkor az annyira Orbán ellenes nyugdíjasok ezt se fogadják el, hanem vágják vissza, hogy nem kérnek Orbánból.
Lehet elvhűnek és következetesnek lenni, de inkábbazt látom, tele szájjal szidja Orbánt egy kis csoport, de a pénzt azt elfogadják. Előtte még vagy két csúnyát mondanak, de elköltik a pluszt!
Na ez a gerinctelen hozzáállás és a szájkaratés nyugdíjasok hada. Küldjék vissza csak azt a pénzt, ha ennyire gyűlölik Orbánt, vagy köszönjék meg és ne legyenek gerinctelen mocskolódók!
karma1
@Rizikó: Hat nem az eszedert fognak ellopni! AMI JAR, AZ JAR - es NEM az orban kormany intezte el! De mielott jonnel a 13. havi nyugdijjal, azzzal kapcsolatban meg felvilagositalak, hogy az egy plusz penz volt, amit az mszp adott a nyugdijasoknak, ES AMI NEM VOLT KOTELEZO, NEM IS VOLT ROLA KULON TORVENY! Amikor 2008-ban vilag recesszio volt, akkor azert szubtettek meg, de Gyurcsany bele akarta epiteni azt a penzt a rendes havi nyugdijba,. Szoval az mszp csak azt a pluszt nem adta, ami a recesszio utan nem volt mar a kasszaban!
A nyugdijpremium Gyurcsany idejeben is jart - csak eppen orban "elfelejtette" odaadni eddig a nyugdijasoknak. Ha jovore nem lenne valasztas, most se adna. 2006-ban megigerte o meg a 13. sot 14. havi nyugdijat is
Majd ha megerted, hogy mi a kulonbseg a PLUSZ PENZ, meg a torveny szerint jaro nyugdijpremium kozott, talan megerted, hogy miert NEM kell visszautasitania egyetlen nyugdijasnak sem a nyugdijpremiumot.
De latom, nalad beakadt a tu, es ragaszkodsz a sajat idiotizmusodhoz.
Rizikó
@karma1: Megint magyarázod a semmit. A nyugdíjasoknak azért JÁR ez a pénz, mert az Orbán kormány így DÖNTÖTT.
Ha nem így rendelkezik Orbán, akkor törvényileg SEMMI nem járna!

Eddig világos? Nem a homályos, általad képzelt álmokat fejtegetjük, hanem a tényekről beszélünk!

Ha valaki Orbánt ekézi, akkor a pénzt se fogadja el, mert ezt a kormány rendelkezése alapján folyósítják. Mondtam, hogy a gerinctelenebbje megcsaholja Orbánt, de a pénzt elkölti. Ezek között pedig gerincest, amelyik visszaküldi a pénzt, eddig nem láttam.

Mielőtt leállsz filozófiát gyártani a tarthatatlan elméletedhez, tájékozódj a tényekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.