Az infostart számolt be arról, hogy négy hónap leforgása alatt három jogcímen is extra összeg jár a nyugdíjasoknak, a két és fél millió érintetthez összességében több mint hatszázmilliárd forint érkezik.

Bevetette a csodafegyvert az Orbán-kormány: kétszázmilliárd forintot már elküldött a nyugdíjasoknak, majd nekimentek a baloldalnak
Kép: Pixabay

A prémiumot és a kiegészítő emelést már folyósította az állam, a 13. havi nyugdíj februárban lesz esedékes. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Mediaworks Hírcentrumának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy:

válságos időszakot élünk, a koronavírus-járvány most is megnehezíti a mindennapjainkat. Ehhez képest mégsem gazdasági visszaeséssel kell számolni, és szóba sem jön megszorítás.

Szerinte különleges az is, hogy idén minden nyugdíjas a lehető legmagasabb összegű, vagyis nyolcvanezer forintos prémiumot kaphatott.

Az elmúlt napokban mintegy kétszázmilliárd forintot vett kézhez a prémiumban részesülő 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy

- ismertette a számokat az államtitkár, aki hozzátette, hogy ugyanennyien kapták már meg a nyugdíjkiegészítést is, amely összességében több mint ötvenmilliárd forint pluszpénzt jelentett.

A nyugdíjprémiumon és a kiegészítő emelésen felül a nyugdíjasok hamarosan újabb extra juttatással számolhatnak:

februárban érkezik meg az idősekhez a 13. havi nyugdíj.

Az államtitkár felidézte, hogy miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon úgy gondolta, minden következmény nélkül meg lehet sarcolni a nyugdíjasokat, korlát nélkül lehet megszorításokkal terhelni a társadalmat. Rezsit és adókat emeltek, megvágták a szociális juttatásokat, és elvették a 13. havi nyugdíjat.

Nem törődtek senkivel és semmivel, csak a hatalom és a pénz érdekelte őket, kormányozni viszont egyáltalán nem tudtak. Amit csináltak, azzal tönkretették az országot, a gazdaságot, az időseket, a családokat, a fiatalokat

- fogalmazott Tállai András. 

Márki-Zay-Péter, a baloldal kijelölt vezetője a gyurcsányi politikát követi, ostobaságnak és hibának tartja a 13. havi nyugdíj visszaadását és azt a rezsicsökkentést is, amellyel egy nyugdíjas átlagosan évi 300-400 ezer forintot spórol meg

- mondta, kifejtve, hogy szerinte a baloldal az idősekre is rászabadítaná a világpiaci energiaárakat, és a baloldal gazdaságpolitikájával a nyugdíjprémiumra se lenne lehetőség,

Hangsúlyozta, hogy Magyarország történetében először prémiumot is csak a Fidesz-KDNP kormány tudott kitermelni. A baloldali felfogással szemben a kormány most, egy világválság kellős közepén adja vissza a Gyurcsányék által elvett 13. havi nyugdíjat, ami jövő februárban már egy teljes havi nyugdíjat jelent majd.

Forrás: infostart
Címlapkép: Pixabay

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Nem cáfolom Tállait, mert lepereg róla még az is, ha a hazugságaival szembesítik (jól illik a csapatába), de egyet azért megjegyeznék. Márki-Zay-Péter nem a baloldal kijelölt vezetője, hanem az ellenzék szavazók által megválasztott vezetője. Keveri ez a szánalmas ember 0rbánnal, aki a Fidesz és a kormány kijelölt vezetője, mint miniszterelnökre, soha még senki nem szavazott rá a pártján kívül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálffy
Szégyellheti magát ez a zsarnok-csemete. Kizárólag azért igyekszik bőkezűnek mutatkozni, hogy így talán megtarthatja hatalmát, és ELKERÜLI A FELELŐSSÉGREVONÁST! Ne álmodozzál! Tudjuk jól, minden tevékenységeddel átvered a magyar népet. Vagy eltakarodsz szép szóval, vagy alighanem lámpavason végzed!
Klubtag
@Pálffy: ...mindezt zömében hitelből...
nemkati
Nem cáfolom Tállait, mert lepereg róla még az is, ha a hazugságaival szembesítik (jól illik a csapatába), de egyet azért megjegyeznék. Márki-Zay-Péter nem a baloldal kijelölt vezetője, hanem az ellenzék szavazók által megválasztott vezetője. Keveri ez a szánalmas ember 0rbánnal, aki a Fidesz és a kormány kijelölt vezetője, mint miniszterelnökre, soha még senki nem szavazott rá a pártján kívül.
kissé felnőttem
az értelmesebbje akkor sem fog rá szavazni mert 666 okot adott rá már . és még ami járt volna az meg 5 x öse amit elhazudtak 1000 x e annak amit elloptak akkor most feleljen érte ne a segge alatti bársonyszéket lesse azt már elkártyázta.
Eladott Ország
" Viktor, meg vagyunk mi átkozva. Kedves Viktor! Gondoltam, írok neked levelet, mert már régen nem beszéltünk. Pont a napokban jutottál eszembe, mert láttam rólad egy fényképet. Nem mondom, megemberesedtél. Az asszony mondta is, hogy a szomszéd tehene a múltkor beszabadult a lucernásba és úgy felfúvódott, hogy öröm volt nézni. Nem tudom, ez miről jutott az eszébe, de nem is lehet elmenni a nők esze járásán. Viktor, te tudod, hogy én aztán nem vagyok egy vallásos ember, de kezdek hinni az átokban. Képzeld el, mi történt nálunk!..."
kolozsvaros.com/2016/04/20/viktor-meg-vagyunk-mi-atkozva/
sgl
" Az államtitkár felidézte, hogy miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon úgy gondolta, minden következmény nélkül meg lehet sarcolni a nyugdíjasokat, korlát nélkül lehet megszorításokkal terhelni a társadalmat. Rezsit és adókat emeltek, megvágták a szociális juttatásokat, és elvették a 13. havi nyugdíjat. "

Na ezért mondom hogy az ellenzék egy darab szar vagy vödör fos, amikor iyleneket mondanak a Parlamentben leírnak az újságban egyszer nem olvasom tételesen cáfolva tényekkel alátámaszva hogyan hazudnak fideszék.

Tényleg iylen debil hülye az ellenzék hogy nem tud hatékonyan reagálni az ilyen aljas hazugságkra?
Maszírozzák a szart mindenféle baromságra ráugranak de a leglényegesebb dolgokat elenegedik.
Szakmailag hülyék, beszariak, vagy ennyire ostobák??

Manyupot ellopták, adósságot duplájára növelték, komcsiznak mikor ők vannak tele komcsikkal, államcsődöznek mikor 1x voltunk órákra 2011-ben, migránsoznak és a geczi hozott be 80 ezret ami még kb 150 mrd közpénzbe fáj, Sorosznak mikor a fidesz Sorosnak köszönheti létét, és kiteremelte a fidesz a maygar történelem legnagyobb hazug tolvaj gazemberét, és képtelen az ellenzék ennek a rohadék gengszternek a mocskait napi szinten bemutatni.
Bezzeg a fidesz évekig hazudhatja ugyanazokat a valótlan mocskokat még akkor amikor a bíróság elmaarsztaló ítéletet hozott.
Ki a hülye???
olkt.net/wp-content/uploads/2020/04/67907603_2927666757263326_8228406806485925888_n.jpg
uploads.disquscdn.com/images/f3d62e62121a45f45fdc01f9b2de3517ba64d8e56795c1ba28b4f02ba9d96b4a.jpg
Eladott Ország
Átlag ,1,2 millió forintot vett el 10 év alatt a nyugdíjasoktól a fidesz! Ez olyan, mintha egy betörő kipakolná az egész lakásunkat, majd visszajönne, hogy a cipős szekrényt azért visszaadná nekünk.
www.youtube.com/watch?v=YZZttKLm6MU
dr. prédikátor
A KURVA T!!!NE VERJÉTEK A MELLETEKET MERT MOST ADTOK EGY HAVI NYUGDÍJAT!!! TÍZ ÉVIG MIÉRT NEM JUTOTT AZ ESZETEKBE HOGY
ADNI KÉNE A NYUGDÍJASOKNAK??? NA PERSZE MOST ESEDÉKES A VÁLASZTÁS ÍGY AKARJÁTOK MEGVENNI A NEM FITYMASZOS IDŐSEKET!!!
karma1
@sgl: Ilyen megnyilvanulasokat hallva, amit ez a jollakott napkozis kepu szerencsetlen benyog, egyszeruen mar hanyingerem van - es tenyleg, en is mindig azt varom, hogy valaki az ellenzekbol mar vegre felalljon es azt mondja, hogy aljas hazugsag az, amit ez a szerencsetlen csinovnyik itt elvartyog...
nemkati
@karma1: Az ellenzékből mindig feláll valaki és elmondja, de mégis, hogy szeretnél arról tudomást szerezni, hogy valamelyik felállt?
Én már nagyon sokszor hallottam ellenzéki politikust, szakembert, közéleti embert elmondani azt a kormányról, hogy ellopták a Manyup pénzeket, mennyivel rövidítették meg a nyugdíjasokat 12 év alatt, nem nyugdíjprémiumot kell osztogatni hanem tisztességes nyugdíjat adni, ezeket a plusz pénzeket be kell építeni a nyugdíjba, stb. A Parlamentben is, a médiában is. Persze a média nagyobbik része ezt nem közvetíti, így sokakhoz nem jut el. Én arra számítok, hogy jövőre nyerni fog az ellenzék, és arra is, hogy akkor a közmédiában 24 órában naponta 100-szor elmondják a Fidesz összes bűnét. Úgy talán felfogják a gyökerek is hogy hogy is volt ez a 12 év.
human
A nyugdíjasok remélem tudják hogy az infláció el fogja vinni azt a pénzt.
verőce21
Ilyen jó miniszterelnöke 100 éve nem volt Magyarországnak!
Isten tartsa meg hivatalában, a dr. Miniszterelnök Urat!
namihami
""...mintegy kétszázmilliárd forintot vett kézhez a prémiumban részesülő 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy...""
Mindezt hitelből, amit ugyanazok, valamint a gyerekeik, unokáik lesznek kénytelenek visszatörleszteni. Hát, így könnyű nagylelkűnek lenni! Nagyon erősen a csalán és a más nemiszerve hasonlathoz közelít a dolog.
namihami
@verőce21: 12.42: Eddig ez volt ennek a ""véráztatta kis országnak"" a szerencséje.
De, ahogy a jó elmúlt a ""doktorminiszterelnökúr"" hatalomba kerülésével és folyamatos gazdagodása alatt, úgy ennek a ""doktorminiszterelnökúr"" féle regnálásnak is csak vége lesz egyszer.
nemkati
@human: Ha most még nem tudják, akkor hamarosan észreveszik.
verőce21
@namihami: (12:52) Még ebben a nagyszerű társadalmi berendezkedésben sem biztos, hogy megvilágosodtok mindannyian.
Rajtatok múlik, hogyan használjátok fel azt a kevés életeteket, ami még hátravan... :)
tudode
Tudjuk, tudjuk!
.
Sok kicsi sokra megy elosztva 2,514.969 fő öregségi, és nyugdíjszerű ellátott között!
.
De azért az egyeduralkodó családja sem panaszkodhat, azzal együtt, aki bérből és fizetésből tengeti az életét%!!!
.
---- Hét év alatt 15 milliárd forintot keresett az Orbán-család – nem bérből és fizetésből
g7.hu/kozelet/20210604/het-ev-alatt-15-milliard-forintot-keresett-az-orban-csalad-nem-berbol-es-fizetesbol/
.
""""Jó időzítéssel sikerült – vélhetőnek viccesnek szánt – megjegyzést tennie saját jövedelmi helyzetére Orbán Viktornak. A kormányfő múlt pénteken a Kossuth Rádiónak adott szokásos heti interjújában úgy fogalmazott:
.
Újra kell indítani a gazdaságot. Mert azért megviselt bennünket. Nemcsak a vállalkozásokat, hanem bennünket munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom, szóval bennünket is megviselt ez a járvány.""" (...)
----------------------
.
Több sebből vérzik a nyugellátottak anyagi helyzete
.
----- Ezt tette az Orbán-kormány a nyugdíjasokkal 8 év alatt
www.napi.hu/magyar-gazdasag/nyugdij-nyugdijas-orban-viktor-kormany.670941.html
-------------------------
.
---- A Fidesz továbbra sem hajlandó emelni a nyugdíjminimumon
merce.hu/2021/10/26/a-fidesz-tovabbra-sem-hajlando-emelni-a-nyugdijminimumon/
---------------------
.
Arról nem is szólva, hogy az un. családbarát kormány
.
---- Kilenc éve nem emelte a családi pótlékot az Orbán-kormány
nepszava.hu/1117574_kilenc-eve-nem-emelte-a-csaladi-potlekot-az-orban-kormany
-------------------
.
Bezzeg választási csaliként számítanak a nyuggerek voksaira!
Rizikó
Remélem, az itt acsarkodó nyugdíjasok vissza küldik a pénzt büszke tartással a kormánynak!
nemkati
@Rizikó: Arra ne számíts!
Az 0rbánimádó nyugdíjasok odavannak a gyögyörűségtől hogy a miniszterelnökük egy Isten, a kormány meg olyan csodálatos amilyen még soha nem volt. A többiek viszont pontosan tudják, hogy a kormány 11 éve meglopja őket, ez a most kiosztott pénz jogosan jár nekik, sőt ennél több is járna. Acsarkodó nyugdíjas a Fideszben van, itt nem acsarkodik senki, csak a tényeket írták le. Figyelj oda jobban, mit olvasol.
Rizikó
@nemkati: Ha lennél olyan kedves beleolvasni az itteni társalgásba, reális képet kapnál az itteni nyugdíjas és aktív ellenzéki kommentelők gyűlölködéséről. Magam már több, mint tíz embert utasítottam rendre, mert a kormánypárti véleményemért személyeskednek, mocskolnak, trágárkodnak. Ez pedig igen beszédes lenyomata annak a mentalitásnak, amit az ellenzék nyíltan képvisel.

Ezért is írtam, hogy aki ennyire öntudatos, az küldje vissza a pénzt, hogy az Orbán kormánytól nem fogadja el.
durbincs
@nemkati: Az egész történetszálat áldoz arra, hogy bemutassa, a 15 éves Karácsony mennyire rosszul öltözött volt a gimiben,és hogy minden csajozási próbálkozása kudarccal végződött. Mert hát maga volt a kérdéses tini hol beprobálkozott?
nemkati
@Rizikó: Nem az 0rbán kormány adománya ez, hanem törvényi kötelezettsége kifizetni. De ezt a "nem fogadom el tőle" szöveget javasold annak a hazaáruló 0rbánnak, aki követeli az általa megvetett és naponta gyalázott úniótól azt a pénzt, amit a világraszóló korrupciós botrányai, csalásai és lopásai miatt nem folyósít Magyarországnak. Nagyon remélem, hogy az únió beint neki, és mégis odaadja a pénzt, de közvetlenül az önkormányzatoknak.
Rizikó
@nemkati: Szerintem, ennek Huxit lesz a vége, mert Orbán nem enged a gonosz birodalomnak!
Ami a pénzt illeti, Orbán mást mondott és akkor egy hiteles, öntudatos ellenzéki az arcába vágja a pénzt és kikéri magának ezt. Mondom, egy öntudatos, gerinces! Kíváncsi vagyok lesz e egy is?
nemkati
@Rizikó: Gonosz birodalom? Hol van? Az únió ragaszkodik hozzá hogy arra költsék a pénzét amire adja: az egészségügyi védekezésre, a járvány miatt bajba került emberek megsegítésére. De itt minden 50 évre titkosítva van, hogy ne lássuk, egymás között hogy osztják szét az úniós, meg a közpénzt. Semmi nem nyilvános, a népnek semmi köze hozzá, mit mutyiznak.

De amit azért látni lehet, az oltári nagy botrány. 5 milliárd értékű tesztet semmisítenek meg mikor mindenki könyörgött hogy teszteljenek, és ingyenes legyen a teszt, ahogy más, nem ilyen "szárnyaló" országokban. Súlyosan többszörös áron vásárolt vakcinákat, lélegeztetőgépnek gúnyolt horkolásgátlókat osztogatnak szét a világban, amit a mi pénzünkből, a te pénzedből is vásároltak. Maszkokat osztogatnak szét a világban, pedig többmillió itt élő magyarnak is szüksége lenne rá.

Ki tudna a hadsereggel körbevett rettegő 0rbán közelébe jutni hogy a képébe vágja a pénzét?? Hát én tudom, mit vágnék a képébe!
Rizikó
@nemkati: Az ellenzéki propagandára nem vagyok vevő. Érdekes előadás, de csak üres szavak. A pénzt pedig küldd vissza arra a kincstári számlára, amelyikről jött. Ez lássuk be, így korrekt. Ne fogadj el semmit a sátántól, ha annak gondolod!
kereső
Azt a pénzt, amiről a polémia zajlik, nem Orbán adta a saját vagyonából- hiszen nincs is neki, szegény, mint a templom egere- azt a pénzt a nyugdijasoknak a magyar adófizető polgárok adták, és egy részét a nyugdijasok saját maguknak, a befizetett ÁFÁ-ból., és aki még dolgozik a befizetett szja-ból. És itt most csak a prémiumról beszélek- mert az a dolgozó emberek munkájának köszönhető, nem Orbánnak.
csak úgy....
@Rizikó: figyusz shikari! azt tudod,hogy magyarországon él a leg több buta ember,mint pld. te is? orbán,egyetlen európai országban sem kapna 5% nál többet,talán még sokat is mondtam! ö csak ilyen birkák között tud ellébecolni,mint te!
Rizikó
@nemkati: Hát akkor ez a beszélgetés és az ellenzéki hitelesség itt ért véget!
ómió
Ízlések és pofonok! Az efftársi "csodafegyver" meg a nyugdíjlenyulás volt!
karma1
@verőce21: gondolom, jokat rohogsz magadban, amikor leirod a trollkodasaidat. Mert akkor meg volna benned valami emberi. Ha meg komolyan gondolod, akkor te vagy a menthetetlen.
Egyebkent meg ne fenyegetozz, ne peldalozz azzal, hogy ki hogyan elje le azt a keves eletet, ami meg hatra van neki, mert te sem tudhatod, hogy eppen mikor tesznek teged ugy lapatra, hogy aztan csak a nepkonyhakon kaphass valami kis jutifalit.
Egyebkent meg tudtad, hogy a forradalom felfalja gyermekeit? Robespierre mondta ezt, aki a sajat nyakan tapasztalhatta a tezis igazat...
Igy meg neked is van 4 honapod, hogy eldontsd, mit csinalsz a hatralevoben...:)
karma1
@Rizikó: te okostojas, mar miert kuldenenek vissza akar egyetlen forintot is? A nyugdijpremium - ezesetben 80 000 forint - TORVENYILEG JAR a nyugdijasoknak, es az osszes tobbi love is, mivel orban nem tartotta be azt az igeretet, hogy a nyugdijak inflaciokovetoek lesznek minimum, es igy a nyugdijasok nem fognak meg jobban nyomorogni.
Es ezeket a penzeket KOLCSONBOL fedezte, mert az allamkassza ures, mert orban az enyves kezevel mar mindent kilopott onnan!
verőce21
@karma1: (01:23) "Így meg neked is van 4 honapod, hogy eldontsd, mit csinalsz a hatralevoben..." ? - ez mi?
karma1
@verőce21: Reakcio. Ha nem ertetted meg elsore, akkor nincs mit magyaraznom.
Rizikó
@karma1: Senki nem mondta, hogy törvénytelenül kapnak a nyugdíjasok pénzt. Én az öntudatról beszéltem, hogy a büszke kormányellenesek mégis csal elfogadják a pénzt Orbántól? Hol vannak az elvek, amikor tele szájjal mocskolják Orbánékat? Akkor a pénzt is küldjék vissza, ha ennyire elkötelezettek. Vagy csak sunyik és hálásak a pénzért, de aztán tovább köpködik, aki pluszt adott nekik.
verőce21
@karma1: (07:00) Ezt nem is tudnád megmagyarázni, olyan kunbélás...!
karma1
@verőce21:Boven meg tudnam magyarazni, de nem erdemes.
karma1
@Rizikó: Ez nem ontudat kerdese. ha valami JAR az embernek, mert torveny van rola, akkor tokeletesen mindegy, hogy KI ADJA!? Ez nem jotetemeny, hanem kotelessege a mindenkori kormanynak! Egyebkent mar eleg regen semmilyen premiumot nem fizetett ki az orban kormany a nyugdijasoknak, ugyhogy ez most se mas, mint egy ocska kampanyfogas. (Mert azert a nyugdijasokat nem kene teljesen hulyenek nezni - nem mindenki orban imado, van, akinek megvan a sajat magahoz valo esze, itelokepessege).
verőce21
@karma1: Az indíttatásod után nincs is rá szükség!
Béla333
Már hordják ki a maffia polgármesterei a krumplis zsákokat a szavazókhoz...
Rizikó
@karma1: Persze, hogy jár, mert az Orbán kormány, köszönhetően a nemzeti voltának, ilyen rendelkezést hozott.
Akkor az annyira Orbán ellenes nyugdíjasok ezt se fogadják el, hanem vágják vissza, hogy nem kérnek Orbánból.
Lehet elvhűnek és következetesnek lenni, de inkábbazt látom, tele szájjal szidja Orbánt egy kis csoport, de a pénzt azt elfogadják. Előtte még vagy két csúnyát mondanak, de elköltik a pluszt!
Na ez a gerinctelen hozzáállás és a szájkaratés nyugdíjasok hada. Küldjék vissza csak azt a pénzt, ha ennyire gyűlölik Orbánt, vagy köszönjék meg és ne legyenek gerinctelen mocskolódók!
karma1
@Rizikó: Hat nem az eszedert fognak ellopni! AMI JAR, AZ JAR - es NEM az orban kormany intezte el! De mielott jonnel a 13. havi nyugdijjal, azzzal kapcsolatban meg felvilagositalak, hogy az egy plusz penz volt, amit az mszp adott a nyugdijasoknak, ES AMI NEM VOLT KOTELEZO, NEM IS VOLT ROLA KULON TORVENY! Amikor 2008-ban vilag recesszio volt, akkor azert szubtettek meg, de Gyurcsany bele akarta epiteni azt a penzt a rendes havi nyugdijba,. Szoval az mszp csak azt a pluszt nem adta, ami a recesszio utan nem volt mar a kasszaban!
A nyugdijpremium Gyurcsany idejeben is jart - csak eppen orban "elfelejtette" odaadni eddig a nyugdijasoknak. Ha jovore nem lenne valasztas, most se adna. 2006-ban megigerte o meg a 13. sot 14. havi nyugdijat is
Majd ha megerted, hogy mi a kulonbseg a PLUSZ PENZ, meg a torveny szerint jaro nyugdijpremium kozott, talan megerted, hogy miert NEM kell visszautasitania egyetlen nyugdijasnak sem a nyugdijpremiumot.
De latom, nalad beakadt a tu, es ragaszkodsz a sajat idiotizmusodhoz.
Rizikó
@karma1: Megint magyarázod a semmit. A nyugdíjasoknak azért JÁR ez a pénz, mert az Orbán kormány így DÖNTÖTT.
Ha nem így rendelkezik Orbán, akkor törvényileg SEMMI nem járna!

Eddig világos? Nem a homályos, általad képzelt álmokat fejtegetjük, hanem a tényekről beszélünk!

Ha valaki Orbánt ekézi, akkor a pénzt se fogadja el, mert ezt a kormány rendelkezése alapján folyósítják. Mondtam, hogy a gerinctelenebbje megcsaholja Orbánt, de a pénzt elkölti. Ezek között pedig gerincest, amelyik visszaküldi a pénzt, eddig nem láttam.

Mielőtt leállsz filozófiát gyártani a tarthatatlan elméletedhez, tájékozódj a tényekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.