Tragikus a helyzet, hiszen az akut ellátáson kívül szünetel többek között a gyermek neurológia, a gyermek epilepszia, a kardiológia, a gasztroenterológia, de a rákos betegek megfelelő gondozása is.

Összeomlás szélén az egészségügy: már a járóbeteg- és a gyermek ellátást is korlátozzák
Kép: Pixabay

Annyira nincs semmi baj, annyira meg sem rezdült az egészségügy, hogy a Veszprémi Kórház már a járóbeteg ellátást, azaz a szakrendelést is kénytelen korlátozni

- írja friss bejegyzésében Kunetz Zsombor, egészségügyi elemző, -szakértő, -rendszerfejlesztő, miután a Covid-járvány miatt Veszprémben komoly korlátozásokat vezettek be.

Az akut ellátáson kívül leállt az egészségügy másodvonala, a szakrendelés is

- írja Kunetz Zsombor.

A veszprémi döntéstől minden bizonnyal nem független, hogy jelenleg ebben a megyében a legrosszabb a vírushelyzet a fertőzöttségi térkép alapján. Ha megnézzük az elmúlt egy hetet, akkor már Veszprém megye található a negatív lista élén, itt ugyanis 100 ezer lakosra 954 új fertőzött jutott, nem sokkal lemaradva következett utána Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye.

Ez az összeomlás, és csak a kötelező oltással, illetve annak teljes beadásáig az oltatlanokra kiterjedő korlátozással lehet ezen leállások időintervallumát csökkenteni

- vélekedik Kunetz Zsombor.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt mondtam hogy nemzeti hatáskörben kell dönteni a kötelező oltásról, ettől még nem baj, ha az Európai Bizottság ajánlásokat fogalmaz meg.

Szerintünk az eddigi lépéseink megfelelőek voltak, de ma még nehéz megmondani, hogy elkerülhető-e, hogy innen tovább lépjünk

- emelte ki Gulyás Gergely.

Forrás: portfolio
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A reggeli szózatában azt mondta Orbi hogy nálunk van még bőven kórházi kapacitás, nem úgy mint Ausztriában. Csak tudnám, hogy mért nálunk van napi 200 covid halott, és amúgy mért van 3-szor annyi mint a nyomoronc Ausztriában.
justhpeter
@Macskaszem: Van valaki, aki ennek az agyhalottnak a dumáját még beveszi ?
Nessy
@justhpeter: Vannak jó páran! Nem csak beveszik,de terjesztik is.
ómió
Összeomlás szélén? És hány hónapja hazudjátok már ezt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.