Nagy István agrárminiszter elmondta, a kormány vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel biztosítható a kielégítő mennyiségű műtrágyaellátás a magyar gazdák számára, illetve vizsgálják azt is, hogy hogyan tudják itthon tartani a magyar műtrágyát, és hogyan tudják elérni, hogy csökkenjen annak ára.

Vasököllel csapnak le Orbánék Bigére: stratégiai fontosságúak lehetnek a műtrágya-gyárak
Kép: YouTube

Hét év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak Bige László kartellezése

- jelentette ki Nagy István agrárminiszter Németh Gergellyel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökével tartott sajtótájékoztatóján Mosonmagyaróváron pénteken.

Németh Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke arra kérte az agrárminisztert, járjon közben a kormánynál.

És ha kell, teremtsék meg a lehetőségét a hazai nitrogénműtrágya-gyárak stratégiai fontosságú üzemmé való nyilvánításának, hogy ne tudják azokat politikai célokra felhasználni.

Korábban ahogy mi is beszámoltunk róla Nagy István azt nyilatkozta, hogy "asztalra kell tenni annak a lehetőségét", hogy állami vagy magánvállalkozásként olyan műtrágya-előállítót hozzanak létre, amely az ország stratégiai ellátását biztosítani tudja.

Forrás: MTI
Címlapkép: YouTube

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezt a kormányt a fideSSbuzik a diliházból rakták össze. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pribékjei meg csak ugatni és uszítani tudnak. Mi akadályozta meg akár az államot, akár a nagy tiszteletű Kamarát, hogy minden faluban létesítsen egy mátrágyagyárat ? Ha jól tudom, az Unióban vállalkozási szabadság van, vagyis akár én is gründolhatnék sz udvaromra egy mátrágyagyárat, Ja, hogy azzal munka van és néni pénz is kell hozzá ? Én tudom és azért nem csinálom. Sajnálatos, hogy ez a sok fideSS-barom ezt nem tudja, csak a másé, csak a kész kellene nekik, csak abban szeretnének dagonyázni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
"Mintegy 36 milliárd forint olyan plusz forráshoz jutott a Bige László tulajdonában álló péti Nitrogénművek Zrt. az elmúlt hét évben, amelyet kifejezetten a magyar gazdatársadalomtól vontak el "m- értsd Csányi, Mészáros, Babis(igen a cseh kormány feje- akié Bábolna).
Ez a 36 milliárd az értékesitett műtrágya értéke. Nem kis üzlet- főleg a KITE(csányi), és Bábolna (babis) , amelyek intrágorként vannak jelen a magyar agrár finanszirozásban. Ha megvan a műtrágya gyártás és piac, akkor az ebből származó haszon IS!! náluk realizálódik.
Szevasztok
@Giovanni Alba: Na és akkor ő, jó román?? Ha Orbán ellen van, akkor nektek mindenki szent.
Giovanni Alba
@Szevasztok: ma, 11:06
Butaságot beszélsz. A dolog nem fekete és fehér, élnek itt sokan, akik nem itt születtek, nincsenek magyar gyökereik, de becsülettel dolgoznak, és vannak azok a gyökerek, akik magyarságukkal akarnak jól élni. Veri a mellét féltéglával, hogy neki mennyire fáj Trianon, és lenézi azt, aki szorgos munkával próbál boldogulni.
Van ez a beteges irigykedés, meg van ez a beteges kekeckedés, amit te művelsz.
Ja, igen. Mi van azzal, hogy a magyar bárhol éljen is, magyar marad? Bigével kapcsolatban már románozol? Demeter Puhányt miért is nem köpködöd?
kissé felnőttem
és orbán azt meg ki sem meritek számolni hát ez a demokrácia hetente kábé lehagyja BIGÉT a pazarlásával
Pági
@durbincs: magának csille becsípődése van?
csipetke
Már elég régóta izélgetik Bigét,de mégse találtak ellene olyan dolgot,ami miatt meg tudnák szerezni a gyárát. Ráadásul Bige tételesen cáfolta Nagy István vádjait,de a gyökér nem azokra válaszol,hanem hajtogatja az idióta rizsát,amivel a gazdája megbízta. Valami olyat is mondott Nagy,hogy építenének egy műtrágyagyárat. Na és mi tartja őket ettől vissza?Megélne mindkettő,csak ugye orbánnak lehetőleg ingyen kéne Bige gyára,de legalábbis fillérekért...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.