Nagy István agrárminiszter elmondta, a kormány vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel biztosítható a kielégítő mennyiségű műtrágyaellátás a magyar gazdák számára, illetve vizsgálják azt is, hogy hogyan tudják itthon tartani a magyar műtrágyát, és hogyan tudják elérni, hogy csökkenjen annak ára.

Vasököllel csapnak le Orbánék Bigére: stratégiai fontosságúak lehetnek a műtrágya-gyárak
Kép: YouTube

Hét év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak Bige László kartellezése

- jelentette ki Nagy István agrárminiszter Németh Gergellyel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnökével tartott sajtótájékoztatóján Mosonmagyaróváron pénteken.

Németh Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke arra kérte az agrárminisztert, járjon közben a kormánynál.

És ha kell, teremtsék meg a lehetőségét a hazai nitrogénműtrágya-gyárak stratégiai fontosságú üzemmé való nyilvánításának, hogy ne tudják azokat politikai célokra felhasználni.

Korábban ahogy mi is beszámoltunk róla Nagy István azt nyilatkozta, hogy "asztalra kell tenni annak a lehetőségét", hogy állami vagy magánvállalkozásként olyan műtrágya-előállítót hozzanak létre, amely az ország stratégiai ellátását biztosítani tudja.

Forrás: MTI
Címlapkép: YouTube

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezt a kormányt a fideSSbuzik a diliházból rakták össze. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pribékjei meg csak ugatni és uszítani tudnak. Mi akadályozta meg akár az államot, akár a nagy tiszteletű Kamarát, hogy minden faluban létesítsen egy mátrágyagyárat ? Ha jól tudom, az Unióban vállalkozási szabadság van, vagyis akár én is gründolhatnék sz udvaromra egy mátrágyagyárat, Ja, hogy azzal munka van és néni pénz is kell hozzá ? Én tudom és azért nem csinálom. Sajnálatos, hogy ez a sok fideSS-barom ezt nem tudja, csak a másé, csak a kész kellene nekik, csak abban szeretnének dagonyázni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
és orbán azt meg ki sem meritek számolni hát ez a demokrácia hetente kábé lehagyja BIGÉT a pazarlásával
Pági
@durbincs: magának csille becsípődése van?
durbincs
@Pági: Csak mert magát a gyermekkori szennyes emlékei bántják ?
csipetke
Már elég régóta izélgetik Bigét,de mégse találtak ellene olyan dolgot,ami miatt meg tudnák szerezni a gyárát. Ráadásul Bige tételesen cáfolta Nagy István vádjait,de a gyökér nem azokra válaszol,hanem hajtogatja az idióta rizsát,amivel a gazdája megbízta. Valami olyat is mondott Nagy,hogy építenének egy műtrágyagyárat. Na és mi tartja őket ettől vissza?Megélne mindkettő,csak ugye orbánnak lehetőleg ingyen kéne Bige gyára,de legalábbis fillérekért...
durbincs
@Horizont: Ótvar mert mint rúzsos 50IQ-s férfi ,maga csak csilletöcskölés közben okosodik , ? @csipetke: ?
durbincs
@kula: @kula: de maga csak 1 rakas szxr ? mint @kissé felnőttem: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.