Egy civil szervezet a kutatásának összegzésében azt állítja, hogy a Fidesznek nem lenne abszolút többsége manipuláció és csalás nélkül – számolt be róla az mfor.hu.

Kutatók jelentése szerint a Fidesznek nem lenne abszolút többsége manipuláció és csalás nélkül
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Euronews írt arról, hogy Unhack Democracy Europe aktivistái 170 interjút készítettek szavazókörökben ellenzéki szavazatszámlálókkal. A jelentésüket Brüsszelben, az Európai Parlamentben mutatták be. A rendezvényt a Demokratikus Koalíció képviselője, Dobrev Klára szervezte

Az Euronews idézte Banut Zsófiát, az egyik kutatót, aki szerint

Ezek az interjúk azt mutatták, hogy sok helyen volt rossz gyakorlat, rendellenesség és volt csalás is országszerte, beleérte a szavazatvásárlást, a szavazók és a szavazatszámlálók megfélemlítését. Láttunk hamisított szavazási naplókat és buszokkal szállított szavazókat Szerbiából, Ukrajnából és Romániából.

Az euronews azt írja, a civilek szerint rendszerszintű visszaélésekről volt szó, de arra nincs bizonyíték, hogy ezeket a kormány rendelte meg. Viszont a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot.

Viszont a parlament összetétele nem tükrözi teljesen a választói akaratot – állítják.

Többen beszéltek a központból érkező nyomásról és az incidensek mintázata arra utal, hogy nem egy két elszigetelt ügyről, hanem országos jelenségről volt szó. Úgy tűnik, nyomást gyakoroltak. az azonban nem világos, hogy ez központi utasításra, vagy túlzott megfelelési vágyból történt. De az biztos, hogy megtörtént

- mondta a szervezet vezetője, Garvan Walshe.

Az Unhack Democracy azt szeretné, ha a jelentésüket figyelembe vennék a hetes cikkely szerinti eljárásban is. 

Forrás: mfor.hu, euronews.com
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt értelmes ember a kutatók nélkül is tudta/tudja. Még egy kicsit módosítgatják a saját választási törvényüket, és 99%-ra fognak nyerni! Hiszen most is 49 % = 2/3, azaz 67%
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Épp az ilyen senkik àltal meg nem választott szervezetecskék koncepciózus és megvásárolt valótlanságai a demokrácia legnagyobb ellensége. A valódi, többségi akarat meghamisítására törekednek.
Nessy
Ezt értelmes ember a kutatók nélkül is tudta/tudja. Még egy kicsit módosítgatják a saját választási törvényüket, és 99%-ra fognak nyerni! Hiszen most is 49 % = 2/3, azaz 67%
Pági
@Rizikó: hol volt itt valódi többség?!
Klubtag
@Nessy: ...a módszer már 2018-ban élesben ki lett próbálva, most sem hagyják majd érvényesülni a valós folyamatokat.
Azért kellenek a lakcímbejelentés, a tényleges tartózkodás korábbi rendeleteit, az egy címre bejelentkezés korlátozó szabályait és még ki tudja mi mindent (eldugva salátatörvényekbe) újraszabályozni. Ez mind, mind a "kékcédulás" módszer újkori változata. Meg a levélszavazás átláthatatlanná tétele, részbeni korlátozása, az informatikai háttér rendszeres megbabrálása, stb.,stb,stb.
Közben meg megy a tiltakozás az ellen, hogy már alig van épeszű ember, aki ezt az országot demokratikusan működőnek minősítené.
Namely
Azért azt is megnézhetnék, hogy pl az ír, holland, francia népszavazások ellenére miért ratifikálták a Dublini Szerződés-t...
Ja, ezek tiltott témák, és természetesen tesznek a demokráciára, a választókra, csak a megbízóiknak teljesítik az uszítást.

De nézzük kik ők:
www.unhackdemocracy.eu/en/who-we-are
Csupa komoly szakember, kik egyáltalán nem elfogultak. :D 5 alapítóból 3 "magyar". Ez gyönyörű.

Az egyik alapító agymenése a vokskabin nevű szennyoldal:
www.vokskabin.hu/hu/Questionnaire/StartQuestionnaire/19
:D

Egy kérdés: tehát ha a kuruc.info azt írja, hogy a zsidók büdösek, az is szakvélemény, csak mert megjelent az interneten?
Medvepapa
@Nessy: Jobbak lesznek a fiúk mint a Rákosiéra
Rizikó
@Pági: A helyedben olvasgatnék és nem az ellenzéki álhírgyárból tájékozódnék!
Rockxy
"Kutatók jelentése szerint..."
márminthogy... a viruskutatók jelentése szerint?
human
Hát ez elég nyilvánvaló. De legalább már kutatással is alá van támasztva.
ómió
Szóval, majd manipuláltok és csaltok, efftársak, hogy az legyen neki?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.