Dobrev Klára közösségi oldalára írt bejegyzésben fejezte ki felháborodását a lengyel kormány újabb korlátozásaival kapcsolatban.

Dobrev szerint aljasságot követ el a lengyel kormány, szerinte ránk is ez vár
Fotó: MTI/Kovács Attila

Dermesztő ez az újabb aljasság, amivel a lengyel kormány még tovább korlátozná a nők jogait. Nem volt elég, hogy a középkori abortusztörvény miatt halt meg egy nő, most még tovább szigorítanának.

Bejegyzésében azt is megemlíti, hogy, minden terhességet listáznának, ugyanis hatósági felügyelettel akarják visszaszorítani a külföldön elvégzett abortuszok számát.

Épp ésszel fel nem fogható, hogyan képes a hatalom ilyen ocsmány módon beavatkozni mások életébe. Nem elég, hogy a lengyel kormány az önrendelkezés szabadságától foszt meg embereket, most még durván fenyegeti is őket.

Hozzátette:

Régóta látszik, hogy a lengyel és a magyar kormány mindenben egy irányba tart. Kezén fogva egymást másolja ugyanannak a bigott, hazug, gyűlölködő világképnek nevében. Orbánáknak menniük kell, különben ránk is ez vár

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Kovács Attila

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@vacsi: 16:45
Az nem zavar, hogy Orbán és társai áskálódnak Brüsszel ellen ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
jó reggelt 12 év kellett hozzá?..MANYUP-nál aludtatok?..
vacsi
"Orbánéknak menniük kell, különben ránk is ez vár"
Most ez komoly?! Orbánéknak azért kellene menniük, mert a lengyelek szigorítják az abortusztörvényüket?! Az nem zavarja, hogy Brüsszel mit áskálódik Magyarország ellen?!
Libbantölő
Te ne aggódj mocsadék dobrev az abortusz miatt, mert még bottal se piszkálnának meg! Takarodj innen te retardált bolgár, szemétláda, rém a szopadék férjeddel együtt!
Sziszifusz
@vacsi: 16:45
Az nem zavar, hogy Orbán és társai áskálódnak Brüsszel ellen ?
orsos vendel
"orsoseknak menniük kell" ez a szemet kissebbsegi, teljesen hujjjjjjjjjjjjjjjje ! max 10 %-os ma mar !!! eddig legalab volt 15 %-os...Graz keves neki /nekik/ nyitjak lassan a Lipot mezöt, ott lesz helyuk !!!
orsos vendel
@fergeteg: orsos a beka segge alatt sincs...
orsos vendel
@Libbantölő: te idiota kissebbsegi !!! szobdl le a fönököd faxat !!!
magyar1
Nem értem ezeket a lengyeleket, ennyire primitívek ebben az ügyben. Nehogy már a hatalom döntse el ki szül gyereket, talán olyan esetben, hogy ahol a gyereknek nincs biztosítva a jó és szeretett élet, ott ne születhessen gyerek, hülyék, fordítva ülnek a lovon.
Igaza van Dobrevnek, ez középkori vagy még annál is rosszabb módszer.
Nessy
Eddig még Ratkóék sem mertek elmenni! És mindezt a fene nagy kereszténységük égisze alatt! Hja kérem, keresztény, demokrata jogállam! Jöhet a laudáció!
Rizikó
Népesedés politika a neve ennek. Elég annyit tudni, hogy védekezni kell, nem abortálni. Na ez az önrendelkezés!
percsi
A fid-t nem érintené az abortusz törvény, hisz pasik nem lehetnek terhesek!

@Rizikó: Védekezés! Spirál felhelyezése és gyógyszer szedés mellett is teherbe lehet esni!

Népesedés politikához első sorban anyagi háttér kell, utána jöhet a gyerek, és annyi, amennyit a pár szeretne. Nehogy már mások döntsék el, hány gyereket neveljek.
A kormánynak az a feladata, hogy a nép érdekét nézze, a népet szolgálja. Nem pedig az, hogy sanyargassa, nők-családok életét kénye-kedvére irányítsa. Lassan azt is megszablyák, egy hónapban hányszor borulhatunk egymás nyakába, vagy Péternek Marcsi helyett Józsival kell hálni.
Fel kellene már ébredni, míg mindent eltűrünk, addig durvábbnál durvább szabályokat fognak a nyakunkba zúdítani.
Nessy
@Rizikó: Ezek szerint hímnemű egyed vagy?
Málna
Ránk is ez vár? Honnan veszi ezt Dobrev? Jakab, Donáth, és most Dobrev...Ma különösen csapong a fantáziájuk, a fele sem igaz annak, amit mondanak.
namihami
És a lengyel nők legyenek kötelesek minden egyes numera után terhességi vizsgálaton megjelenni. Számlálót a polka vaginákba.
Mert különben még képesek lennének eltagadni a párt és a vele szövetséges egyház előtt megesett állapotukat. Mi ezt már vagy 65-70 éve tudjuk:. ""Lánynak dicsőség, asszonynak kötelesség!"" Ti még csak most jutottatok el idáig?
Viktor és hűséges Semjénje---figyeltek? Tanultok? Még egy haladó hagyomány...
Macskaszem
@Málna: Mert erdogan meg orbán egymás f@szát szopkodja, és minden mocskos ötletet átvesznek egymástól.
Gyurka80
@percsi: Rég láttalak! Milyen kirekesztő vagy! Libbant eu megszavazta, hogy férfiak is szülhetnek. A védekezés pedig szinte 100%-os lehet a te idődben még nem!
Málna
@Macskaszem: Erdogan? Megint eltévedtél, nem is kicsit...
Namely
Troll on: Ezt a pasit miért hívják Klárának? :D

Troll off:
Kedves transzvesztitának látszó képződmény,
Hallott-e már olyan tinilányokról, akik titokban a wc-ben szülik meg a gyereküket, majd egyúttal meg is ölik őket? Hát az illegálisan elvégzett abortuszoknál meghalt nőkről? Hát azokról, akik elmennek más országokba és az ott kapott ismeretlen kezelés miatt meddők lesznek egy életre?
Hát persze, hogy nem hallott ezekről. Ezek nem jutnak el a zsidóktól lopott hegyi villájába.
Akkor talán nézzünk körül itthon (Önnek abban az országban, amelyiken most élősködik)
Hallott már a mélyszegénységből eladott gyerekekről, a Nyugati téren kuncsaftra váró tinilányokról, az Blahánál lévő drogtanyákról?

Nem látszik a kocsi ablakából.

Meg amúgy sem érdekli.

Ahogyan a rajongóit sem.
Rizikó
@percsi: Az életviszonyokat törvényekkel szabályozzák. Esetünkbe aki teherbe esik nevelje fel a gyerekét. Nem az egyetlen állam, amelyik így rendelkezik vagy rendelkezett. Mi a meglepő azon, hogy a parttalan szabadosságnak szabályokkal gátat szabnak? Egy állam, amelyik nem nyújt segítséget gyilkossághoz.
Rizikó
@Nessy: A nemi identitásom nem a vita része.
kereső
@Horizont: Bizony, bizony vén trottyos, nagyon hivő=vallási bigott himneműek kotorásznak olyan nagyon szivesen a nők bugyijában, és rendelkeznek a nők teste felett. Magyarországon is van ilyen jó néhány- akik úgy gondolják, hogy megvonhatják a nők önrendelkezési jogát. Itt tobzódnak-mint ez a "libbbantölő"- már a neve is felháboritó, és uszitó!
kereső
Ráadásu jó szokásukhoz hiven ezek az ide delegált illiberálisok nem is a témával foglalkoznak, hanem ezerrel "dobreveznek, bulgároznak", az ostobák.
kereső
@Horizont: Őszintén szólva, azt sem hiszem el, hogy nő. Nő nem helyeselheti azt, amit a lengyel egyház uszitására a lengyel kormány elkövet a nők ellen. Vagy ha nőnemű, akkor szégyen a nemre nézve.
magyar1
@Rizikó: Biztosan férfi vagy, egy nő ilyen marhaságot nem mond. Védekezzen az a nő pld. akit megerőszakolnak, igen ha tudja ölje meg aki ezt teszi vele. De akkor meg őt akarja a hülye bíróság lecsukni.
A másik dolog a nők nagy része akarja a gyereket és nem veteti el, de bizony jobb egy gyereknek ha meg sem születik mint egész életében kínozzák, megöljék, vagy amikor éppen az álszent papok pedofilok erőszakolják, vagy a drog és ital hatása alatt készült gyerek örökre nyomorék,szellemi fogyatékos legyen és a társadalom tartsa el. De azt is agyon tudnám verni aki a szegénységbe szül 4-5 gyereket és ennivalót alig látnak, vagy fűtetlen lakásban alszanak.
Aki az abortusz ellen van nem alkalmas emberek vezetésére, irányítására.
vacsi
@Sziszifusz: Persze, hogy nem zavar! Brüsszel sunyi!
Rizikó
@magyar1: Kérek egy adatot tőled. Hány nemi erőszakból fogant és nem kívánt gyereknek kellett megszületnie a szigorú szabályozás miatt? Lehet, egynek sem?
A probléma szempontjából lényegtelen a papok szerepe, de te hozod őket, mint a téma terelése tett kisérletet és a válaszolni képtelenség egyik bizonyítékát.
Ma a fogyatékos gyerekek után plusz juttatást ad az állam. Akkor őket inkább öljük meg, mert terhet jelentenek? Volt egy ember, aki így gondolkodott, a neve Adof Hitler.
Gazella
@Horizont: a libaölő nem más mint durbincs, gyurka meg etcetera...
magyar1
@Rizikó: Honnan tudná bárki is azt, hogy hány nemi erőszakból született gyerek? Valahol tudsz róla, hogy ezt be kell vallani? A papokat meg azért hozom fel mert a saját házuk táján sepregessenek, ha nem lesz egyetlen pedofil erőszakos pap sem, utána hitelesen nyilatkozhatnak ez ügyben. De még mindig nem szülnek gyereket és azt az érzést egy férfi nem tudja átélni, tehát nem is dönthet erről.
Igen, fogyatékos gyereket mindenki sajnálja, én is, de hidd el jobban örülnének azok a gyerekek ha nem lennének azok. A lélek születéskor jön a testbe.
A születésszabályozásról meg annyit, hogy nem megölni kell az embereket, éheztetni, vírusháborúzni, hanem tudatosan kellene a gyermek születését megtervezni, olyan családba ne születhessen gyerek amely alkalmatlan a felnevelésére. A hitler te vagy aki kínzásra ítélt gyerekeket is a világra hozatnál.
Rizikó
@magyar1: Komolynak szánt visszavágásod egy érvtelen, erőtlen katyvasz lett. Fuss neki mégegyszer, mert ez elégtelen.
magyar1
@Rizikó: Erre már nincs észérved mi?
Libbantölő
Nyertem, nyertem! Na mit szóltok? AZ IGAZSÁG MINDÍG GYŐZ!
magyar1
@Rizikó: Na meg azok döntenek a nők szüléséről és a felelős gyereknevelésről akik a farkukat oda dugják legtöbb esetben ahová akarják szép szóval,erőszakkal és a következményeket nem akarják vállalni? Van egy mondás, "a kisegér mindent megígér míg a lukig el nem ér"- sok ilyen eset van.
Férfiakat nem is engedném ez ügyben dönteni és törvénykezni.
Bár minden tiszteletem a felelős apáknak, de sajnos nem lenne annyi hányatott gyereksors ha a születés okosan lenne szabályozva.
ómió
Megint elszabadult a bolsi "hajóágyu"?
lusta
@magyar1: Megtagadták az abortuszt az orvosok, a lengyel AB ítéletére hivatkozva, pedig a magzatnál nem fejlődött ki rendesen a koponyacsont, emiatt az agy mindenféle védelem nélkl fejlődik a magzatban. Az ultrák meg örültek az orvosi döntésnek.
csak úgy....
azoknak a férfi politikusoknak akik tiltják az abortuszt,kötelezövé tenném a nemátalakító mütétet! ez nem vicc, ez egy fontos tapasztalatcsere lenne!
csak úgy....
@KisTehen: ez valami mezei perpatvar a boci és a liba között? :)
csak úgy....
@Horizont: csak a 6 db. "teccikének" örvendezik! :)
namihami
@csak úgy...: Amit szintén a hasonló nívójú oldalkocsijaitól kaphatott.
(nem tudom, hogy a beíró sajátmagának adhat-e lájkot? esetleg többször is? ha igen, akkor ez azon a szinten, azokból a lájkokból sokat megmagyaráz)
Libbantölő
@Horizont: olyan hülye vagy hogy anyád is utál te retkescigus! Inkább szippantsd le magad féreg!
Csizmás Kond
...déklárika a lepergett pofalemezét újraglettelve újabb marhaságokat ugat.
csak úgy....
@Horizont: fidesz prémium! :) talán 1kg krumpli az értéke?
Nessy
Sokszor mondtuk már, hogy ezt már mégse teszi meg a fidesz! Aztán jön egy saláta törvény, Semjén által teliholdkor, éjféli beadással, és láss csodát, megteszi, a lelkes 133 bátor ember segedelmével!
namihami
@Horizont: Megint, lányom Brutina? Hát sose tanulsz?
""Ne állj le a disznóval bírkózni, mert akkor Te is sz@ros leszel és az ólban ők vannak otthon.""
Csizmás Kond
@Horizont: ...fogaj szót namihaminak, mert ti amúgy is mindig azt csináljátok amit a másik mond...:)
vacsi
@Horizont: Ezt inkább én kérdezném Tőled - és a hasonlóktól...
Csizmás Kond
@Horizont: ...itt nagyon melléfogtál...soha, egyetlen egyszer sem írtam olyant hogy ennek vagy annak milyen igaza van, soha nem mondtam senkinek hogy ne áljon szóba ezzel vagy azzal mert ...soha nem hibáztattam azért senkit mert valakivel beszélt vitázott vagy urambocs anyázott...de te ti igen szóval ha lehet vádolj olyannal ami igaz.
Na de visszatérve déklárára aki ugye a nagy svung után rettenetesen lebőgött és hatalmasat koppanva esett a fenekére, pontosabban kifejezve azáltal bebizonyította hogy nem való vezető szerepre, most mégis fapofával hamisítja a valóságot, mert a valóságot elferdítve harsogja a valótlanságot ...szerinted ez helyénvaló ?...kéne hinni neki ? ,...
K-2SO
"Dobrev szerint aljasságot követ el a lengyel kormány"

Nem csak szerinte.

Érdekes, hogy újra és újra tetten érhető a szélsőjobb nőellenessége.
Ez valamiért jellemző rájuk. Mindig.
Majdnem azt írtam, hogy fogalmam sincs róla, de azért van fogalmam róla.
Elnyomott frusztrál, kissebrendűségi érzésekkel teli emberek válnak szélsőjobbossá, akik mindent erőszakkal akarnak megoldani. A legegyszerűbb - még egy gyönge férfinak is - kihasználni és megalázni a nőket.
Lehet hogy tévedek, de lehet, hogy nem.

Gyertek csajok, hallgassunk jó zenét.
Mondjuk ez az apa-fiú kapcsolatról szól, de sok nő apakomplexusos (ez van), és szeretném ha látnátok, hogy a fiuknak sincs könnyű dolguk a férfivé válásban.
(most normális emberekről, apákról, anyákról, fiúkról, lányokról, életről írtam és nem az aberráltakról)

Csavard le a világítást, gyújts egy illatgyertyát, dőlj hátra és érezd, ahogy a dallam körbe simogatja a lelked és ahogy a szöveg hozzáad egy csipetnyi plusz jót a benned élő össztudáshoz. (azt tudtad, hogy mindenki mindent tud, ami fontos, ami igazán számít, csak sokan nem nyúlnak le ezért a tudásért magukba elég mélyen?)

www.youtube.com/watch?v=NGpVKY2qhXE
csak úgy....
@Csizmás Kond: 16:11 diagnózis : súlyos emlékezet kiesés (amnézia) ...,hétfön mars dokihoz!
Málna
@Rizikó: "Esetünkbe aki teherbe esik nevelje fel a gyerekét." Miért az nevelje fel, aki teherbe esik? Miért nem az, aki teherbe ejt? És kinek jó az, ha egy gyereket rákényszerítenek olyan szülőre, aki nem akarja őt?
namihami
@Horizont: 15.54 és 16.36: És megint? Lásd, mint fent 2.0 változat!
CsipkeRózsa
@Libbantölő: 16:51

Hogy beszélsz egy nőről, aki hozzád képest egy nagy tudású valaki, te pedig hozzá képest egy senki vagy!
namihami
@Horizont: Pusztán az energiád spórolásásra szerettem volna rámutatni. De, ha írni akarsz---tedd!
Csizmás Kond
@Horizont: Annak hiszel akinek akarsz...úgy veszed hasznát, viszont kettőnk közül nem én vagyok az aki párthívő tehát arra sem tudnék pontosan válaszolni amit kérdeztél mert bárkit is említenék te valami pletykaszarral állnál elő ahol az illetőt megemlítenék, holott bárkit ki lehet hazugsággal kezdeni, példa erre a déklára amit a lengyelekről állít... de nem is az a lényeg, hanem az, amit már ezerszer elmondtam, nem egy ember a párt vagy a komrány, tehát egy kijelöltre sem lehet ráfogni hogy miatta van minden. Én bízok a fideszben és rájuk szavazok addig amíg azt a vonalat követik ami nekem is megfelel erkölcsileg és mindenben amit idáig megéltem, mert nem kell nekem sem buziházasság sem feketeinvázió mégha rabszolgáknak hoznák is ide akkor se, nemhogy még tőlük is majd kelljen kérjem a sűrű bocsánatot mint ahogy a zsidókkal elkezdték...
Nekem jó és megfelelő az az életfelfogás amit megéltem és ezután is ebben szeretnék még amíg lehet élni.
Csizmás Kond
@Horizont: ...és nehogy megerőltesd magad...:)
Málna
@Horizont: És én is annak írok, akinek szeretnék. Világos?:-)
Málna
@Horizont: Na, örülök, hogy megváltozott a véleményed.:-)
Rizikó
@Málna: Mint írtam, volt már ilyen. A kormány pedig nem támogatja a gyilkosságot, hiszen a magzat is élőlény.
Miért az anya? Mert az biztos.
Málna
@Horizont: Nem egészen. Többször mondtad, hogy ne írjak neked. De jó, hogy már nem így gondolod.
Rizikó
@magyar1: Ez elég szexista megjegyzés volt.
K-2SO
Gyertek csajok (1 napostól-120 évesig), van itt nektek még valami.
Elöljáróban: Azt tudnotok kell Wass Alberttől, hogy őt sokan - majdnem mindenki - félreérti. A Nagy-Magyarországot visszasíró szélsőjobb kisajátította (kb. úgy, mint nálunk a Fidesz a kokárdát és a "nemzeti" szót).
Hihetetlen költői képességekkel volt megáldva. Annyi érzelmet szabadított fel bennem, amit az eddig összes író együttvéve sem.
Nála nem voltak rasszok igazából. Jó és rossz emberek voltak, mert ez így van a világon is - minden rasszban vannak jó és rossz emberek!
Ja, és gyerekkönyveket is írt.

Szóval, csajok (egy napostól 120 évesig), Wass Albert úgy írt Istenről, ahogy senki más (ha lenne jobb, tőle idéznék, de az van, hogy ennél a megfogalmazásnál, ami egész közel visz Istenhez nincs jobb az egész kerek világon).
De miért is ez az előszó?
Nem azért, amit eddig leírtam !!!
Hanem azért mert a végén csak a "fiam"-ot említi, de ez rátok is vonatkozik csajok (egy napostól a 120 évesig), ezért vettem a bátorságot és a végén betoldottam a "lányom" szót is, mert nyilván így gondolta.

Készülj fel, mert kemény menet lesz érzelmileg!
Málna
@Rizikó: A lengyel kormány ezzel azt támogatja, hogy szeretetlenségen nőjenek fel gyerekek. Egy ilyen gyerekkor pedig melegágya a későbbi bűnözésnek, alkoholizmusnak, mentási problémáknak. Senki nem nyer ezzel.
Igen, az anya a biztos, ezért büntessük őket - egy életre? Ez korrekt?
K-2SO
Wass Albert: Te és az Isten

Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ?
Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott?
Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot!

Honnan tudja meg bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ a tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökeret, de már megindulnak benne az élet nedvei és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinő a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, előkacag a virág. Kacag. Szinte hallani lehet.

Nézd meg jól, milyen szép! Milyen szép és milyen tökéletes. Ember-művész nem alkotott még hozzá foghatót, csak másolt. Egy láthatatlan nagy művész keze dolgozik körülötted.
Néztél vízcseppet mikroszkóp alatt? Mennyi ezer élet nyüzsög benne. Egy egész világ. Minden vízcsepp egy világ. Minden világ egy vízcsepp. Önmagáért való zárt egész. A Te szemedben céltalan, mert nem vagy művész. Művész csak egy van ezen a világon, egyetlenegy, aki alkot. Napról-napra, percről-percre, mindig újat és mindig ugyanazt.

Nézd a fát! Nézd a hegyet! Nézd meg a folyót vagy a tengert! És gondold el, hány milliárd vízcsepp van benne, hány milliárd vízcseppbe zárt világ! És aztán gondolj a csillagokra! Azokra, amiket ismersz, és azokra, amiket nem ismerhetsz. Tiszta éjszakákon nézz föl az égboltra: olyan éppen, mint a vízcsepp a mikroszkóp alatt. Minden csillag egy élő valami és köztük a Tied, a Föld, talán a legkisebb. Gondold csak el, hány milliárd vízcsepp lehet még ezen az egyen kívül, amit ismersz.

És akkor gondolj szánalommal azokra, akik el akarják hitetni Veled, hogy nincs Isten.
Nincs, mert ez, vagy amaz így történt. Mert romokban fekszik a házad. Mert meghaltak sokan, akiket szerettél. Mert...
K-2SO
...kevés a kenyér. Mert sok a nyomorúság. A világban, mondod, nincsen igazság. És a Te világodat érted alatta. A Te külön világodat, ezt az aszfaltos, vízvezetékes, órabéres és gyárkéményes világot. A nyakkendős, nyúlszőrkalapos, szénhiánnyal küzdő, műhelyszagú és paragrafusok közé zsúfolt világot. És elfelejted, hogy ezt a világot Te csináltad magadnak. Te és a többi emberek, és így egyedül ti vagytok felelősek mindazért, ami benne történik.

Istennek semmi köze a házakhoz és az órabérekhez, az általad feltalált bombákhoz és drótsövényekhez, semmi köze ahhoz, hogy kapsz-e nyugdíjat vagy sem és hogy meg tudsz-e élni abból a fizetésből, amit a többi emberek adnak Neked az önként magadra vállalt munkáért. Isten bele sem néz a számlakönyveidbe, nem törődik a gépeiddel és talán azt sem tudja, hogy létezik az egyik vízcsepp milliomodik porszemén egy úgynevezett társadalmi rendszer, amit mesterségesen fölépítettél magadnak, és amivel most nem vagy megelégedve. Ő a csillagrendszerekkel és az ibolyák gyökerével törődik csupán.

Isten művész, aki megalkotta a világok milliárdjait, és pillanatról pillanatra újakat alkot. Amit Ő alkotott, azért vállalja a felelősséget. Ott minden az Ő elgondolása szerint történik, tiszta és művészi törvények alapján. Ott nincsenek meglepetések és váratlan fordulatok. Nincs győzelme a gonosznak, mert nincs gonosz. Ezt a fogalmat az ember alkotta és emelte földöntúli alapzatra, hogy megbocsáthasson magának, ha ostobaságokat cselekszik. A sas nem gonosz, amikor lecsap a galambra. Fiainak viszi, hogy élhessenek. Művészi rendező keze igazította így a szerepeket, hogy ne szaporodhassanak el a galambok, s ne egyék el az egerek elől a gabonát.

Az ember alkotott magának egy külön világot, a vízcseppen belül. Kiugrott a nagy együttesből, kivonta magát a művészi rendező keze alól, ácsolt magának külön színpadot, pingált magának külön díszleteket s maga osztja ki magának a szerepeket benne. Hát ne jajgasson, ha rosszul sikerül az előadás. Ha a kontár...
K-2SO
...módon ácsolt kulisszák olykor rászakadnak és rozsdás szögekbe veri a fejét. Maga tette oda a szögeket.

Ha rosszul mennek tehát a dolgaid, ne csodálkozz. És főleg ne igyekezz Istenre hárítani a ballépések felelősségét. Szabad kezet kértél, s Ő, amennyire lehetett, szabad kezet adott. A lerombolt házakért, a drágaságért, a feketepiacért, a szénhiányért s azért, hogy pénz nélkül maradtál és vakarod a fejed: Ő igazán nem tehet. Talán nem is tud ezekről. Nem kíváncsi, hogy az Ő rendjén kívül, a sok milliárd vízcsepp közül az egyikben egy izgága kis moszatocska a maga önteltségéből mire végezte. Neki a hóvirágokra van gondja, meg a madarakra. A csillagokra és a fákra. Meg arra, hogy szüless és meghalj. És hogy a gyomrod - feltéve, ha mértéktelenségedben el nem rontottad - megeméssze az ételt, amit adsz neki. Nem felelős, ha szíved idő előtt megunja pumpálni a véredet, mert hanyagul és könnyelműen elrontottad felesleges izgalmakkal, amiket a magad bosszantására sikerrel kiagyaltál.
Egyáltalában: az Istennek hagyj békét saját világoddal kapcsolatban. Nem várhatod, hogy Ő menjen oda hozzád, ha magad voltál az, aki fölényes emberi elmédre hivatkozva hátat fordítottál Neki. Te kell fölkeressed Őt, ha vissza akarsz Hozzá térni. Könnyen megleled, ha igaz és tiszta benned a szándék. Ha nem sértett hiúságodat és csalódott önzésedet akarod Neki elpanaszolni, hanem egyszerűen csak látni akarod Őt s megnyugodni abban, hogy van.

Ott leled mindég, a műhelyében. A vízcseppben, amit számodra alkotott. Csak nyisd ki a szemedet jól.
Megtalálod a fűszálban, amikor éppen nő. A virágban, mikor a szirmait bontja. A pillangóban, ahogy szárnyra kél. Ott dolgozik. És ha elég tisztán és elég egyszerűen állasz meg előtte, levetve minden magadra aggatott bohóc-cicomát, amit társadalompolitikának, tudománynak vagy előítéletnek nevezel: akkor talán reád is néz. Talán még reád is mosolyog.
Mélységes mély, szelíd művész-szemével végigsimogat, és azt mondja:
- Bizony látom, rossz bőrben vagy fiam,...
Rizikó
@Málna: Életvédelem. Nem támogatják a gyilkosságot. Az anya, ha prütyköl, tudja mivel jár. Amúgy a bíróságok komyan megfizettetik az apákat.
Aki tesz valamit, vállalja a felelősséget.
Azokat a gyerekeket nem sajnálod, akik a megélhetési szülések alanyai?
K-2SO
..."lányom". Ideje volt, hogy visszatérj közénk.
Rizikó
@Horizont: Ha vannak jó tanácsaid, kezdjed magaddal. Érvtelen, vagdalkozó és mellébeszélő vagy. Nem te vagy durbincs?
Csizmás Kond
@Horizont: Nem félek és soha nem is féltem...mitől kéne félnem ?
kissé felnőttem
@Rizikó: halfarok ÍQ val osztja mindenki 5 vagy 50 és mind mehet a bányába meg magázodik köcsögöz meg magaálá vizeléssel irogat 5-20 at is névvel aztán van hogy egy pldalnyit lealáz de logikátlan mert akinek farka van abba és nulla szerintem ez is uj fickóde 24 - 23 órát itt lebzselnek milliárdokat kapnak ezért?
K-2SO
@Csizmás Kond: ma, 17:51

Megint hazudtál.

(én is szoktam hazudni más állapotban, de annak legalább van némi köze az igazsághoz - igaz, sokszor csak átvitt értelemben. Olyankor összemosódik a valóság a virtuális - és kiterjesztett valósággal)

De te máshogy hazudsz. Te kajakra hazudsz.
Málna
@Rizikó: A bíróságok komolyan megfizettetik az apákat? Nincs ebben tapasztalatod, ugye?:-) Hát, nem fizettetik meg. Tudom.
"Aki tesz valamit, vállalja a felelősséget." De csak ha nőnemű az illető...
Sajnálok minden gyereket, akit nem szeretettel fogadnak. De szerintem ma már nemigen vannak megélhetési gyerekgyártók, hála annak, hogy nem emelik a családi pótlékot.
Rizikó
@Málna: Sajnos vannak, akiknek a gyerek megélhetési forrás. Ami az apákat leti, ne általánosíts. Mindenféle van, mint anya is!
percsi
@magyar1: "Honnan tudná bárki is azt, hogy hány nemi erőszakból született gyerek?"
@Rizikó: A nők termékenyek, naponta több nőt erőszakolnak meg, sajnos nem kevés esik teherbe.

Sajnos az igazságszolgáltatás nem a nőknek kedvez, ha bírósághoz fordulnak, az erőszak után is nagyon nagy traumát szenvednek el. Évekig pereskedhetnek, addigra a gyerek iskolás lesz.
Ezért a legtöbb nő ha erőszak miatt esik teherbe, abortuszt látja a legjobb megoldásnak.
És persze több indok áll a háttérben, amire meghozzák a számukra keserves abortusz döntést.
Idegen férfiak döntenek olyan ügyekben, amihez semmi közük nincsen, nem a teherbe esett nőknek kellene? Rajtuk van a teher súlya!

A férfiak ész nélkül szórják szét a magjaikat, a következményre nem gondolnak, mert úgy gondolják nem az ő bajuk. Van pár kivétel, pl. Szájer és ismerősei.

Új törvény kellene, mert a nép még mindig nem eléggé alázatos: a férfiak far...ba chipet kell rakatni, és ha egy hónapban kettőnél többször használja szexre, akkor 3. - 4. alkalomnál 100-100 ezres nagyságú pénzbüntetés, az 5. alkalom után kiheréltetést kell elrendelni! Nős férfiak 2 gyermek után csak pisilésre használhatják.
Indok: sok az ember, a föld nem bírja :)))))))
Mennyi férfi és nő értene vele egyet? Gondolom annyi, mint ahány nő és férfi ért egyet az abortusz törvénnyel.
Csizmás Kond
@Horizont: Előbb utóbb őt is leváltják, mert annak ez a rendje.
Málna
@Horizont: Dehogy nem írsz rám. Többször is előfordult már, rossz a memóriád. És igen, nekem írtad, hogy ne írjak neked. Tehát meg akartad szabni, hogy kinek írhatok és kinek nem.
percsi
@Gyurka80: "Libbant eu megszavazta, hogy férfiak is szülhetnek."
Szülhetnek, az orvostudomány már mindenre képes. :) Nem kellett volna megszavazni, ha férfi szülni akar, szüljön, magánügy, senkinek sincs joga beleszólni! :)

"A védekezés pedig szinte 100%-os lehet a te idődben még nem!"
Te már csak tudod, hiszen szex előtt mindig védekeztél!
100%-s védekezés:
- ha a nő kiveteti a méhét,
- ha a férfi vagy a nő elkötteti magát, (bár ez sem 100%-s.)
- ha nő és férfi közt nincs szex
A lényeg, aki teherbe esik, az maga dönti el, hogy megakarja-e tartani. Inkább abortusz korházban, mint otthon zugabortusz, vagy árvaház a gyereknek, legrosszabb esetben gyermekgyilkosság.
Gyurka80
@percsi: "az orvostudomány már mindenre képes." Akkor fordulj orvoshoz hátha sikerül téged is meggyógyítani, hogy ne írj ilyen sok hülyeséget.
percsi
@Gyurka80: Már vártad, hogy örömet szerezzek neked! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.