Facebook-videóban magyarázta el Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, hogy mik az elképzelései.

Márki-Zay Péter is rezsicsökkentést tervez, szerinte jobban csinálná, mint a Fidesz

Márki-Zay Péter a videó elején kijelentette: hazugság, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Sőt, igazságosabb megoldásban gondolkodzik, ennek lényege, hogy

szociális alapon fogják támogatni azokat, akik valóban segítségre szorulnak.

Emlékeztetett: aki fával fűt, arról például a Fidesz egyáltalán nem gondoskodik. No meg, a csekken szereplő megtakarítás összege is annál magasabb, minél többet fizet valaki, tehát Márki-Zay szerint a Fidesz-féle rezsicsökkentés leginkább a gazdagoknak kedvez.

Az okos rezsicsökkentés mellett a panelprogram folytatását is ígéri Márki-Zay: szigeteléssel, nyílászárócserével segítenék a rászorulókat. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint ez valóban fenntartható rezsicsökkentés lesz, és nem a szegények adójából fogják majd finanszírozni.

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Rizikó: Csernobilnàl és Fukusimànàl làtszik mennyire környezet baràt az atomenergia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Emberek! Vigyázó szemetek MZP-re vessétek! felületes hallgatónak könnybelábad a szeme, ó míly filantróp a szentem...aki fával fűt, azt persze nem támogaptja a hatalom...meg a szegényeket, meg a szociálisan rászorulókat.. meg a panelban lakókat...
...nos az említett polgárokat előbb szét kell választani, és felkutatni, ki miért az, ami...ez kemény feladat lesz, sok-sok szomorú/felháborító történettel szembesül majd...
...aki azt reméli, problémájára ő a megoldás, az várjon egy cseppet, és figyeljen, holnap mit fog mondani...majd holnapután...
Rizikó
Ne erőlködjön. Már elmondta, hogy a fogyasztás csökkentése az igazi rezsicsökkentés. Köszönjük Márki úr, ilyet Rákosi elvtárs is tudott.
Eladott Ország
"Drága Erzsébet-utalvánnyal kiszúrt szemű, a kormány napi jótéteményeitől félvak, a propagandától félsüket, a rezsicsökkentést csont nélkül benyelő honfitársaim! A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének erről szóló tanulmánya szerint egy bécsi otthon energiafogyasztása feleakkora, mint egy budapesti lakásé. Ezt nyugodtan átszámolhatjuk csirkefarhátra és krumplistésztára is. Ennyivel többet fizetünk a rezsicsökkentett boldogságért, mint egy – a magyar átlagbér többszöröséből élő – bécsi polgár, rezsicsökkentés és Németh Szilárd nélkül. A Magyarországon található 2,85 millió családi házból 2,5 millió egyáltalán nincs szigetelve. Nézzük, mi van a szőnyeg alatt. Az éjjel-nappal a magyar emberek érdekében hazudozó ártunk és ormányunk mindent megtesz azért, hogy korszerűsítse a lakosság az otthonok fűtési- és szigetelési rendszerét. Majdnem megszakad a komplett szaktárca azért, hogy a környezetterhelő és drága energiahordozókat mind jobban kiváltsák a megújuló energiaforrások. Ezért teljes erőből támogatják a napelemek elhelyezését a lakóházakon, segítik a szélenergia és a geotermikus energia használatának elterjedését. Ja, mégsem."...
kolozsvaros.com/2017/03/20/draga-erzsebet-utalvannyal-kiszurt-szemu-a-kormany-napi-jotetemenyeitol-felvak-a-propagandatol-felsuket-a-rezsicsokkentest-csont-nelkul-benyelo-honfitarsaim/
Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor. Én már elsőre is azt gondoltam, hogy Lázár János okos fejét megsüthette a nap, amikor a panelházak felső szintjének visszabontásáról mesélt.
www.civilhetes.net/sites/default/files/styles/large/public/kepek/ov_1_1.jpg?itok=gAXykHiY
Rizikó
@Horizont: Az ellenzéki média uszításait és demagógiáját már IQ ból ismerem.
Sámannus
Nagy ám itt a sötétség a Fidesz médiában.! Kicsontozzák a mondandót, mielőtt beetetik a népet vele. A nép nem ismeri , hogy a rezsit nem csökkenteni kell, hanem úgy kell segíteni a fogyasztókat, hogy jó lakhatást teremtve csökkenjen a rezsi. A rezsi csökkentés nem ugyan az mint a rezsi csökkenés. Az utóbbit a Fidesz elfelejti megmagyarázni mit jelent ez. Energia takarékos világítás csökkenés. Víztakarékos fogyasztás, mosogatás mosás, csökkenés. karbon semleges energiatermelés környezetvédelem, napenergia hasznosítás rezsicsökkenés, lakóházak hőszigetelése csökkenés . a megszólítottaknak fogalmuk sincs erről. A Fidesz bűne, hogy az emberek nem tudják mit jelent ez, milyen lehetőségeket szalasztottunk el azzal, hogy hittünk a hazugságnak, és azt szidjuk aki az igazat mondja., és cselekvést ígér. Szégyen az egész országra nézve.
Vagyis rezsi csökkenésen így nyerünk mindannyian, a rezsicsökkentéssel, tönkre megy a szolgáltató, és mérhetetlen szegénység marad védtelenül a romokon.
Bocs hogy kontárkodok nyelvészkedni is érdemes, hogy értelmezhessük mit ígérünk, és mi volt eddig.
Tehát a választás tétje ilyen célok elérését jelenti. Azt már megéltük, hogy a fidesz fütyül erre a kérdésre, ők kiérdemlik hogy szemétbe dobjuk a találmányukat velük együtt.
Hajrá MZP!
csipetke
Teljesen igaza van MZP-nek, bizonyos jövedelem alatt járjon a rezsitámogatás. A Rózsa-dombi medencék vízellátását,és fűtését oldja meg a gazdájuk,és a többi luxus-kecóét bárhol az országban
Rizikó
Ellenzéki rezsicsökkentés: egekbe emelni a gáz, villany, víz árát és a munkakerülőknek szegénységi alapon,a mi pénzünkön ingyen adni. A többi meg fagyjon meg!
Emlékszünk még erre a forgatókönyvre!
csipetke
@jesz: 06:16 Mit kell olyan nagyon kutatni?A NAV nyilvántartja a kőgazdagokat,ők fizessenek luxusadót,és nekik ne járjon a rezsicsökkentés. Ennyi
Sámannus
@Sámannus: Ha a fenti címet kijavíthatnám, azt írnám firkászként, hogy "Máki-Zay péter rezsi csökkenést tervez" az fideszes idióták rezsi csökkentése helyett.
A tíz év alatt elpazarolt idő ellopott pénz hatalmas lyukat ütött az ország gazdaságán Összevetve a fent felsoroltakkal katasztrófális a fidesz politikája, mert a rengeteg energia ami veszendőbe ment rontotta közérzetünket, károsította a bolygónkat, és legfeljebb az oligarchák szedték meg magukat. Szégyen, hogy eddig hagytuk dézsmálni őket.
Ha nem fogjuk meggyőzni a választókat akkor ezektől csak további hazug pusztítást várhatunk.
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 07:08 ♦ Nos nézzük a "kiművelt emberfők sokaságát" a fidesz/fidelitas soraiból:
A gond már csak az, hogy eközben nem sikerült Orbán szolgáit kiművelni a környezetvédelem témakörében, ezért történhetett az, hogy Böröcz László egykori fidelitasos politikus aki szellemi és inkontinencia zavarokkal is küszködik a következőket találta mondani:
"Készek támogatni minden olyan lépést, ami a környezet védelmét célozza, köztük a legkörnyezetbarátabb energia, az atomenergia előtérbe helyezését…" Hogy ezt mégis hol olvasta Böröcz, azt nem tudom, mindenesetre vélhetően kevesen gondolják úgy, hogy az atomenergia a legkörnyezetbarátabb energia lenne, ami ma fellelhető a Földön... "dögöljek meg ha kiváltom."
csipetke
@Rizikó: 08:01 Az energiaárak elszállása mellett mit gondolsz,orbán meddig fogja tudni finanszírozni a rezsicsökit?A választásig,és ha ők futnak be(ez a legrosszabb rémálmunk) úgy felemelik a rezsit,mint a huzat. Nem ez lenne a megoldás,hanem a tisztességes bér-és nyugdíjemelés, a svájci indexálás visszaállítása,és akkor az emberek fizetni tudnák a rezsit. A munkabéreket szándékosan tartották alacsonyan, mert orbán ezzel csalogatta ide a multikat,és az összeszerelőgyárakat. Szó szerint eladta a melósokat szaré-húgyé,ahogy mondani szokták. Már azt hittük,eltűntél sikari,de látom,csak arculatot váltottál
Rizikó
@Eladott Ország: Az atomenergia a legkörnyezetbarátabb energia termelési mód. Tájékozódj!
Virág Árpád
@Rizikó: Ááááááááá! Ő még arra is képtelen!
csipetke
@sgl: 08:04 Ne lovagolj folyton az ellenzéken.Kétségtelen,hogy sokmindent elrontottak,de csak az nem hibázik,aki nem dolgozik.Mellesleg ha naponta orbán-fidesz szemébe vágták volna a dolgot, akkor mi van?"Boldog karácsonyt!",oszt jónapot. Az ellenzéknek sok éve nincs mozgástere,viszont ott cseszték el,hogy nem álltak fel,és nem hagyták ott ezt a genyó bandát.
De ha minden hozzászólásodban szapulod őket,változik a helyzet?Tavasszal kiderül,mit ér az összefogás.Ha a fidesznek nem lesz kétharmada, én már annak is örülni fogok.
Pági
@sgl: most a kanadai állampolgársága a probléma.
magyar1
1. Hazugság, hogy a fidesz nem ad fát annak aki azzal fűt. Ad. Ezt biztosan tudom. 2.Abban igaza van, hogy a rezsicsökkentés fogyasztás alapján legyen meghatározva, ne az úszómedencékre kihegyezve.
A panelek szigetelése nem feltétlen szükséges, de az ablakok cseréje mindenképpen.
Sámannus
@sgl: Amikor harmadikként a második fordulóba került már akkor ráéreztem, hogy megnyerheti a előválasztást. Kicsit kellemetlen volt a versengést nézni,de én már akkor is megláttam benne az ellenzék átformálóját, mert új szemtok alapján vitázott. Képes volt meggyőzni a szavazókat is.
De nem szabad elfelejteni, hogy mögé kell állni, és tolni mint a "paraszt", azt csinálni amit mond! A paraszt kifgejezést egy kajakozótól vettem át ők ezt használták, és olimpiát nyertek. Nekem is jó ez a nézet, és remélem sokan felismerik ebben a lehetőséget a változásra.
csipetke
@magyar1: 08:21 Azt nem a fidesz adja,hanem az önkormányzatok spórolják ki a költségvetésükből.Már melyiket nem nyiffantotta teljesen ki a fidesz.
koszpeko
@Rizikó: Csernobilnàl és Fukusimànàl làtszik mennyire környezet baràt az atomenergia.
Rizikó
@csipetke: Megint a propaganda. A rezsicsökkentés a magyar fogyasztók kormány általi védelme. Persze lehet indexálásról polemizálni, a bérekről, amit azért a vállalkozó fizet, nem a kormány, de téma lehetne még az állati jogok betartása is, vagy az utak állapota. Csak itt épp a rezsicsökkentés volt a téma nem ezek.
Sámannus
@csipetke: Azért el kell ismerni ha mondtak is valamit ezekre a kérdésekre, nem jól tették azathogyan próbáltak ellenvéleményt formálni kifejezetten béna volt, nem is álltak bele keményebben évekkel.
magyar1
@sgl: Nem is engedném a politika színterére aki nem csak magyar állampolgár. Hihetetlen, hogy ezt meg meri bármely oldal tenni.
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 08:13 ♦ Idézet a fideszes tollából : "Az atomenergia a legkörnyezetbarátabb energia termelési mód." Ezt a csernobiliek is tudják , és az a lakóközösség ahol a fűtőelemeket tárolják?! Költözz oda barom! B@zdmeg én nem járok a fideszes nemzeti- konzervatív mély keresztény egyetemre hülyegyerek! Néhai Popper Péter mondta egy műsorában, olyan, hogy csoportos bölcsesség nem létezik, mindig a legbutább, legostobább szabja meg a csoport értelmi színvonalát. Nincs olyan, hogy majd a gyengébbet a csoport fölemeli magához, hanem a jobbak süllyednek le a gyengébbek szintjére.
Rizikó
@Eladott Ország: Sőt a vizierőmű is az és akkor hozz egy gátszakadást példának. Próbálj meg érvelni mert ez nulla visszavágás!
K-2SO
"szerinte jobban csinálná, mint a Fidesz"

Hát az nem lenne nehéz, mert amit a Fidesz csinál, annál csak jobban lehet.
Rizikó
@koszpeko: Sikerült két példát hoznod, de volt egy amerikai katasztrófa is a hetvenes években. A település neve nem jut eszembe.
Fukusima: rossz helyre épült egy szökőár veszélyeztette területen. Csernobil: emberi felelőtlenség.
Ez két eset, hány ezer atomerőmű van? Logikád szerint akkor autókat se gyártsunk, mert vannak balesetek?
Ez a két három eset hány ezrelék? Légibaleset több van arányosan, mint reaktor katasztrófa.
Szóval ez nem érv az atomerőmű ellen. A hőerőművek szálló pora miatt hányan haltak meg?
magyar1
@Rizikó: De a napenergia nem olcsóbb és veszélytelenebb?
csak úgy....
@Rizikó: látom ma is korán keltél shikari tibi! :) tibim,ne rázd a rongyot, mindenki tudja rólad,hogy gyagyás vagy!
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 08:37 ♦ Egyszinten vagy agyszinten a fidelitas-szökevény Böröcz Lászlóval, aki Rogán inasa volt a V. kerületben.
csipetke
@Rizikó: 08:42 Voltak próbálkozások itthon szélerőművel is, magánemberek építettek volna. Ahogy emlékszem,egy másfél millába fájt volna,de nyilván behozta volna az árát.Na ezt egyszerűen betiltották.Pedig kit zavart volna Mariska néni,vagy Pista bácsi kertje végében egy miniatűr szélerőmű,amivel a saját háztartását látta volna el. Most nyomják ezerrel a napkollektort,ami egyrészt drága,még állami támogatással is,másrészt elég gyorsan tönkremennek az elemek,és a cseréje egy vagyon,amire már nix támogatás,és kérdés,hogy megtérül-e az ára.A rossz elem pedig veszélyes hulladék,és asszem azért is fizetni kell,hogy elvigyék-megsemmisítsék.
csipetke
@Eladott Ország: 09-23 ...és aki kitalálta,hogy a fidesznyákok hogyan tudják a fillérekért bérelt várbéli lakásaikat szintén fillérekért megvenni
ómió
Bizonyos időszakokban tilos lenne a gázfűtés, autózás, áramhasználat? Efftársi!
fergeteg
Hülyegyerek ! Legalább ne hazudtold meg saját magad szavaidat.
"fűts,ne autózz stb..." Magyarország megmenti az Amazonast !
Komolyra fordítva az elmúlt 30 évben Magyarország tette a legtöbbet a klímaváltozás ellen Európában.
20 éve betiltottuk a klóros hűtőgázokat,vegyiüzemeink a legkorszerűbb közömbösítő művekkel vannak szerelve.
Nem vagy alig bányászunk szenet.
fergeteg
Hülye műszaki analfabéta Zajos !
Szigetelés. KATASZTRÓFA előszele.
Rizikó
@csipetke: Nem vagy te energetikus, ugye? Magyarországon hol van állandó széljárás, ami elég erős? Ilyen erővel árapály erőművet is csinálhatnánk, csak kéne egy tenger hozzá!
csipetke
@Rizikó: 17:37 Mégis voltak,akik belefogtak,de megtiltották. Nagyon nem értek hozzá,de pl az a soknapon keresztül fújó szél,ami néhány nappal ezelőtt ért véget,illetve csak csillapodott,termelt volna annyi áramot,ami a szélcsendes időre is elég.
Mellesleg vannak olyan helyek,a mi lakóhelyünkön is,ahol állandóan fúj a szél
Rizikó
@csipetke: Gazdaságossági vizsgálat a varázsszó!
koszpeko
@Rizikó:@sgl: Ok.
Akkor mi is van az elhasznált fűtőelemekkel?
Azok mennyi ideig sugároznak?
Hova teszik őket?
Rizikó
@koszpeko: Már egy ideje tárolják őket. Megoldották biztonságosra.
Rizikó
@koszpeko: Gondolom, nem vársz el teljes műszaki leírást. Hatvan év elég talasztalattal bír. Gugli a barátod!
koszpeko
@Rizikó:Állítasz valamit.
Bízonyits.
Rizikó
@koszpeko: Negatív! Tudományos, tapasztalati tényeket nem bizonygatok.
koszpeko
@Rizikó: vagyis hazudsz mint mindig úgy ahogy a fajtàd.
Rizikó
@koszpeko: Nevetségesen primitív proli vagy, mint mindig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.